Kan ik de toekomst voorspellen?

» Mediumchat blog » Kan ik de toekomst voorspellen?
Kan ik de toekomst voorspellen? Lief mensenkind,

In mijn werk krijg ik vaak de vraag om de toekomst te voorspellen. In mijn beleving is er is geen moeilijkere vraag dan deze.

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet er een andere vraag tegenover komen te staan. Ligt het leven, ons leven, al helemaal vast?

Ik kan hier oprecht geen echt duidelijk antwoord op geven! Meestal zeg ik:”Nee, het leven ligt niet vast. En wat mogen we daar blij om zijn!!!”.

Denk aan al je dromen en doelen die je al je hele leven hebt of gaandeweg hebt vergaard. Denk aan dit alles waar je blij van wordt. Stel je dan voor dat dit eigenlijk geen enkele nut heeft, want er is al ergens bepaald wat jij precies gaat doen, ervaren en bereiken in je leven.

Waarom zou je dan nog willen dromen? Het enige dat je dan nog kunt doen is het leven over je heen laten gaan en maar zien waar het je naartoe leidt. Hopelijk een goede plek en misschien een slechte plek…. Maar ach, het leven ligt vast en dus kunnen we hier niks aan veranderen, toch?

 

Verdwalen en falen

Waarom willen we eigenlijk weten wat onze toekomst gaat brengen? Een stukje zekerheid, een weten dat wat we ondernemen de moeite is en wij het eindresultaat gaan behalen? De rust in ons vinden dat we niet verdwalen en falen misschien?

Nee, ik kan niet anders aangegeven dat het leven niet vast ligt, dit zou ons hele doel als mens hier op aarde teniet doen. Het ervaren van ons leven, ons gehele leerproces zou voor niks zijn. Sterker nog, als alles al vastligt, wat doen we hier dan eigenlijk?

Hoe geweldig is die euforie als je bereikt hebt waar je zolang over gedroomd hebt! Terugkijkend naar hoe jij je best ervoor hebt gedaan om er te komen en zeker ook de hoogtepunten en dieptepunten die je onderweg bent tegen gekomen, Juist dat soort onderwerpen waardoor je zoveel meer inzicht en wijsheid hebt verkregen.

 

Tegenstrijdigheid

Maar hoe kan het dan zijn dat ik in mijn werk toch soms wel iets kan voorspellen? Hoe tegenstrijdig is dat? Ligt ons leven dan toch vast?

Ikzelf kan geen vragen beantwoorden die gaan over wanneer je de loterij gaat winnen, of wanneer je jouw rijbewijsexamen gaat behalen. Zo ook niet of je volgende maand je nieuwe huis krijgt, of huis verkoopt.
 
 

Geen invloed

Er is geen echte manier om de toekomst te voorspellen. Dat zou alleen kunnen wanneer we zouden leven in een wereld waarin alles wat er in de toekomst gebeurt vaststaat, en waar jij - met de beslissingen die jij neemt -, geen enkele invloed hebt over de dingen in je eigen leven.

Toch gebeurt het weleens dat ik wel kan en mag aangeven. Dat ik zie of voel dat je gaat verhuizen. Soms, heel soms krijg ik door dat het binnen 6 maanden zal gaan gebeuren. Hoe kan dit dan?

Heel eerlijk en oprecht? Ik heb geen idee! Ik kan alleen vertrouwen op mijn gidsen en wanneer zij mij hierin wel informatie in willen geven, is dat voor mij absoluut een uitzondering.

 

Boodschappen via automatisch schrift

Wanneer ik lezingen hou, gebeurt dat meestal met mijn automatisch schrift. Hoe gaat dit in zijn werk? Ik schrijf wekelijks boodschappen. Geen idee voor wie, en wat ik opschrijf zegt mij al helemaal niks! Vervolgens vouw ik er vlinders van of maak ik er een mooie wastekening bij. Ik pak deze mooi in en ze gaan in de kast.

