Over Voodoo en Zwarte Magie

» Mediumchat blog » Over Voodoo en Zwarte Magie
Over Voodoo en Zwarte Magie Voodoo (of zwarte magie) is een lastig onderwerp. 

Ik realiseer me dat dit een onderwerp is, waarbij ik nu al aan mijn theewater voel, dat ik er zomaar eens veel commentaar op zou kunnen krijgen. Het zij zo. Hoe dan ook, dit is in ieder geval een onderwerp waar de meeste Westerlingen niet echt heel veel van weten. Een onderwerp wat door een gebrek aan kennis (en het kijken van horrorfilms) helaas een stukje angst oproept. Voodoo roept een beeld van negativiteit op en persoonlijk vind ik dat erg jammer. Want... waar licht is, is donker en waar goed is, is slecht... Mocht je ooit te maken krijgen met de lichte kant van Voodoo, dan is dat een ervaring om nooit te vergeten. Ik ben dankbaar voor de mensen die mij er kennis mee hebben laten maken. Stuk voor stuk prachtige junglemensen en stuk voor stuk erg nuchter en oprecht. Feitelijk gezien is de lichte kant van Voodoo een vorm van voorouderverering en sjamanisme. Het is voor het grootste gedeelte gefundeerd op de natuurkrachten- en zeer aardegericht. 

Inderdaad, er bestaan mensen die pretenderen anderen te kunnen 'bewerken'

Persoonlijk denk ik dat je jezelf beter af kan vragen of dit echt het geval is, of dat je te maken hebt met een gevoelig maar negatief ingesteld persoon die met succes inspeelt op de angst van anderen. Dit gaat vaak over 'collega's' die extreem veel geld vragen voor hun 'hulp'. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan relatieherstel. Geloof me alsjeblief, het kan niet en het bestaat niet. Niemand anders dan jullie beiden kunnen een verbroken relatie herstellen. Je wilt niet weten hoeveel geld hiervoor wordt uitgegeven. Dan zijn er ook nog de mensen die het negatieve wel voor je willen 'weghalen'. Ook bij deze mensen mag je kritisch zijn. Vaak is het een gevalletje van het opentrekken van je portemonnee (en geloof me, het gaat om flinke bedragen), want we hebben het over honderden, soms duizenden euro's. Buiten dat ik enorm schrik van de exorbitante bedragen, vraag ik me met enige regelmaat af wat de waarheid is in deze...

Wat is Voodoo precies? 

Even kort door de bocht. Voodoo is een religie die voorkomt vanuit Afrika. Het is meegenomen door de gevangengenomen slaven. Tijdens de slavernij is het terecht gekomen in het Zuidelijke deel van Noord Amerika, het Noordelijke deel van Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Met name in Haïti is de Voodoo cultuur erg aanwezig en ook in Suriname (Winti) worden er rituelen toegepast om in contact te komen met voorouders en/of goden. 

Op Wikipedia staat het volgende:
Offerrituelen spelen een centrale rol in het leven van een Voodoo-gemeenschap en er worden dagelijks kleine hoeveelheden voedsel, tabak of rum geofferd. Er worden speciaal voor dit doel gemaakte voorwerpen gebruikt zoals kalebassen, schalen en figuren van aardewerk. Deze worden niet alleen gebruikt om de geesten te voeden maar dienen tegelijkertijd ook als hun tijdelijke behuizing waardoor hun krachten gebruikt kunnen worden. Door te putten uit dit reservoir van krachten zou de mens zijn leven een gunstige wending kunnen geven.
Bij belangrijke voodooceremonies is een priester (soms houngan genoemd) aanwezig en wordt er gebruikgemaakt van muziek door middel van drie of vier trommels en kunnen dieren worden geofferd. Het is hierbij de bedoeling dat een geest gebruikmaakt van iemands lichaam om zo duidelijk te maken welke hij of zij is, waardoor de persoon in trance raakt of bezeten wordt. 

Vanwege mijn achtergrond heb ik met Voodoo en Guna Guna te maken gehad, zowel in de prettige vorm als de minder prettige vorm. Ik kan voor mezelf niet anders dan te constateren dat het bestaat (Ik spreek hier uitsluitend voor mezelf). Er zijn me dingen overkomen die ik tot op de dag van vandaag niet kan verklaren, maar... 
Helaas merk ik dat veel mensen de woorden Voodoo of Zwarte Magie gebruiken om zich achter te verschuilen waardoor ze voor zichzelf geen standpunt in hoeven te nemen. Ze nemen geen beslissingen, waardoor ze zichzelf dingen laten overkomen in plaats van het heft in eigen hand te nemen en zelf de verantwoordelijkheid op te pakken om hun leven te LEVEN. 

