Rust tijdens de Kerstdrukte

» Mediumchat blog » Rust tijdens de Kerstdrukte
Rust tijdens de Kerstdrukte Kerst, een heel mooi gegeven. De tijd van gezelligheid, warmte, vrede, de herdenking van de geboorte van Jezus, samen zijn met je dierbaren, familie en vrienden...  Gezellig samen keuvelen, leuke dingen doen, wat bijpraten, naar die leuke film kijken, onder een warm, zacht dekentje met een kop warme chocolademelk erbij,...Als je de essentie van Kerst bekijkt, zou je de warmte, vrede bij elkaar moeten voelen. Ook de aanwezigheid van de Engeltjes.
Maar is dit werkelijk zo?  Wat zien we als om ons heen kijken? Hoe gaan mensen met Kerst om, welke betekenis heeft Kerst voor hen? Hoe gaan ze met elkaar om?

Druk, druk, druk
We zien mensen hollen van hier naar daar, vlug nog wat pakjes binnen smokkelen. Winkel in, winkel uit, want ze moeten nog iets vinden.  Hopen pakjes voor onder de Kerstboom. Soms grote, dure cadeau's.  Wat eten we? Gangenmenu's, bergen eten, veel te veel voor onze maagjes die dit allemaal te verwerken krijgen! Ik zie mensen ruzie maken, ze voelen zich opgefokt, bij hun vele activiteiten wordt nog een extra druk gelegd door alles rondom hen dat perfect zou moeten zijn voor die dagen. De feesttafel moet perfect zijn, de hapjes, het eten, het huis moet spik en span zijn,...  Op zulke momenten staan ze heel ver af van wat vrede, rust, warmte, gezelligheid en liefde voor de medemens zou moeten zijn.
Toen ik kind was, vond ik Kerst heel speciaal omdat er bij ons thuis dan een kerststalletje stond. Daar stonden twee kaarsjes bij en die mocht ik dan aansteken. Ik bewonderde de kaarsjes en aanzag het schouwspel van hoe die kaarsjes kleiner en kleiner werden. Vond het leuk en gezellig hoeveel licht en warmte ze uitstraalden.  Het waren ook de enige dagen dat er bij ons thuis kaarsjes werden gebrand, tijdens de kerstperiode en de momenten dat de elektriciteit uitviel, maar die momenten waren dungezaaid.

Mijn vriend vierde de Kerst toen hij klein was met het hele gezin bij de buren.  De buurvrouw maakte pannekoeken klaar en ze vertelden en lachten gezellig bij elkaar.  Eigenlijk hoeft het niet meer dan dit te zijn, een leuke babbel maken met elkaar, wat eten, warmte vanuit het hart.
Als je last heb van dat opgefokte gedoe tijdens Kerst en oudjaar, ga dan eens stilstaan bij jezelf. Doe iets wat je blij maakt, las een pauze voor jezelf in en leg jezelf en degene die je dierbaar is eens in de watten.  Het zijn niet altijd grootste en materialistische dingen die belangrijk zijn tijdens die dagen, wat belangrijk is, is dat ons hart wordt gevuld met warmte, genegenheid, liefde,...  En eigenlijk zou dit niet alleen tijdens de Kerst zo horen, eigenlijk zouden we 365 dagen op een jaar die vrede, rust en genegenheid moeten voelen, ook voor onze medemens!  Als je het stil maakt binnenin jezelf, dan voel je alles ook veel beter en kun je veel meer gaan genieten.

Ik wens jullie alvast een deugddoende en ontspannen Kerst toe, vol dingen die jullie zalig vinden en dit het hele jaar door!

Liefs, 
ElsDeel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Ik voel me zo eenzaam...
Ik voel me zo eenzaam...
Eenzaamheid... Ken je het gevoel van God en iedereen verlaten te zijn? Dat het lijkt alsof niemand je begrijpt.

Lees deze blog >

Lees ook Emoties. Wat moet je ermee?
Emoties. Wat moet je ermee?
Emoties zijn een brug tussen denken en lichaam(sgevoel). Het denken is snel en vluchtig.

Lees deze blog >

Lees ook Fijn, ik voel me gehoord
Fijn, ik voel me gehoord
Dit stukje heb ik geschreven omdat het me opvalt dat het voor veel mensen erg lastig is om te luisteren.

Lees deze blog >

Lees ook Altruïsme versus Egoïsme
Altruïsme versus Egoïsme
Altruïsme versus Egoïsme, hoe ga je daar mee om?

Lees deze blog >

Lees ook Compassie maakt je gelukkig
Compassie maakt je gelukkig
Er zit zoveel in de goddelijke gidsen orakel kaarten van Doreen Virtue! Eigenlijk in alle kaarten hoor.

Lees deze blog >

Top