Mediumchat blog » Paranormaal » Mediumchat en de eenarmige bandiet

Mediumchat en de eenarmige bandiet

Mediumchat en de eenarmige bandiet

Het is maandagochtend, ik heb een hartstikke leuk weekend achter de rug en met frisse zin (want YES, ik ga weer leuke gesprekken voeren) log ik in.

Al snel hoor ik de beltoon en komt de eerste chatter binnen. Het is een gratis chat en die duurt 2 ½ minuut. De vrouw noemt zichzelf Anoniem en wil haar toekomst van me weten. Verder geen enkele andere informatie, geen leeftijd, geen duidelijke voornaam en al helemaal geen duidelijke vraag. Ik verbaas me er allang niet meer over als ik een vage vraag als deze krijg. Aan de andere kant kan ik me soms alle verwondering afvragen hoe het toch komt dat sommige mensen denken dat ik een eenarmige bandiet ben. Je kent ze vast wel, zo'n gokmachine waar je wat geld in gooit, waar je vervolgens aan de hendel trekt en alle fruitjes beginnen te rollen. Geloof me maar, er rolt bij mij van alles maar geen kant en klare antwoorden voor iemand die zich Anoniem noemt.

Ik geef aan dat ik helemaal niets met deze vage vraag kan en ze zegt: "Ja maar, je weet toch wel iets?"

Uhm... De gokkast komt alweer voorbij en ik heb een pesthekel aan gokken. Er kruipt een bekend gevoel via mijn ruggengraat naar boven; dat gevoel wordt beginnende irritatie genoemd. Het beeld van de eenarmige bandiet blijft zich aan me opdringen en ik trek aan de arm... Ik gooi het over een andere boeg en ik schrijf; “Luister lieverd, ik kan alleen werken met een duidelijke vraag en volgens mij gaat je vraag over de liefde, waarom stel je hem dan niet gewoon?

Ik geef het op als ze vraagt: "Wat is het belangrijkste in mijn leven?" Het klinkt ongeveer zoiets als: "Hoe heet mijn toekomstige partner? Wie is de ware? Welke kleur heeft mijn kanariepietje?"

Een diepe zucht volgt... Oh mijn God, hoe moet ik dat nou weten? En... Wil ik dat wel weten? Ik realiseer me op dit moment dat ik kan kiezen uit twee opties. Ik kan pissig worden en de rest van mijn dag laten verpesten, of ik kan keihard gaan lachen en bij mezelf denken; "Jammer, maar dit gaat hem niet worden".

Ik kies voor het laatste, lig helemaal dubbel achter de laptop. Vertel haar dat ik geen zin heb om getest te worden, en dat ik ook niet mee doe aan het spelletje:  “Zoek een kanariepiet of niet.” Er staan nog steeds 42 seconden op haar teller als ze me dan eindelijk vraagt hoe het verder zal gaan met haar partner... Alweer zucht...

Deze blog is met een flinke slok humor geschreven maar er zit wel degelijk een heldere boodschap achter. Wat ik probeer aan te geven is dat het voor paragnosten en mediums belangrijk is dat je een duidelijke vraag stelt. We hoeven je levensverhaal niet te horen, zodat we de rest kunnen invullen. Maar kom op, een simpele en duidelijke vraag is toch niet te veel gevraagd? We vinden het absoluut niet erg om getest te worden, maar geef een handvat en wees niet vaag. Vage vragen krijgen nu eenmaal een vaag antwoord en dat zijn gemiste kansen, zowel voor jou als voor ons...

Liefs,
Yve

Deel deze post op facebook:Blog geschreven door Yve


Lees ook deze blogs


Lees ook En ze leefden nog lang en gelukkig
En ze leefden nog lang en gelukkig
Hoe komt het dan toch dat dit in veel relaties niet zo is? Dat de werkelijkheid van de meeste relaties anders wordt ervaren?

Lees deze blog >

Lees ook Heb jij last van overprikkeling?
Heb jij last van overprikkeling?
Overprikkeling kan de basis zijn voor emotionele en fysieke klachten!

Lees deze blog >

Lees ook Lifecoaching. Iets voor jou?
Lifecoaching. Iets voor jou?
De term lifecoaching roept veel vragen op want wat doet nou precies een lifecoach oftewel levenscoach?

Lees deze blog >

Lees ook HSP en verslavingsgedrag
HSP en verslavingsgedrag
Hoog sensitieve mensen zijn bijna net gewone mensen, en daarom hebben sommigen van ons te maken met verslaving(en).

Lees deze blog >

Lees ook Liefde, en de liefde voor jezelf
Liefde, en de liefde voor jezelf
"Houden van" wat is dat precies? Is het geven om die ander om hem (of haar) vervolgens niet meer los te laten?

Lees deze blog >

Top