Wat is een entiteit?


Op aarde zijn we omringd, door engelen, gidsen en overleden dierbaren, hun kunnen op elk  tijdstip weer naar het licht, ze kunnen bij je komen kijken, je troosten en steunen, ze kunnen je een duwtje geven in de juiste richting, hun stralen liefde en rust uit. Dit gebeurt allemaal door de entiteit.

 

Wat is een entiteit?

Entiteiten zijn energieën van overleden mensen, die niet zijn overgegaan, ze worden ook geesten genoemd.

Er zijn verschillende soorten entiteiten zoals ook ieder mens anders is. Je hebt entiteiten die negatief aanvoelen, maar in werkelijkheid gewoon boos, of verdrietig zijn.

Vaak wordt er in films veel met entiteiten gespeeld en zijn veel mensen er bang voor geworden. Meestal is de entiteit in de film negatief, maar diegene in de spirituele wereld zijn er om je te helpen, beschermen of te steunen. Nu de tijd is het steeds populairder aan het worden, maar neemt angst nog steeds de overhand.

Er zijn verschillende manieren om de aanwezigheid van een entiteit op te merken. Een paar voorbeelden zijn;

 • Bepaalde geur

 • Rare geluiden (zoals gebonk, geklop of voetstappen)

 • Koud en warmte verschil

 

Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chatWelke verschillende entiteiten zijn er?

 • Je hebt de persoonsgebonden entiteiten:

Deze entiteiten zitten als het ware vast hier op aarde, ze kunnen of willen zelf een persoon niet los laten, en soms is het wel eens het geval dat de entiteit niet door heeft dat hij/zij verbonden zijn met een persoon. Maar ook zijn wij als mensen de verschuldigde, doordat wij onze overledene dierbare niet los kunnen laten, en diegene vast houden.

 • Je hebt ook de plaatsgebonden entiteiten:

Deze entiteiten zitten vaak vast aan een woning, of plek. Dit is vaak een locatie waar ze aan gehecht waren. Maar het kan ook zo zijn dat op een bepaalde locatie een ongeluk is geweest, of om welke reden dan ook iemand plotseling is overleden, dat ze vast zijn komen te zitten.

 • Entiteiten die vast zitten in een tijd

Deze klinkt raar in de oren maar komt vaak voor. Doordat ze vastzitten in de tijd, herhalen ze continue hetzelfde moment. Dit kan een erg of juist mooi moment zijn. Bij het vastzitten in de tijd zien de entiteiten bijvoorbeeld het huis voordat ze kwamen te overlijden, maar hebben ze niet door dat ze zijn overleden. Het nare is dat ze jou dan niet zien als mens, maar de mens wel soms de entiteiten horen door middel van gelach, voetstappen of zien ze schimmen.
 

Entiteiten in huis

Entiteiten die geen positieve bedoelingen hebben, zijn vaak in huizen waar een hoop negatieve dingen zijn gebeurd, of bij het oproepen (hier kom ik later op terug). Maar je kunt ze door je eigen gevoeligheid, onverwerkte emoties, angsten, depressie zelf aantrekken en ongemerkt mee nemen.

Het kan ook een stapje verder gaan waardoor je negatieve gedachtes krijgt, onverklaarbaar heel verdrietig word, nachtmerries krijgt, stemmen horen of onverwachte aanrakingen voelt.

 

Door het gebruik van verdovende middelen is het ook mogelijk aan te trekken. Zo gebeurd het ook vaak dat een energie van iemand die verslaafd is geweest voordat hij of zij overleed, vaak naar een levende persoon gaat die ook verslaafd is.

 

“Toen ik jong was zag ik en voelde ik al veel, zo was ik aan het spelen, of lag ik in mijn bed en zag in mijn ooghoek een zwarte schaduw door de kamer gaan, of zat ik aan mijn bureau en zag ik iemand staan in de deuropening, ik was ervan overtuigd dat het een van mijn ouders waren, dus ik wou vragen wat er was, en op dat moment draaide ik mijn gezicht er naar toe, en was daar niemand, en bleken ze gewoon op de begane grond te zijn. En ik op zolder. Hoe verder ik ontwikkelde hoe meer dingen er gebeurde”

 

Voorbeelden hoe je entiteiten kunt herkennen:

 • Er hangt een gespannen of bedrukte sfeer in huis of bepaalde ruimtes

 • Je kan in een bepaald huis, of ruimte, een heel neerslachtig gevoel krijgen, of zelf bang zijn voor een kamer.