'Ja, maar... Weet je? Ik heb van een van je collega's gehoord dat hij is bewerkt met Voodoo en daarom is hij nog steeds bij zijn vrouw en kan hij niet bij mij zijn... 

Uhm... Ja lekker... Hallo, kom op en word eens wakker! Hoe vakbekwaam en deskundig is die collega? Buiten dat, heb je nooit bedacht dat je vriend misschien gewoon bij zijn gezin wil blijven? Misschien maak je het hem wel erg gemakkelijk om zowel zijn gezin als jou te hebben op deze manier? Zou het niet veel handiger zijn als je eens goed naar de situatie kijkt en de beslissing neemt hem niet te voeden met energie, waardoor hij zijn (volgens jou) rottige huwelijk in stand kan houden? Heeft hij echt wel zo'n rottig huwelijk, heb je dat wel goed onderzocht? Ik zeg maar wat...

'Alles zit tegen in mijn leven, niets lukt. Ik weet zeker dat mijn schoonmoeder (of wie dan ook) me bewerkt heeft.'

De keren dat ik na enig doorvragen constateer dat het veel vaker om een gebrek aan ruggengraat en doorzettingsvermogen gaat en dat er daarom veel misgaat zijn ontelbaar. Het buiten jezelf leggen van wat je overkomt is in veel gevallen het grootste onderdeel van deze problematiek. Dit is ook een mooie, ik hoorde ooit een van mijn opdrachtgevers zeggen nadat zijn lijn een dag uit de lucht was: 

'Yve, ik weet zeker dat mijn concurrenten Voodoo op mijn lijn hebben gegooid, en daarom ligt hij nu plat.' 

Yeah, right, natuurlijk... Sorry, maar misschien moet er even een IT-expert naar de instellingen van je website kijken?' Het gebeurt uiterst zelden dat ik zie dat er echt gebruik is gemaakt van de negatieve vorm van Voodoo. Wat ik wel constateer, is dat sommige mensen zich enorm bang laten maken en hierdoor in een angstige situatie bevinden, en helaas ook blijven want:

Angst creëert nog meer angst. Angst verlamt, en juist dat is veel vaker de situatie als het bewerkt zijn door Voodoo.  

Met andere woorden... Mocht je ooit te horen krijgen dat iemand iets negatiefs met je heeft 'gedaan: wees dan kritisch en nuchter. Kijk naar waar het je raakt in je angst. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en ga voor jezelf staan. Hak knopen door waar je jezelf te afhankelijk van anderen hebt gemaakt en geniet van het leven. Mocht het zo zijn dat je echt te maken hebt met Voodoo? In dat geval ken ik in Nederland slechts een paar vakbekwame en zuivere collega's die ik vertrouw en waar ik je naar kan doorverwijzen. Collega's, die normale tarieven hanteren en die je niet het vel over je oren trekken.

Niemand kan je beïnvloeden, kwetsen of pijn doen als je het zelf niet toestaat. 

Ik wens je heel veel nuchterheid, plezier en levenslust toe.

Liefs,
Yve

Nb. Hier is over Voodoo geschreven, maar - uiteraard - ieder volk, ieder land heeft zijn eigen benaming van witte energie en zwarte energie.
 Deel deze post op facebook:Blog geschreven door Yve


Lees ook


Lees ook HSP en verslavingsgedrag
HSP en verslavingsgedrag
Hoog sensitieve mensen zijn bijna net gewone mensen, en daarom hebben sommigen van ons te maken met verslaving(en).

Lees deze blog >

Lees ook Gevoelig? Ik? Je bent zelf een watje!
Gevoelig? Ik? Je bent zelf een watje!
Al mijn hele leven ben ik helderziend. Helderziend, helderhorend, -voelend, -enz, enzovoorts, maar ik had geen idee!

Lees deze blog >

Lees ook Tarotkaart: Is onze liefde echt?
Tarotkaart: Is onze liefde echt?
Ben je aan het twijfelen? Lees hoe tarot kaarten jouw kunnen helpen

Lees deze blog >

Lees ook Loslaten van het verleden
Loslaten van het verleden
Wees bereid om jouw verleden los te laten waarin je pijn hebt ervaren!

Lees deze blog >

Lees ook Onzekerheid..
Onzekerheid..
Blijf je hangen in je onzekerheid en ga je erin mee dan haalt het je letterlijk uit je kracht!

Lees deze blog >

Top