Transformatie en huilen

Mediumchat blog » Lifestyle » Transformatie en huilen
Transformatie en huilen
Onlangs sprak ik iemand die tegen me zei: 'Goh, Dees, hoe komt het toch? Ik ben maar aan het huilen en kan er niet mee stoppen. Steeds begint het opnieuw en opnieuw, tot ik er van in slaap val….Daarna gaat het eventjes goed, maar…. Ik verval er weer in.'

Ze, we noemen haar Cato, begreep er totaal niets van. Het voelde voor haar, alsof ze steeds verder weggleed in een negatieve spiraal en nam bij mij een consult.

Cato was, in de maanden ervoor, gestopt met haar baan. Het was een waanzinnig leuk werk, waar ze al haar creativiteit in kwijt kon. Geweldige collega’s, een fijne plek, eigenlijk alles wat ze zocht in een baan. Dacht ze... Echter, de baan had, net als alle andere banen, ook een keerzijde. Ze maakte enorm lange dagen en de werkdruk en de verantwoordelijkheid begon steeds zwaarder te wegen.

Er begon als het ware, een kentering te komen in haar vreugde voor haar werk door de druk die het haar gaf. Hierdoor kreeg ze minder voldoening en werd het langzaam maar zeker een last.

Dit heeft ze nog een aantal jaar volgehouden, totdat ook haar man tegen haar zei: 'Hè joh, Cato, gaat het nog wel goed met je?'
Waarop Cato aangaf, dat ze het niet meer kon, dat ze het niet meer wilde, de werkdruk te groot was, maar dat ze de vreugde van haar baan, de creativiteit, haar leuke collega’s de sfeer nog steeds zo belangrijk vond.

Uiteindelijk, na veel vijven en zessen, heeft ze haar baan opgegeven en is ze iets anders gaan doen. Weliswaar in dezelfde branche, maar met minder druk en minder stress. En, heel belangrijk:
  1. haar werkvreugde was weer terug!
  2. De lieve collega’s zijn fijne vriendinnen gebleven en
  3. ze had weer fun in haar leven…
En toch was Cato helemaal in tranen. Ze snapte er helemaal niets van en kwam een soort van boos bij mij en zei tegen me… 'Verdorie Dees!'

'Nu heb ik precies gedaan wat nodig was. Kijk nu eens in wat voor “toestand” ik terecht ben gekomen. Ik huil alleen maar en voel me doodongelukkig.'

Wat ik mocht delen met Cato, was een prachtig helder inzicht:
Ïk legde dan ook uit “Lieve Cato, je hebt jarenlang op je tenen gelopen. Steeds gezocht naar vreugdevolle invulling van hetgeen je deed. De belasting was groter aan het worden dan je plezier en dát gevoel die energie, ligt nog opgeslagen in jouw lijf, in jouw zijn…
(Doordat je het niet wílde voelen en het dus wegstopte, heeft het zich ergens genesteld)
 
Nu ze gestopt was en een andere baan - en dus werkplezier had teruggevonden -, zat dat stukje van de oude energie wat ze gecreëerd had tijdens haar vorige baan, nog lekker “in de opslag”.  Echter het wilde eruit! Het diende nergens meer voor, het is verleden en het was een rugzak die ze af mocht doen.
Hier komt de omslag, ze had  het nog niet opgeruimd, nog niet getransformeerd.
 
De tranen zijn letterlijk “de oude pijn” die je weg laat vloeien uit je systeem, uit je energie en dus uit jouw lijf.

Cato, was dus aan het transformeren. Het loslaten van de pijn, door te huilen. De tranen zijn het vervoermiddel, zeg maar. Zie het maar als “de  vrachtwagentjes” met daarin de emotie van toen. Zo zou je het kunnen zien.  Ze “rijden” als het ware de oude pijn weg.
Het inzicht gaf haar zoveel rust, dat het eigenlijk al voldoende was om “blij” haar tranen te ontvangen en het ten volste te transformeren naar het gevoel van blijdschap, het geluk,  in het NU.
We hebben nog een prachtige healing mogen doen op haar kruin chakra, zodat ze in volle overgave mocht open staan voor al het moois wat op haar pad kwam.

Cato heeft me aflopen week tijdens ons afsluitende consult geschreven 'Het gaat goed met mij, ik  voel me heerlijk en fijn.'
Het huilen is gestopt, en heeft plaatsgemaakt voor het creëren van  nieuwe en mooie herinneringen

Huilen = dus letterlijk Transformeren. Het loslaten van het oude, zodat je plaats maakt voor het nieuwe.

Wil je meer weten over transformatie en manifestatie, neem gerust contact met mij op. Als ik je kan helpen, dan doe ik het graag!

Alle liefs DeesDeel deze post op facebook:Blog geschreven door Ester


Lees ook deze blogs


Lees ook Is de millennial generatie lastig?
Is de millennial generatie lastig?
Millennials lastig? Tips over hoe om te gaan met de millennial generatie.

Lees deze blog >

Lees ook Mannen die ineens afstand nemen
Mannen die ineens afstand nemen
Je kent het wel; je hebt een leuke vent leren kennen en alles voelt in eerste instantie koek en ei.

Lees deze blog >

Lees ook Happy Halloween
Happy Halloween
De nacht van 31 oktober op 1 november staat bij de meeste mensen bekend als het Amerikaanse feest Halloween, waar komt dit vandaan?

Lees deze blog >

Lees ook Dromen
Dromen
Bij dromen laten wij de boodschappen van het onbewuste doordringen in het bewuste leven. Lees hier waarom?

Lees deze blog >

Lees ook Contact met overleden dierbaren …
Contact met overleden dierbaren …
Heel veel overleden dierbaren proberen al contact te maken met je. Dit is iets waar ik zeker van ben. Alleen niet iedereen heeft dit door..

Lees deze blog >

Top