Helderzienden, Heldervoelenden en Helderhorenden

Het verschil tussen Helderzienden, Heldervoelenden en Helderhorenden

Er zijn in de wereld van de mediums en paragnosten verschillende type specialisten waarneembaar. Zo zijn er Helderzienden, Heldervoelenden en Helderhorenden. Wat kunnen die mensen nou allemaal? Wat doen ze? Dat zijn vragen die erg vaak gesteld worden. En kun je ook meerdere eigenschappen tegelijk bezitten? Jazeker, dat kan. Laat ik beginnen met de verschillende eigenschappen eens op een rijtje te zetten:


Heldervoelend

Iemand die heldervoelend is, die, zoals het woord eigenlijk al zegt, VOELT allerlei zaken aan. Dat kan hij letterlijk doen door objecten aan te raken en er overheen te wrijven, of hij of zij, kan zaken aanvoelen. Soms gaat dat zover dat de paragnost dezelfde lichamelijke sensaties in zijn of haar lichaam voelt als degene die de vraag stelt. Het kan ook iemand zijn waar de paragnost op dat moment aan denkt of spontaan signalen over binnen krijgt. Iemand die heldervoelend is voelt zeg maar de fijnste energieen aan en weet deze vaak te vertalen naar de juiste betekenis. Ook kan zo iemand voelen dat er iemand gaat sterven. Voelen wat er gaat gebeuren, of wat er gebeurd is. Misschien heb je het zelf ook wel eens ervaren, namelijk dat je het gevoel hebt dat er iemand naar je zit te staren. Je draait je om en jawel! Het blijkt nog zo te zijn ook! DAT gevoel is wat heldervoelenden zeer sterk ontwikkeld hebben.


Helderziend

Misschien wel de meest gebruikte term waar alle mediums en paragnosten onder verzameld worden. Maar helderzien is een aparte gave die iemand heeft. Hij of zij ZIET vaak in beelden zaken die staan te gebeuren of gebeurd zijn. Dit gebeurt meestal via het derde oog, een chakra die zich tussen de wenkbrauwen bevindt. Via deze bron ontvangt de helderziende vaak beelden, kleuren of hele films. Dat kan spontaan gebeuren of op verzoek van iemand. De helderziende ziet zaken die gaan gebeuren of gebeurd zijn en kan daar de achterliggende betekenis aan geven. Ook kan een helderziende zogenaamde aura's zien. Aura's zijn energievelden die om mensen, dieren en planten en ook objecten heen hangen. Aan de kleuren is vaak te zien in welke energie de persoon zich op dat
moment bevindt.


Helderhorend

Iemand die helderhorend is hoort vaak geluiden of stemmen. Het zijn niet de stemmen in je hoofd die je allerlei gekke opdrachten geven of enge dingen tegen je zeggen zoals je vaak in films ziet. Nee het zijn stemmen die oplossingen geven of gebeurtenissen weerspiegelen. De stem die iets zegt kan van iemand zijn die overleden is of iemand die gewoon nog hier is. Of het kan de stem van een van je gidsen zijn. Mensen die vaak in zichzelf praten (niet hardop), dus een interne dialoog voeren zijn vaak al helderhorend zonder dat ze het weten. Soms hoort een helderhorende de stem van iemand anders, of zijn of haar eigen stem. In ieder geval worden boodschappen via een intern gesprek doorgegeven. Ook kan een herlderhorende bepaalde geluiden binnenkrijgen. Een helderhorende kan die geluiden en natuurlijk ook de gesprekken die hij of zij waarneemt op de juiste manier interpreteren en duiden. Eigenlijk gaat het hier om de trilling, de frequentie. Als je op de juiste golflengte zit als medium of paragnost (en je dus goed afstemt op de vragensteller, of de persoon waar je mee bezig bent) dan VOEL, ZIE of HOOR je allerlei boodschappen of gebeurtenissen die plaats zullen vinden of hebben gevonden. Vaak is het een combinatie van de verschillende eigenschappen die een paragnost bezit waardoor hij of zij erg accuraat is in de voorspelling of uitleg.