 • Je kan het benauwd krijgen of een druk op de borst

 • Je krijgt het op een bepaalde plek heel koud (of juist warm)

 • Apparatuur stoort, kan aan en uit gaan, knipperen etc.

 • Je kan schimmen zien

 • Het zien van voorwerpen die bewegen

 • Je ruikt een bepaalde geur.

 • Je bent veel moe en prikkelbaar

 • Je kan plotseling heel boos worden zonder een reden

 • Je kan het gevoel hebben alsof je geduwd wordt, geknepen wordt. (komt weinig voor)

 • Je kan het gevoel hebben dat je wordt bekeken

 • Je kan geklop, stemmen en voetstappen horen

 • Je kan stemmingswisselingen krijgen

 • Lichamelijke klachten

(LET OP, ALS U EEN AANTAL VAN DEZE ZAKEN HERKENT, BETEKENT NIET ALTIJD DAT HET OOK DAADWERKELIJK DOOR EEN ENTITEIT KOMT)

 

Negatieve entiteiten

Het is voor men erg moeilijk uit elkaar te houden of een entiteit hulp wilt, dat de entiteit zich ‘gewoon’ kenbaar wilt maken of echt als doel heeft om aandacht te trekken en een persoon bang te maken en wilt ‘pesten’. Negatieve entiteiten kunnen ontzettend angstaanjagend zijn, ze kunnen heel sterk en heftig zijn.

Ga nooit en ten nimmer met ze in contact als je niet weet wat je doet!

“Mijn ervaringen: Ik zag toen ik heel jong was een poort op mijn slaapkamer, die af en toe open ging, en ik voelde, en zag dingen, waarvan ik het niet kon plaatsen, ik ontwikkelde me, en wist niet hoe ik me ervoor kon  afsluiten, er kwam een hele hoop negatieve entiteiten op me af, het waren er zo veel, ik werd zo snel weer moe, en er waren periodes dat ik heel slecht durfde te slapen, en was ik er bang voor, ik kreeg negatieve gedachtes, en gevoelens, en vooral de beelden vond ik angstig. en ik wist ook niet hoe ik ermee om moest gaan, ik voelde verdriet, radeloosheid, angst, maar ook woede, en daar was ik het meest bang voor, ze lieten me dingen zien die ik niet wou zien, ze vielen me lastig, me lamp knipperde, dingen leken zich te verplaatsen, me stoel voor de bureau kraakte, of bewoog, ik hoorde voetstappen, geklop, e.d. ik ben me er toen in gaan verdiepen, en ik merkte zodra ik ermee bezig was, zoals het lezen van informatie, dat ik me meer er voor gingen open stellen, waardoor ik er op dat moment nog meer zag.  Toen ik ouder werd, bleef ik overtuigd over de poort, ik wist precies waar hij zat, ik nam contact op met mediums en niemand kon mij vertellen wat die poort was, het heeft jaren geduurd voordat ik wist wat het betekende, maar toen kreeg ik het te horen, en bleek het een energetische poort te zijn.”

 

Wat kan je doen om jezelf te beschermen tegen entiteiten?

Visualiseer jezelf in een witte koepel (ballon), deze koepel is wit en doorzicht.

Heb je last van de entiteit, vraag het vriendelijk om weg te gaan en bedank ze. Wat je ook kan doen is om aartsengel Michaël vragen. Lukt het niet? Vraag dan om hulp bij een professionele medium die je hierbij kan helpen.

 

Oproepen van entiteiten

Je komt het steeds vaker tegen op het internet, volwassenen en ook jonge kinderen met de vraag hoe ze entiteiten moeten oproepen. Terwijl ze niet weten hoe gevaarlijk het is .Ik wil heel graag uitleggen waarom het gevaarlijk is, ik ga daarom ook niet uitleggen hoe je moet oproepen. Haast iedereen is wel bekend met (glaasje draaien) ook wel eens een oujja bord genoemd (of wieja bord).

 

Mensen willen entiteiten oproepen, uit nieuwsgierigheid, spanning, voor de lol, of om hun overleden dierbaren op te roepen. Wanneer je graag contact wilt met een overleden dierbare dan zijn er ook andere manieren om daar contact mee te krijgen. Door het oproepen open je een poort waar negatieve entiteiten doorheen kunnen komen.

