Lenormand: wat is mijn toekomst?

» Mediumchat blog » Lenormand: wat is mijn toekomst?
Lenormand: wat is mijn toekomst?

Ben jij ook geïnteresseerd in de Lenordmankaarten? En wil jij er ook meer van weten? Vind je het leuk om een kaartje te leggen? Dan is het leuk om wat meer achtergrondinformatie te krijgen over deze interessante kaartenset.

De “Jeu Lenormand kaarten” van Mille Lenordmand

Deze kaarten zijn door een Duits bedrijf ontworpen nadat Mevrouw Lenormand was overleden. Zij is bekend geworden als een 19e eeuwse Parijse waarzegster. Haar voorspellingen waren heel erg goed. Ze legde de kaart voor veel mensen, waaronder vele invloedrijke personen. Zoals keizerin Josephine van Frankrijk en de Tsaar Alexander uit Rusland. Voor haar lezingen gebruikt zij een eigen ontworpen deck. Het huidige deck, de ‘Jeu Lenordmand’ is hierop gebaseerd. In Frankrijk was Lenormand van grote invloed op het Franse kaartlezen. Ze was één van de grootste kaartlegsters van alle tijden. Zij overleed in Parijs.

Set Lenormand kaarten

Deze bestaat uit 36 stuks. Het is geen Tarot (dan zouden er 78 kaarten van zijn), maar het is een orakelkaartenset. Iedere afbeelding heeft een eigen betekenis. Het makkelijkst om mee te beginnen is de kaartenset van (Jeu Lenormand.) Nagemaakt volgens de erkende methode van Mille Lenormand. Op elke afbeelding van een kaart staat een mooi versje. De set bestaat uit vier kleuren. Klavers (vuur), harten (water), schoppen (geld, het denkvermogen en het verstand) en ruiten (zakelijk en welke materie heeft een mens in zijn bezit.) Deze kaartjes zijn ook makkelijk in de hand liggend in verband met het schudden. Er bestaan heel erg mooie decks zoals de Lenormand kaarten 'Gilded Reverie' geschilderd door de kunstenaar Ciro Marchetti. Het zijn boeiende kaarten die ik zelf ook heb gekocht.

Betekenis van de Lenormandkaarten

36 Verschillende kaarten hebben 36 verschillende betekenissen, en er is nog veel meer! Dat kan nogal verwarrend zijn in het begin. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Ook is het heel belangrijk om de kaarten als sets te interpreteren. Natuurlijk ga je eerst leren om elke betekenis individueel te bekijken. Dan zul je eerst één kaart per keer trekken. Je zult al snel merken dat je er een tweede kaart bij pakt. En zo zal het verder gaan tot je meerdere kaarten pakt. Zodat je ook setjes kunt gaan vormen en zo de juiste interpretatie kunt geven.

Positieve en negatieve kaarten

'O jee, een negatieve kaart! Help!' Dat wil je toch niet? Soms krijg ik te horen: ‘Nou trek maar geen kaartje hoor, ik krijg alleen maar negatieve kaarten te zien.’ Huh? Mis ik iets? Denk ik dan. Zo weet ik inmiddels dat het kan zijn dat je er bang voor bent als er kaarten worden getrokken die te boek staan als negatief. Maar wat is negatief? Liever spreek ik niet over negatief en positief. Het geeft alleen een aanduiding hoe het anders kan in je leven. Daarbij kan het ook zo zijn dat er ook overwegend positieve kaarten bij liggen, en maar één negatieve kaart.

