Wees wie je wilt zijn in je relatie!

» Mediumchat blog » Wees wie je wilt zijn in je relatie!
Wees wie je wilt zijn in je relatie!
Als relatiecoach heb ik vaak heel diepgaande gesprekken over relaties, liefde, verlangen, passie en seksualiteit.

Ik verwonder me vaak hoe diep al deze begrippen mensen kunnen raken. Over hoeveel mensen soms bereid zijn op te geven om maar vast te houden aan al deze kernwoorden.
 
We willen heel vaak de liefde voor de ander behouden, de passie, het verlangen.. Ik vraag me dan heel vaak af: ten koste van wat?

Het antwoord is bijna altijd hetzelfde: ten koste van onszelf. Als relatiecoach begrijp ik dat niet. Ik begrijp niet dat de partner voorop wordt gesteld, hoe zit het dan met je eigen behoeften? We cijferen onszelf heel vaak weg om de ander maar tevreden te houden. Maar waar is de loyaliteit naar onszelf dan gebleven?
 
Waarom zijn mensen bang om voor zichzelf te kiezen, waarom mogen we niet eens wat egoïstischer zijn?

Ik heb ook een gezin en ik sta altijd klaar voor mijn gezin, maar ik cijfer mezelf niet weg. Ik vertel ook wat ik wil. Mijn gezin weet precies wat mijn noden en verlangens zijn. Waarom moet ik me aanpassen aan hun noden en verlangens en niet andersom?

Waarom kunnen we onze behoeftes niet aanpassen aan elkaars behoeftes?

Het heeft allemaal met balans te maken. Met het zorgen voor elkaar. Open en eerlijke communicatie is hierin heel belangrijk. Helaas wordt dat heel vaak vergeten.
Doe even de test bij jezelf. Kun jij alles zeggen tegen je partner? Kan er over jouw verlangens gepraat worden. Over jouw dromen en over jouw passie? Kan jij vertellen dat de liefde naar je partner afneemt, dat je iemand anders ook leuk vindt. Is er begrip voor wat jij voelt en denkt?
 
Ik krijg heel vaak de vraag: “Moet ik bij hem blijven of moet ik weggaan?”. Deze vraag kan ik niet beantwoorden. De vraag is eerder: “Kan ik mezelf zijn in de relatie? Kan ik bereiken wat ik wil bereiken?  Wat moet ik er voor doen om te bereiken wie ik ben? Zal ik ooit eerlijk en open kunnen communiceren?”
 
Ik leef al zeven jaar samen met mijn partner. We hebben twee heerlijke pleegkinderen. Samen! We praten over alles, ook met de kinderen erbij. Wij delen wat we voelen en denken. Want ook voor ons gezin is het belangrijk van elkaar te weten wat we voelen, denken en willen en wat we individueel én wat we als gezin willen bereiken.
 
Wij hebben dagelijks ons bijzondere moment. Tijden het avondeten wordt er ruim en uitgebreid met elkaar gesproken, de dag wordt doorgenomen en we genieten van elkaars gekke dromen en verlangens. Kunnen we het allemaal uitvoeren? Natuurlijk niet, maar we weten wel wat we willen, wat we verlangen en hoe we elkaar hiermee kunnen ondersteunen.
We stoppen onze gevoelens niet weg en zijn open en eerlijk. Wil dat zeggen dat er nooit eens een probleem is? Natuurlijk niet, we zijn ook maar mensen. Het verschil is, ik hoef de problemen niet alleen op te lossen want daar hebben we elkaar voor...
 
Kan jij zijn wie je wilt? Als dat niet zo is, dan is het tijd om dat te veranderen!!!

Rico
 Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Hsp en relatieperikelen
Hsp en relatieperikelen
Veel hsp hebben problemen met hun familie, eerlijk gezegd kom ik er niet veel tegen die geen verbroken familieband hebben met minimaal een.

Lees deze blog >

Lees ook Waarom ben ik toch zo moe?
Waarom ben ik toch zo moe?
Je hoort het bijna dagelijks, mensen die zeggen dat ze zo moe zijn! Er zijn diverse oorzaken van vermoeidheid, die niet meteen medisch zijn!

Lees deze blog >

Lees ook Communiceren in je relatie
Communiceren in je relatie
Verreweg de meeste problemen in relaties komen voort uit elkaar niet begrijpen. Wat is dat toch?

Lees deze blog >

Lees ook Persoonlijke thema's in relaties
Persoonlijke thema's in relaties
In relaties worden we gespiegeld aan elkaar, uitgedaagd en kunnen we ook leren van elkaar. Het is de bedoeling dat je de uitdaging aangaat!

Lees deze blog >

Lees ook De invloed van kleuren
De invloed van kleuren
Heb je er weleens bij stilgestaan dat kleuren een bepaalde invloed op je kunnen hebben?

Lees deze blog >

Top