Communiceren in je relatie

» Mediumchat blog » Communiceren in je relatie
Communiceren in je relatie Verreweg de meeste problemen in relaties komen voort uit elkaar niet begrijpen. Niet duidelijk communiceren. Maar hoe komt het dan? Jij denkt dat je duidelijk bent, maar de ander snapt het niet. Wat is dat toch?

Hoe vaak gebeurt het niet, dat jij en je partner elkaar niet goed begrijpen. Voorheen leken jullie aan een half woord genoeg te hebben en nu lijkt het of jullie elkaar helemaal niet meer begrijpen. Soms denk je zelfs dat de ander je niet meer wil snappen.
Iedere relatie maakt schommelingen mee, de welbekende ups en downs. Zolang je elkaar hierin niet uit het oog verliest, is er niets aan de hand. Dan staan jullie weer samen op na een down om de volgende up samen mee te gaan maken. Erger wordt het wanneer je het gevoel hebt alleen te staan tijdens deze periodes. Waarom ziet de ander nou gewoon niet dat je je rot voelt of waarom voelt hij of zij niet dat je blij bent? Het is heel normaal dat ieder zijn eigen ontwikkeling doormaakt. We leren tenslotte iedere dag weer iets bij. Zeker over ons zelf kunnen we nog heel veel leren. Onze manier van communiceren verandert hierdoor ook. Waar je dus eerder aan een half woord genoeg had, moet je nu ineens meer uitleggen. Dit is niet gek of raar of verontrustend. En het wil zeker niet zeggen dat dit meteen het einde van je relatie betekent.

Accepteer dat je soms moet uitleggen hoe je je voelt. Vertel dit aan je partner. Benoem wat je voelt en ga er niet klakkeloos vanuit dat de ander het wel ziet. Praten met elkaar is de sleutel tot alles. Hiervoor moet je uiteraard wel met zijn tweeën zijn. Als de ander geen prater is en deze gesprekken uit de weggaat, dan is het natuurlijk lastig om nader tot elkaar te komen. Maar geef het goede voorbeeld, praat, communiceer. En zwijg elkaar zeker niet dood.

Het is soms moeilijk te accepteren dat je steeds maar weer moet vertellen hoe het met je gaat, maar is het andersom ook niet zo? Zie jij altijd precies wanneer je partner zich rot voelt? Weet jij daar altijd perfect op in te spelen? Bekijk de situatie ook eens vanaf de andere kant. Vind jij het niet fijn als je partner vertelt dat hij of zij een rotdag heeft gehad? Je kunt hem of haar dan wel steunen. Niet door meteen met oplossingen aan te komen, maar gewoon alleen maar door te luisteren en er te zijn. Bedenk altijd wat je zelf fijn zou vinden, dan kun je je makkelijker inleven in de ander. Communiceren is ook luisteren.

En dan is er opeens weer de situatie dat jullie weer aan een half woord genoeg hebben. Jullie hebben allebei een ontwikkeling doorgemaakt en zijn weer dichter bij elkaar gekomen. Wat fijn! Weer een down overleefd en nu weer volop genieten van een iets makkelijkere periode. Een relatie is altijd geven en nemen, vallen en weer opstaan. Bedenk dat we allemaal maar mensen zijn en fouten maken is menselijk. Zolang we maar open blijven staan voor elkaar en blijven communiceren, vinden we elkaar altijd weer terug.

Ik help je graag om weer te leren communiceren, om je weer open te stellen voor je partner. Dit kan door middel van een healing, en vooral door naar jou te luisteren en de energie weer te laten stromen. Graag tot ziens op de chat.

Lieve groet,
Fanneke
 
 Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Waarom ben ik toch zo moe?
Waarom ben ik toch zo moe?
Je hoort het bijna dagelijks, mensen die zeggen dat ze zo moe zijn! Er zijn diverse oorzaken van vermoeidheid, die niet meteen medisch zijn!

Lees deze blog >

Lees ook Persoonlijke thema's in relaties
Persoonlijke thema's in relaties
In relaties worden we gespiegeld aan elkaar, uitgedaagd en kunnen we ook leren van elkaar. Het is de bedoeling dat je de uitdaging aangaat!

Lees deze blog >

Lees ook De invloed van kleuren
De invloed van kleuren
Heb je er weleens bij stilgestaan dat kleuren een bepaalde invloed op je kunnen hebben?

Lees deze blog >

Lees ook Als je iets wilt veranderen in je leven
Als je iets wilt veranderen in je leven
Je kunt niet iets zoeken waar je naar verlangt in anderen, wanneer je dit niet eerst voor jezelf hebt gevonden!

Lees deze blog >

Lees ook En ze leefden nog lang en gelukkig
En ze leefden nog lang en gelukkig
Hoe komt het dan toch dat dit in veel relaties niet zo is? Dat de werkelijkheid van de meeste relaties anders wordt ervaren?

Lees deze blog >

Top