Dan heeft die zogenaamde ‘negatieve’ kaart een positieve betekenis! Dus is er nog niets aan de hand. Trouwens, waarom zou er iets aan de hand zijn? Stel je voor dat je alleen maar ‘negatieve’ kaarten zou trekken. Dan is het waarschijnlijk om je wakker te schudden. Om te zeggen: ‘Hallo, luister eens? Als je zo doorgaat zit je eeuwig in dat kringetje waar je nu al die tijd al in zit. Wil je dat dan nog? Wil je niet gewoon weg uit die uitzichtloosheid?´ Wil jij ook dat aha-moment? Er is dus niets aan de hand. Zo kun je een tijdje negatieve kaarten trekken, en dan later tot inzicht komen dat deze je veel hebben gebracht. Om het anders te gaan zien in het leven. Je zult zien dat je daarna ineens positieve kaarten trekt, omdat jij andere keuzes bent gaan maken in het leven. Het leven is nu eenmaal constant ‘up and downs’, zo leer je er steeds meer van.

De aanduiding positief en negatief zal ik hier ook ter hand nemen, alleen omdat dit duidelijker is en iedereen dit doet. Om geen verwarring te brengen. In de kaartenreeks zitten behalve positief ook kaarten die zeer positief zijn. Dus kort gezegd: je hebt dus zeer positieve kaarten, positieve kaarten, gematigd positief en gematigd negatief. Ik zal hier nog op terugkomen. Anders krijg je in één keer zoveel info over je dat het zou kunnen gaan duizelen.

Afbeelding, medaillon, en versje

Op elke kaart van de 'Jeu Lenormand' kaartenset staat een oudHollands versje, een medaillon en een afbeelding van het plaatje. Je kunt hier al veel uithalen. Al is het wel zo dat het onwijs ouderwetse afbeeldingen zijn en je even je fantasie moet gebruiken. Persoonlijk vind ik daarom de set van 'Gilded Reverie' van Ciro Marchetti veel mooier, maar wel moeilijker om mee te starten.

'Lenormand Grand Tableau'

Net zoals bij de Tarot zijn er vele leggingen toe te passen op de Lenormand kaarten. Zoals het Keltisch kruis en het grand Tableau (alle 36 kaarten worden hierbij gelegd op tafel, bijvoorbeeld voor een jaarlegging). Het combineren van alle 36 kaarten bij elkaar gelegd is wat het zo bijzonder maakt. Zo kun je het beste interpreteren. Hoe meer kaarten je legt, hoe meer informatie je kunt krijgen. Dit is wel een reading waarvan het handig is om deze niet meteen te gaan gebruiken voor je er zelf inzicht in krijgt.

Om mee te starten kun je in het begin twee kaarten neerleggen en daarmee aan de slag gaan. Dat voer je op naar drie stuks (verleden, heden en toekomst.) Na een tijdje kun je zeven kaarten gaan leggen. Zie de eerste drie kaarten die je legt als het verleden, de middelste als de oplossingskaart (wat kun je gaan doen op het probleem op te lossen?) en de overige drie kaarten wat er in de nabije toekomst zal kunnen gaan gebeuren.

Ik wens je veel succes met deze ongelooflijke mooie kaarten (en de leggingen) waar ik meteen verliefd op werd toen ik deze zag!

Groetjes,
Maja

 

Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Het woord Chakra betekent in het Sanskriet 'wiel of cirkel'. De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam.

Lees deze blog >

Lees ook Nieuwe Maan in Boogschutter
Nieuwe Maan in Boogschutter
Op 22 november heeft de Zon zich verbonden met het astrologische teken Boogschutter.

Lees deze blog >

Lees ook Tweelingzielen: waar is de mijne?
Tweelingzielen: waar is de mijne?
Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Wanneer ontmoet ik mijn tweelingziel? Of ontmoet ik mijn tweelingziel?

Lees deze blog >

Lees ook Aura en chakra`s
Aura en chakra`s
Jullie hebben vast wel eens gehoord van aura`s en chakra`s. Maar wat zijn ze precies? Waar dienen ze voor? Waarom zijn ze zo belangrijk?

Lees deze blog >

Lees ook Hij houdt van mij!
Hij houdt van mij!
De liefdesbrief is een fictieve brief gebaseerd op ervaringen die ik meemaak in de praktijk. Een verhaal over liefde.

Lees deze blog >

Top