Relatietwijfels: Je relatie beëindigen of niet?

55 dagen geleden geplaatst 4 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Relatietwijfels: Je relatie beëindigen of niet?

Twijfel je over je relatie omdat er onopgeloste problemen zijn? Of zijn je gevoelens veranderd? Je relatie is in jouw ogen te goed om te beëindigen, maar ook te slecht om te blijven. Anders zou je niet twijfelen. Onderzoek je twijfels eerst voordat je een punt achter je relatie zet.


Is twijfelen over je relatie normaal?

Er wordt gezegd dat af en toe aan je relatie twijfelen normaal is. Maar als je aldoor twijfelt is het misschien tijd om met een relatietherapeut te praten. Soms is een punt achter je relatie zetten het beste voor je als je veel twijfels hebt. Lees onderstaand de meest voorkomende twijfels, het is aan jou wat je ermee doet.

1. Slechte communicatie
Een veelvoorkomende reden waarom mensen twijfelen in een relatie is dat er geen open en eerlijke communicatie is. Als je het gevoel hebt dat je partner je niet alles vertelt, dingen achterhoudt, is het niet gek dat je twijfelt over je relatie. Het kan natuurlijk ook zijn dat het je opvalt dat je partner niet meer zo spraakzaam is als vroeger. Is dat het echte karakter van je partner?
 
Vertel aan je partner hoe je de gesprekken tussen jullie vindt gaan. Wees zelf eerlijk en open, geef het goede voorbeeld. Vraag jezelf af hoe het is als je je hele leven met een partner bent waar je niet mee kunt praten.
 
2. Gebrek aan vertrouwen
Twijfel je over je relatie omdat je denkt dat je partner vreemdgaat of ergens niet eerlijk over is? Ben je een jaloers type en zoek je overal iets achter? Ben je onzeker? Niet? Dan weet je gewoon dat er iets niet klopt. Je partner gedraagt zich anders. Je weet het (bijna) zeker, je partner gaat vreemd.
 
Vraag je partner ronduit of er een ander in het spel is. Vraag het op een rustige manier, zonder ruzie te maken. Hoe rustiger je bent hoe beter je je partner kunt observeren als je partner op je vraag reageert. Als je rustig blijft voel je vanzelf of je partner liegt of niet.

3. Onvervulde behoeften
Er wordt gezegd dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk. Maar als je in een relatie zit waarin je partner nooit iets leuks voor je doet word je vanzelf ongelukkigWat zijn jouw behoeften in een relatie? Verwacht je te veel van je partner? Denk goed na over je behoeften. Als je bijvoorbeeld meer aandacht wilt of soms een schouder om op te leunen. Is dat te veel gevraagd? Logisch dat je twijfels hebt over je relatie!
 
Als je je ongelukkig voelt in je relatie omdat je partner nooit iets leuks voor je doet of je nooit aandacht geeft is dat een teken. Een teken dat je voor jezelf moet opkomen en je partner vertelt wat het met je doet. Verandert je partner niet, ren voor je leven.

Is mijn partner de ware? Ontdek het nu

4. Veranderde gevoelens
In het begin van jullie relatie voelde je je seksueel aangetrokken tot je partner, je kon niet van je partner afblijven. Maar nu heb je geen zin meer in seks met je partner. Je partner aanhalen doe je ook niet meer. Voel je je onzeker over iets? Over je lichaam?  Is er iets voorgevallen waardoor je je niet meer vrij voelt je partner aan te halen?
 
Walg je als je aan seks met je partner denkt? Dat is een heel slecht teken. Hoe lang wil je dat nog volhouden? Als je je niet meer tot je partner voelt aangetrokken is dat nu eenmaal zo. Waarom zou je nog twijfelen?
 
5. Geen gelijkwaardigheid
Beslissen jullie alles samen of neemt je partner alle belangrijke beslissingen? Misschien vind je het wel best dat je partner alles regelt, maar dan hebben jullie de rollen zo verdeeld en moet je niet zeuren over gelijkwaardigheid. Als je je partner laat beslissen omdat je geen ruzie wilt heb je wel echt een probleem.
 
