Onzekerheid..

» Mediumchat blog » Onzekerheid..
Onzekerheid.. Een woord dat we allemaal kennen en herkennen, in allerlei situaties..
Als ik kijk naar de vragen die gesteld worden in consults is dat het woord wat er het meeste naar voren komt in de vragen. Vragen zoals:
- Ontmoet ik de liefde van mijn leven?
- Krijg ik een relatie met X?
- Hoe gaat het op mijn werk verlopen?
- Waarom laat X niets van zich horen?

Het NIET WETEN maakt het voor mensen soms zo lastig. Als we kijken naar de onzekerheid in de vraag “Ontmoet ik de liefde van mijn leven?“ Dan spelen er zoveel factoren mee dat de onzekerheid gecreëerd wordt. Wat moet ik doen om de liefde van mij leven te ontmoeten? Ben ik het wel waard om het te ontmoeten? Vind iemand mij wel leuk genoeg? Oh nee, ik ga alleen overblijven.

Blijf je hangen in je onzekerheid en ga je erin mee dan haalt het je letterlijk uit je kracht. Als je maar lang genoeg herhaalt dat je niemand gaat ontmoeten dan zal je ook niemand ontmoeten. Als we kijken naar het lichaam zit je basis in je Basischakra: ook wel je Wortelchakra genoemd. Het eerste Chakra zorgt ervoor dat je je stabiel voelt.  Je bent geaard en je voelt je veilig. Door een goed contact te hebben met de aarde, voel je je zeker. Daarbij ben je gericht aanwezig in het hier en nu. ‘Ik ben’ staat centraal. Het element aarde staat centraal.
Tijdens mijn consults probeer ik zo veel mogelijk mensen te helpen IN hun kracht, vooral het voelen naar het creëren van zekerheid. En dan niet per se in de directe antwoorden, maar ook in het volgen van de eigen intuitie van de persoon. Juist wanneer je de kracht van de persoon raakt, zal die persoon zich ZEKERDER gaan voelen! NIET WETEN is ook een basishouding die ik aanneem als medium; juist het niet weten zorgt er voor dat in kan voelen op de persoon, op de situatie en kan ik zuiver werken.

Een beetje onzekerheid
Een beetje onzekerheid niet erg, zolang je er niet in blijft hangen en de onzekerheid de overhand neemt. Als we alles zouden weten in het leven is er ook geen ruimte voor spontane ontmoetingen en ervaringen!
Ben ik als medium ook weleens onzeker? Jazeker! Het maakt me nieuwsgierig. Het triggert me om te gaan onderzoeken waar het vandaan komt en wat ik kan doen om het te veranderen! Want de sleutel zit in jezelf, door te voelen naar je emoties en gevoelens, te benoemen welke deze zijn en deze verder te gaan onderzoeken welke invloed deze hebben maakt dat je leert en verder komt. En zo dus in je kracht komt!

Buitenwereld
Vaak spiegelen we aan de buitenwereld: die is zo zeker van zichzelf! Die heeft vast alles voor elkaar. Waarom kan ik dit niet? Waarom ben ik niet zo? En dan komt er soms een waardeoordeel om de hoek kijken.. die is zó zeker van zichzelf dat ze arrogant is. Zo wil ik niet zijn hoor, ik wil dat mensen me lief vinden en me aardig vinden. Dus blijven we hangen in het afwachtende en kiezen we er niet voor om verder te onderzoeken waar de onzekerheid vandaan komt. En dan is het circeltje weer rond.