De negatieve entiteiten kunnen zich zelfs voordoen als jouw overleden dierbare, je kan hier hier heel erg last van krijgen. Ze kunnen aan je vast kleven (ook een klever genoemd) en de negatieve entiteiten kunnen bezit nemen van je lichaam,  geest, en de controle over jezelf laten verliezen Ze zullen naar jouw onwetendheid misbruik kunnen maken.

Als je toch contact wilt met een dierbare overledenen zoek dan contact met een zuiver medium deze kan je verder helpen in contact te komen met je overleden dierbare.

Er zijn al veel mensen geweest die na het glaasje draaien, last hebben gekregen van 'plaaggeesten' en jij zal dus dan ook niet de eerste zijn.

 

Charlie Charlie Challenge

Ja het schijnt een echte hype te zijn,  maar het kan net zo gevaarlijk zijn als het oproepen met een ouijabord. Of je Charlie Charlie op zal roepen, nee dat geloof ik niet maar op aarde zijn er ontelbaar entiteiten uit lagere sferen, die niet naar het licht kunnen. Door zulk soort spelletjes te spelen, trek je negatieve entiteiten aan, entiteiten die gehoord willen worden of entiteiten die hulp willen. Want ja jij maakt toch contact met ze? maar je kan dat niet.. en wat gebeurd er, ze kunnen net zo lang ronddwalen tot ze gehoord worden..

Is er niks gebeurd? Mooi! Is het wel gebeurd, ja dan kunnen er flinke consequenties aan zitten.  Je kan een entiteit met je mee nemen, en erger ze kunnen je ook flink lastig gaan vallen,

 


Hallo, mijn naam is Carolien de Bree, medium en paragnost. Dankzij mijn paranormale gaven mag ik waarnemingen geven over jouw levensweg. Of het nu over het verleden, toekomst gaat of je wil in contact komen met een overleden dierbare, wees welkom met al jouw vragen.

Lees meer over Carolien
Allard

Profielfoto van Medium Allard
Mediumchat NL

Exclusief medium

Ik ben medium Allard, 72 jaar en meer dan 30 jaar geef ik paranormale consulten. Ik beantwoord vragen over het verleden, heden en toekomst. Of het nu gaat om de liefde, werk, geld of zakelijk advies, je kunt met al jouw vragen bij mij terecht. 

Lees meer over Allard
Start email consult

Mijn naam is Angie. Sinds mijn geboorte ben ik heldervoelend, helderwetend, helderhorend en helderziend medium. Ik werk met mijn gidsen, de engelen en als aanvulling daarop met de Lenormandkaarten. Ik ben gediplomeerd Life -en relatiecoach. 

Lees meer over Angie
Start email consult

Ester

Profielfoto van Medium Ester
Mediumchat NL Mediums French English speaking psychic

Exclusief medium

Hai! Ik ben Ester, afgestudeerd psychosociaal, paramedisch en trance healing therapeut. Voelt het alsof je geen overzicht meer hebt en dat de situatie door je vingers glipt? Je wilt graag je beeld weer helder krijgen? Wanneer ik invoel op je onbewuste energie, help ik je weer op de juiste weg.

Lees meer over Ester
Start email consult

 

Wat ik doe bij entiteiten

Mijn ervaring: Als eerst kijk ik of de desbetreffende persoon echt last heeft van een entiteit of dat er iets anders speelt. vervolgens kijk ik naar de oorzaak, waarom is die entiteit daar? Heb je het onbewust aangetrokken of zat het er al? welke aspecten heeft het doen verergeren? Ik vraag hierbij vooraf foto’s te maken van uw huis, (van elke kamer een foto, en de huisgenoten, voor het geval iemand hoogsensitief is). Zo kan ik het huis doorlopen, en kan ik kijken wat ik eraan kan doen.

Ik maak contact met de entiteit en begeleid deze naar het ‘licht’ samen met mijn gidsen. Daarna vul ik de bewoners en het huis met wit licht. In mijn ervaring is dit genoeg om de rust weer terug in huis te krijgen, wanneer er een hoogsensitief persoon in huis is, kan er advies worden gegeven, zodat diegene niet alle entiteiten en negatieve energieën met zich mee neemt. Er kan dan geleerd worden om te aarden en te gronden, of als iemand een gat in zijn aura heeft zal ik deze weer dicht maken.