Je voelt je niet gelijk aan je partner en daarom is het helemaal niet gek dat je over jullie relatie twijfelt. Praat met je partner over je gevoel en wat het met je doet. Toont je partner geen begrip? Dan weet je genoeg!
 
6. Ruzies
Als je twijfelt aan jullie relatie omdat jullie veel ruzie hebben vraag jezelf dan af: ‘Hoe vaak hebben we ruzie en waar gaan onze ruzies over?’
 
Zijn het kleine dingen waar jullie over kibbelen of zijn het heftige ruzies? Praten jullie na een ruzie weer snel met elkaar? Hoelang duurt het gemiddeld voordat jullie ruzie bijgelegd is? Wanneer jullie ruzie meer op een discussie lijkt en het over kleine dingen gaat is het vaak een kwestie van grenzen aangeven. Maar als jullie ruzies uit de hand lopen, jullie dagen of weken niet met elkaar praten. Een van de twee wegloopt, het er hard aan toe gaat, dan moet er echt iets gebeuren. Je twijfels zijn terecht, het is niet normaal!

Tarotlegging

Wil je praten over jouw toxische partner?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde en relatie vragen
  [3:30minuten gratis testen]

7. Verschillende interesses
Twijfels omdat jullie allebei ander interesses hebben? Een relatie kan heel leuk zijn en voldoening geven wanneer partners andere interesses hebben. Ze kunnen van elkaar leren en elkaar bewonderen.
 
Vind je partner jouw interesses waardeloos en doen jullie nooit iets samen? Toon je wel interesse in wat je partner doet of leuk vindt? Hebben jullie echt niet één gemeenschappelijke interesse? Nee? Natuurlijk heb je twijfels over je relatie! Vraag je partner met je mee te deken om een gezamenlijke interesse te vinden. Lukt het niet? Dan kun je ook wel alleen verder.
 
8. Onzekerheid over de toekomst
Zetten jullie je beiden in voor jullie toekomst.? Zoals samen toekomstplannen maken, er zich voor inzetten door te werken, ook al is dat niet altijd leuk.
 
Twijfel jij over je relatie omdat jij de kar moet trekken? Is je partner liever lui dan moe? Ben je tot nu toe geen stap verder gekomen? Is het zwemmen in stilstaand water? Hoe lang gebeurt er al niets? Denk je echt dat je partner verandert de komende tijd? Je twijfels zijn terecht! Stel een ultimatum.
 
9. Onverenigbare karakters
Onverenigbare karakters is oorzaak nummer één bij echtscheidingen. Het betekent dat er geen verandering meer mogelijk is. Ook is de wil er niet meer om de relatie te herstellen.
 
Dus als je twijfels over je relatie hebt omdat je zegt dat jullie onverenigbare karakters hebben, zeg je eigenlijk dat er geen beweging, vooruitgang meer in zit. Twijfelen is niet meer nodig, alleen nog maar kappen!

Krijg antwoorden en afsluiting met een spirituele reading Ontdek het nu

10. Verschillende toekomstdromen
Verschillende toekomstdromen kunnen je laten twijfelen over je relatie. De één wil kinderen, de ander niet. Verhuizen naar het buitenland of naar een andere stad. Of misschien droomt je partner of jij van een eigen bedrijf waar de andere partner niets in ziet.
 
Als jullie verschillende toekomstdromen hebben en toch jullie relatie willen voorzetten is er één die zijn toekomstdroom moet vergeten. Mag je dat elkaar aandoen?

 

Heb je twijfels over je relatie?

Twijfels over je relatie kosten je een hoop energie. Je relatie is in jouw ogen te goed om te beëindigen, maar ook te slecht om te blijven. Anders zou je niet twijfelen. Start nu een gratis chat met een Medium of Paragnost, ze kunnen je vertellen waar je relatie heen gaat.

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

57,888 reviews

57,888 reviews

Nicky altijd leuk om mee te chatten. Eerlijk en positief!! Margreth
24 Apr 2024

57,888 reviews

57,888 reviews

footer.top