Liefde, en de liefde voor jezelf

» Mediumchat blog » Liefde, en de liefde voor jezelf
Liefde, en de liefde voor jezelf "Houden van" wat is dat precies? Is het geven om die ander om hem (of haar) vervolgens niet meer los te laten? Hem het liefst in een doosje willen doen, en niet meer weggaan koste wat het kost? En het houden van jezelf? Hoe belangrijk is dit? Het wensen van hoe dingen in het leven verlopen, hoe belangrijk vind je dat? Ook bij Mediumchat zijn er vaak gesprekken over de liefde en de onzekerheid die daarmee gepaard gaat. Wat maakt dat jij alles pikt? Wat maakt jou zo onzeker? Wat maakt dat jij die beslissing niet durft te nemen? Wat zegt dit over jouw zelfbeeld? En hoe komt het dat je nog zo weinig van jezelf houdt?

Meditatie
Naar het weten van Osho: je eigen geest is een wensboom. Alles wat je bedenkt, gebeurt vroeg of laat. Als je goed kijkt, zul je zien dat je zelf je leven bij elkaar hebt gedacht. Zowel het ‘positieve’ als het ‘negatieve’. Je gedachten creëren je eigen hemel en je eigen hel. Als je dat begrijpt, kun je elke hel in een hemel veranderen. Je kunt ook ophouden met creëren. Je kunt ontspannen en het leven laten zoals het is. Dat is meditatie: het ontspannen van de van scheppende geest.’

Wat betekent dit? Dat je alles maar over je heen moet laten komen? Zeker niet! Dat je je niet schuldig hoeft te voelen hoe het gaat? Zeker niet! Dat je echt iets hoeft te doen? Ook dat niet! Maar wees niet zo gespannen in hoe het gaat. En denk niet altijd dat je alles onder controle kunt houden. Want dat kun je niet. Er gebeuren altijd onverwachte dingen in het leven, het gaat zo vaak anders dan je zou willen. Dat je jezelf wel voor je kop kunt slaan! Waarom moet mij dit nu weer overkomen? En dan heb ik het over de relaties in je leven. Wat denk je zelf? Vaak is het om ervan te leren. Van te leren? Ja, je hoort het goed. Alles wat je hebt meegemaakt, vormt je in wie je op het moment bent. Er is geen goed en er is geen kwaad. Alles is een staat van zijn.
 

Toekomst

Betekent dit dat je je leven echt in eigen hand hebt? Ja, wat betreft vele situaties wel. Veel kun je echt anders doen, zodat je in de toekomst veel meer het leven kan leiden dat je wil. Waarbij het belangrijkste is: hoeveel geef je om jezelf? Hoe belangrijk ben je? Hoeveel houd je van jezelf? Begin hier eerst mee. Jij trekt de mensen aan die je op dat moment aankunt. Je partner, je vrienden... waarvan jij de liefde aankunt. Mensen die je niet goed vindt die laat je niet toe, maar mensen die het nog beter met je voor hebben, kun je niet toelaten. Want zij geven je teveel liefde en dat kun je niet aan. 

Michael Mackintosch zegt over het wensen van wat je graag wil: Zo kun je met je hoofd wensen bedenken die niet zijn wat je ziel, je hart verlangt. Je kunt wel geloven dat je rijk en beroemd wilt worden, maar misschien verlang je diep vanbinnen veel meer naar een rustig leven in dienst van anderen. Er is ook iets als het spirituele ontwikkelingsniveau. Het gaat juist om de wens te zeggen en te denken wat je wil, en vervolgens er niet meer aan denken. Dus totaal tevreden zijn met je situatie zoals deze nu is. Accepteer dat je alles al hebt wat je nodig hebt. Dan pas kun je de situatie waarin je je bevindt veranderen. We zijn hier om te handelen.
 

Werken aan jezelf

Hoe is de situatie waarin je nu bent belandt? Hoe zou je deze anders willen? Vaak heeft het te maken met vooruit denken. Bedenk dat wat je op het moment wilt, consequenties heeft voor je verdere leven. Koste wat het kost: wil jij die relatie behouden waarvan je weet dat het eigenlijk niets meer voorstelt? Wil jij dat werk behouden waarvan je merkt dat je er geen plezier meer uithaalt? Heb jij nog puf in die ruzies?

Bij het doel in het leven bedenken we vaak: "wat voor werk wil ik?" Wat voor status levert mij dit op in de maatschappij? Krijg ik een relatie? Hoe zit het met mijn geld? Maar spiritualiteit kun je niet herkennen aan de hand van een rol. Het gaat om je zielsopdracht. Wat wil je graag zelf? Kijk hiernaar en ga daar vanuit. Daar word je het gelukkigst van. Durf die keuzes te maken voor jezelf. Voel je je niet goed in een relatie? Vertrek. Ben je niet gelukkig met de keuzes die je gemaakt hebt in je leven? Maak andere keuzes. En denk hierbij niet: "ik kan het niet", "ik weet niet hoe" en "mijn leven is toch al een puinhoop en dat zal wel zo blijven".  Wees geen slachtoffer! Begin nu. Nu is het moment.

Elke dag is een nieuw begin. Ook voor jou. Bekijk waarvan je diep in je hart het gelukkigst van wordt. Wat raakt jou? Waar word je echt blij van? En bedenk je: nooit is het te laat. Nooit is het te laat voor een nieuw begin. Van jou eigen gedroomde wereld.

Lieve groet,
MajaDeel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook HSP en verslavingsgedrag
HSP en verslavingsgedrag
Hoog sensitieve mensen zijn bijna net gewone mensen, en daarom hebben sommigen van ons te maken met verslaving(en).

Lees deze blog >

Lees ook Gevoelig? Ik? Je bent zelf een watje!
Gevoelig? Ik? Je bent zelf een watje!
Al mijn hele leven ben ik helderziend. Helderziend, helderhorend, -voelend, -enz, enzovoorts, maar ik had geen idee!

Lees deze blog >

Lees ook Tarotkaart: Is onze liefde echt?
Tarotkaart: Is onze liefde echt?
Ben je aan het twijfelen? Lees hoe tarot kaarten jouw kunnen helpen

Lees deze blog >

Lees ook Loslaten van het verleden
Loslaten van het verleden
Wees bereid om jouw verleden los te laten waarin je pijn hebt ervaren!

Lees deze blog >

Lees ook Onzekerheid..
Onzekerheid..
Blijf je hangen in je onzekerheid en ga je erin mee dan haalt het je letterlijk uit je kracht!

Lees deze blog >

Top