What we think - we become (Buddha)

» Mediumchat blog » What we think - we become (Buddha)
What we think - we become (Buddha) Richt je leven in naar hoe jij het wilt hebben
Hoe vul jij je leven in? Wat doe jij om jezelf weer op de rit te krijgen? Heb jij het idee dat je dit niet zelf in de hand hebt? Niets is minder waar. What we think - we become. Dit is een uitspraak van Buddha waar ik zelf heel veel aan heb. Hoe wij denken is wat wij worden. Het is wie wij op dit moment zijn. Dromen zijn er niet om te blijven dromen, dromen zijn er om daadwerkelijk stappen te maken. Stappen die ervoor zorgen dat jij wordt wie je wil zijn. Wat is jouw missie in het leven? Hoe voel je je als ouder? Hoe denk je over je carrière? Wat zijn je dromen, je angsten, waar hoop je op? Zeg, ben jij gelukkig? Ja, want ook jij kunt gelukkig zijn. Natuurlijk zal het niet meteen lukken om alles wat je wenst te kunnen evenaren. Dit gebeurt vaak in kleine stapjes. Zeker omdat het universum wel even de kans wil krijgen om die energie die jij wenst te krijgen zich ook te gaan manifesteren.

Wat zijn je verlangens?
Laat jezelf zien. Spreek uit wat je verlangens zijn, en streef daarnaar. Zeg het tegen anderen zodat zij jou hierbij kunnen gaan helpen. Dit geldt ook voor de liefde. Laat jezelf zien in de relatie. Heb je ruzie met je partner? Zeg dan niet: ‘Je luistert nooit naar mij!’ Stel jezelf niet op als slachtoffer. Vraag wat je partner bedoelt. En zeg tegen hem (of haar): ‘Ik weet nu wat je bedoelt, kun je aangeven wat mijn aandeel hierin is? Wat kan ik veranderen, zodat we elkaar weer gaan begrijpen?’ Negen van de tien keer zul je merken dat hij dan verbaasd reageert en jou (weer) ziet als een gelijkwaardige partner. Degene die hij vroeger zo goed kende, maar nu (even) is kwijtgeraakt. Vanwege een ego, verdriet, wrok of wat dan ook. Het wordt tijd dat jullie elkaar weer terug gaan vinden. Even de botte boeren daargelaten. Als dat je situatie is, dan wordt het tijd dat je voor jezelf gaat kiezen.  

Durf sorry te zeggen
Sorry zeggen in een relatie als je dit meent, kan even slikken zijn voor je. Als je niet gewend bent je kwetsbaar op te stellen. Sorry zeggen werkt bevrijdend. Wees in staat om sorry te zeggen, om erover te praten. Naast geliefden zijn jullie ook vrienden van elkaar, en daardoor ben je in staat de communicatie te herstellen. Dat is een voorwaarde voor een goede relatie.

Laat jezelf zien
Goed, waar waren we? Bij jou. Hoe jij het liefst alles in het leven zou willen. Manifesteer het. Daar gaat meestal een paar jaar overheen, doch je kunt het wel krijgen zoals je het hebben wil. Twee stapjes vooruit, en een stapje terug maken. Toch dat stapje dat je steeds vooruit komt helpt! Laat jezelf zien. Ja, dat is moeilijk - en ja - dat kost moeite. Gezien worden, betekent immers dat je jezelf moet laten zien. Duurzame liefde draait om verbinding, en die ontstaat alleen als we onszelf laten zien in al onze kwetsbaarheid. Durf die kwetsbaarheid aan. Denk niet, als ik mijzelf laat zien dan kan ik iemand verliezen. Waarom zou je iemand verliezen? Dat zit in jouw eigen hoofd. Mocht je dan toch echt iemand gaan verliezen dan is degene jou niet waard. Echt!

Ook jij kunt manifesteren
Geloof dat je het waard bent om van te houden. Vraag je niet af of je goed genoeg bent. Wees diep vanbinnen niet bang dat je de liefde niet waard bent. Als jij jezelf genoeg waard vindt, dan kun je jezelf ook erkennen. Erken ook je dromen. Wees mild voor jezelf. Geloof dat je de dromen waard bent. Manifesteren. Jij maakt zelf uit wie je wilt zijn, dit laat je niet meer door anderen beslissen. Vervolgens is het belangrijk dat je zelf in staat kunt zijn om te investeren in een relatie zonder van te voren te weten of deze zal slagen. Gewoon niet bij nadenken, en geef het een kans. Met andere woorden, wees bereid de controle op te geven. Laat je niet leiden door angst voor afwijzing of verlies. Door je angst er niet bij te horen. Vul de gedachtengang niet in voor de ander. Nu heb ik het niet over dat onderbuikgevoel als er gevaar dreigt. Zodat je al bij voorbaat weet dat als je in deze relatie stapt je gevoelsmatig in een wespennest stapt. Daar heb ik het niet over. Ik heb het erover om vrijblijvend te daten en te kijken wat er van komt. Van te voren niet bedenken dat je iets graag wil, gewoon kijken hoe het loopt, En geniet! Geniet van het moment.

Eigenwaarde
Als jij moeite hebt met je eigenwaarde, kan het zijn dat je manieren hebt gevonden om je kwetsbaarheid te verdoven. Misschien ben je gevlucht in het uiten van bepaalde gedragspatronen, variërend van iemand op een voetstuk te zetten tot een arrogante bitch zijn. Hard werken, perfectionisme of vreemdgaan. Behalve de pijn en angst verdoof je gevoelens van geluk, dankbaarheid en blijdschap. Laat je niet leiden door angst en controledrang. Erken je kwetsbaarheid en durf dit te delen met een ander. Bij liefde zoeken we naar zekerheid, veiligheid en toewijding. Het zou mooi zijn als dit al in je eigen systeem zou zitten. Zodat je dit zonder veel moeite  naar anderen kunt gaan uitstralen. Kan gaan stralen als hoe je wil gaan stralen in je eigen leven. Dus 'What we think - we become', zoals Buddha zal fluisteren in je oor. En jij - als je hem hoort - hierbij 'ja' kunt knikken omdat ook jij dit inmiddels bent gaan geloven en hier echt baat bij hebt.

Een hele fijne dag, en manifesteer alles hoe jij het wilt,

Lieve groet,
MajaDeel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Engelen bestaan!
Engelen bestaan!
Het is belangrijk dat iedereen op de hoogte is van het bestaan van Engelen en het besef dat zij in dienst staan van de mensheid.

Lees deze blog >

Lees ook Het leven in de 5e dimensie
Het leven in de 5e dimensie
Leven vanuit het hart wordt steeds meer belangrijk, je gevoel gaan volgen, je zieledoel ontdekken, ontdekken waarvoor je hier op aarde bent.

Lees deze blog >

Lees ook Waarom 'the secret' niet werkt
Waarom 'the secret' niet werkt
Het is een theorie. Voor mij voelt het als waarheid. Maar aangezien de waarheid niet meer is dan een kwestie van perspectief.

Lees deze blog >

Lees ook Some see a Weed. Some see a Wish...
Some see a Weed. Some see a Wish...
Weten wat dit woord betekent is geen probleem. Maar pas toen ik het woord begreep en doorleefde werd mijn leven een stuk simpeler.

Lees deze blog >

Lees ook Tips voor een positief leven
Tips voor een positief leven
Wil jij tips om positief in het leven te gaan staan? Lees dan deze korte blog.

Lees deze blog >

Top