Aarden
Hoe kan je zorgen dat je meer in je kracht komt te staan? Het allerbelangrijkste is aarden!!!
Gronden of aarden is je met de aarde verbinden, de aarde energie toelaten en door je heen laten stromen. Gronden zet je letterlijk en figuurlijk stevig met beide benen op de grond. Het geeft je een gevoel van veiligheid, stabiliteit, rust, vertrouwen en levenskracht. Gronden haalt je in het hier en nu en stimuleert bewust-zijn en aandachtig leven. Gronden beschermt je tegen negatieve energie en helpt je los te laten wat je niet meer nodig hebt.
Door je voeten te gebruiken, activeer je je 1e chakra. Je hebt dan letterlijk een goede voedingsbodem. Door gronding kun je je talenten, ideeën en intuïtie gebruiken en je gedachten materialiseren. Gronden bevestigt je eigen bestaan (‘IK BEN’) en activeert levenskracht. Als je gegrond bent, kun je meer energieën van hogere frequenties ontvangen en kun je spiritueel verder groeien. Een geaard mens reageert vaak rustiger op externe prikkels en is alerter in onverwachte situaties.

Aardingsoefening
Neem vooral de tijd om deze oefening te doen. In het begin kan het wat meer tijd kosten om te ervaren wat er gebeurt. Het kan heel goed zijn dat je het op gekke plekken voelt tintelen in je lijf. Dat geeft niet, dat is energie die stroomt.
Ga zitten en zet 2 voeten op de grond. Daarna sluit je je ogen. Voel je voeten op de grond en stel jezelf voor, dat er grote wortels uit je voeten groeien, heel diep de aarde in. Ze gaan door de vloer de aarde in. Je maakt dat wortelnetwerk zo groot en zo breed mogelijk, zo groot en zo breed, dat je echt stevig staat. 

Dan stel je jezelf voor dat er vanuit de aarde een rode energie naar boven stroomt, door die wortels heen, via je voeten, langzaam je lichaam in. (als voor jou een andere kleur beter voelt, dan is dat ook goed) Je laat de energie rustig je lichaam instromen. Alles wat je niet nodig hebt, zoals stress, onrust, en spanningen bijv., laat je door die energie meenemen, en weer terug de aarde in verdwijnen.
 
Dan stel je jezelf voor dat je op je kruin een luikje opent. Hierdoor stroomt witte kosmische energie naar binnen (als voor jou een andere kleur beter voelt, dan is dat ook goed). Deze energie laat je via je hoofd langzaam je lichaam binnenstromen, naar elk deel van je wezen. 

Op deze manier heb je je lichaam gevuld met aarde energie en met kosmische energie. Je hebt jezelf een schoonmaakbeurt gegeven en ben je geaard,(ofwel gegrond) zodat je letterlijk en figuurlijk stevig met 2 benen op de grond staat. Wanneer je er klaar voor bent beweeg je langzaam je vingers en je tenen en kun je je ogen weer langzaam openen.

Hulp vragen
Wil je hulp bij de onzekerheid op deze vragen? Weet dat je altijd welkom bent, ik help je met liefde! Hulp vragen is juist een teken van kracht, het geeft aan dat je wilt leren en dat je jezelf verder wilt ontwikkelen.

Dank je wel voor het lezen van deze blog!

Liefs,
LauraDeel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Loslaten van het verleden
Loslaten van het verleden
Wees bereid om jouw verleden los te laten waarin je pijn hebt ervaren!

Lees deze blog >

Lees ook 3 Manieren om je intuïtie te ontwikkelen
3 Manieren om je intuïtie te ontwikkelen
Je intuïtie is jouw persoonlijke, innerlijke kompas, waarom zou je dat niet optimaal en veelvuldig willen gebruiken?

Lees deze blog >

Lees ook Wat zijn geesten?
Wat zijn geesten?
Lees alles over geesten en alle vormen en over het verwijderen van negatieve geesten!

Lees deze blog >

Lees ook HSP, liefde en grenzen stellen
HSP, liefde en grenzen stellen
Als je het moeilijk vindt om grenzen te stellen komen er vast mensen op je pad die jou dit zullen leren. Herken je dit?

Lees deze blog >

Lees ook HSP en de meest voorkomende thema's
HSP en de meest voorkomende thema's
HSP gaat niet meer over want je bent gevoelig of je bent het niet! Ben jij hooggevoelig?

Lees deze blog >

Top