Op deze wijze heb ik altijd voldoende boodschappen voor wanneer ik een lezing hou. Sommige boodschappen die gekozen worden liggen soms al enige jaren in mijn kast. Toch, altijd weer opnieuw, past die bepaalde boodschap bij de persoon die deze uitkiest.

Het kan gaan over een beslissing die genomen moet worden, over een rouwproces waar diegene in zit. Over een stukje verleden wat je dwarszit en dat je belemmert om je vrij en gelukkig te voelen in het NU.

Hoe kan het, dat ik een boodschap doorkrijg. Soms al van jaren geleden, dat deze vandaag door iemand wordt uitgekozen en het leven beschrijft waar die persoon op dat moment in zit?

Mijn enige uitleg is dat sommige dingen wel degelijk vastliggen in het leven. Er ligt een pad voor ons, waar dingen vastliggen, ik noem deze weleens onze ankers. Dit wil niet zeggen dat ik je kan voorspellen wanneer, hoe en dat je er ook gaat komen. We zijn mensen, en mensen hebben een vrije wil.
 

Vrije wil

Want de mens heeft een vrije wil en maakt eigen keuzes en alleen al hierdoor ligt ons leven niet vast.

Als jij naar mij komt voor een consult, en ik leg je uit (wanneer we klaar zijn), hoe je het beste naar huis kunt rijden, dan wil dat niet zeggen dat jij mijn advies op gaat volgen. Welke weg je ook besluit te volgen, we gaan er wel vanuit dat je weer thuis komt.

Het ligt vast dat je thuis gaat komen, maar de weg ernaar toe bepaal jij! Dus, hoe lang of hoe kort je erover gaat doen ligt altijd in jouw eigen handen. Het is jouw vrije wil en het zijn jouw keuzes die deze weg bepalen.

 

Jouw beslissing

Wat ik wel voor je kan doen is uit de kaarten halen wat er op je pad kan gaan komen. Ik kan je hier adviezen bij geven, de mogelijkheden aanbieden om er te komen. Ik mag je van mijn gidsen inzichten meegeven om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Maar met alle beste wil van de wereld kan ik je niet voorspellen dat je er gaat komen of wanneer je daar gaat komen. Jij mag de keuzes maken, jij mag de gekregen boodschappen en inzichten volgen, of niet. 

Kies je voor de rechte lijn of neem je toch een omweg? Het maakt niet uit! Het is jouw levensproces, jouw beslissing in alles wat je wilt doen.

Het is nooit fout, het is gewoon jouw keuze om welke ervaring dan ook op te doen zolang je hier op aarde bent. Wat ik, mijn gidsen, de kaarten of wie dan ook  aan je vertellen, jij bepaalt je eigen koers!

Onthoud, er is echt geen falen, er is alleen maar ervaren en jij mag beslissen!

Liefs, Lua
 
 Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Kind van de rekening
Kind van de rekening
Helaas krijgen veel mensen te maken met een destructieve relatie. Soms omdat we zelf uit een gezin komen waarin dit ‘normaal’ was.

Lees deze blog >

Lees ook Hoe werken je chakra's?
Hoe werken je chakra's?
Lees hier over hoe jouw 7 hoofdchakra’s werken..

Lees deze blog >

Lees ook Ik voel, Ik voel wat jij niet voelt....
Ik voel, Ik voel wat jij niet voelt....
Kan jij altijd voldoen aan de algemene verwachtingen en sociaal wenselijk gedrag?

Lees deze blog >

Lees ook Praten met overleden personen
Praten met overleden personen
Onverwacht praten met overleden personen en hun boodschappen doorgeven aan hun nabestaanden, dit geeft mij een goed gevoel.

Lees deze blog >

Lees ook Hooggevoelig en Strong-Willed
Hooggevoelig en Strong-Willed
Ben jij Hooggevoelig en Strong-Willed? Lees hier de overeenkomsten en verschillen.

Lees deze blog >

Top