Warhoofd

» Mediumchat blog » Warhoofd
Warhoofd Heb jij soms ook zo’n last van een vol hoofd? Gedachten die alle kanten op gaan, behalve de goede?

In mijn vorige blog raakte ik het al even aan, de sneltrein van het leven. In deze snelle tijd, waarin we zoveel willen en moeten, is er maar weinig tijd meer over voor onszelf. Om even nergens aan te hoeven denken en te kunnen voelen.
Maar wat als je niet meer uit je hoofd kunt, je hoofdpijn krijgt van alle gedachtes in je hoofd. Je je hoofd niet meer leeg kunt maken? Dat is een ontzettend vervelend en vooral onveilig gevoel. Want waar is je gevoel gebleven? Je leeft vanuit je hoofd, terwijl je vanuit je gevoel zou willen leven.

Ik denk dat iedereen het wel herkent. Het leven heeft zo zijn uitdagingen voor iedereen. Blijven luisteren naar je gevoel, intuïtie en lijf is er ook zo een.  Voor mij geldt dat ik regelmatig een rust moment voor mezelf in plan. Bakkie koffie, even zitten. Even voelen. Wat voel ik nou eigenlijk? 

Weet jij nog niet hoe je terug zou kunnen gaan naar je gevoel? Dat is helemaal niet erg en vrij makkelijk te oefenen, als je er behoefte aan hebt. Ga dan eens rustig zitten, zonder afleiding om je heen. Sluit rustig je ogen, leg je handen op je buik, vlakbij je maag. En concentreer je op dat gebied in je lichaam. Op deze plek zit je zonnevlecht, het centrum van ons gevoel. Lekker ontspannen zitten. Niks moet, alles is goed. Het mooie is, dat je het niet fout kunt doen. Misschien lukt het je ook niet meteen, om met je aandacht naar die plek te gaan. Blijven je gedachten je afleiden? Probeer die gedachten ook niet te negeren, want ze zijn hardnekkig en juist als je niet aan een roze olifant mag denken, dan denk je aan die roze olifant. Laat de gedachtes maar komen, hoor en zie ze, en laat ze weer gaan. Houdt ze niet vast in je hoofd. Wat mij altijd helpt is op zulke momenten tegen mezelf te zeggen: “ik hoef hier nu niks mee, dat kan straks ook”. Vervolgens wordt het steeds rustiger in mijn hoofd. Dat heeft wel enige oefening nodig, niet alles gaat altijd meteen zoals je zou willen.

Als het je gelukt is om met je aandacht naar je zonnevlecht te gaan, dan voel en zie maar eens wat daar zit. Wat voel je? Misschien zie je zelfs wel beelden? Is het leuk of juist niet? Voelt het goed? Of wordt je er misschien een beetje treurig van? Alles kan en alles is goed. Voel het maar. Omarm je gevoel. Al doet het misschien pijn, wat je er vindt, het hoort bij je. En gevoel weg stoppen is niet goed voor je, het komt altijd weer een keer terug. Vroeg of laat komt de confrontatie. Nu kun je het zelf doen. Voelen. Wat heb je nodig? Wat vraagt je lichaam van je?
Heb je heling nodig? Troost jezelf, omarm jezelf. Breng begrip op voor jezelf. Verwijt jezelf niks. We zijn maar mensen en we mogen leren van onze fouten. Misschien voel je je nu intens gelukkig. Kun je weer zien hoe rijk je eigenlijk bent. Even stil staan en kijken naar wat er wel is, in plaats van altijd maar meer willen.

Als je voelt dat het genoeg is geweest. Als het goed voelt. Dan mag je weer rustig je ogen open doen en weer even rustig bijkomen en genieten van je kop koffie. Hoe voel je je nu? Hoe voelt je hoofd? Is het rustiger geworden? Blijf nog lekker even een paar minuten zitten om te genieten van deze rust. Wat heerlijk zo’n opgeruimd hoofd. Alles lijkt helderder te zijn. Het is makkelijker om prioriteiten te stellen.

Is het niet zo goed gelukt? Helemaal niet erg, volgende keer beter. Je hebt in ieder geval even tijd voor jezelf gehad en heerlijk genoten. Gun jezelf deze rust. Het hoeft maar een paar minuten te zijn en je voelt je een stuk beter. De energie gaat weer stromen en je voelt je daardoor zoveel beter. En je ervaart rust in je hoofd. Heerlijke rust, geen stuiterende gedachtes meer. Even helemaal niks.......

Mocht het niet lukken om deze oefening zelf te doen. Aarzel dan niet om hulp te vragen.

Hopelijk tot ziens op de chat!
Liefs
Fanneke
 Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Tweelingzielen: waar is de mijne?
Tweelingzielen: waar is de mijne?
Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Wanneer ontmoet ik mijn tweelingziel? Of ontmoet ik mijn tweelingziel?

Lees deze blog >

Lees ook Hsp en relatieperikelen
Hsp en relatieperikelen
Veel hsp hebben problemen met hun familie, eerlijk gezegd kom ik er niet veel tegen die geen verbroken familieband hebben met minimaal een.

Lees deze blog >

Lees ook Wees bereid...
Wees bereid...
“Vreugde vinden we in de kleinste dingen…” wordt er vaak gezegd.

Lees deze blog >

Lees ook Wees wie je wilt zijn in je relatie!
Wees wie je wilt zijn in je relatie!
We willen heel vaak de liefde voor de ander behouden, de passie, het verlangen.. Ik vraag me dan heel vaak af, ten koste van wat?

Lees deze blog >

Lees ook Waarom ben ik toch zo moe?
Waarom ben ik toch zo moe?
Je hoort het bijna dagelijks, mensen die zeggen dat ze zo moe zijn! Er zijn diverse oorzaken van vermoeidheid, die niet meteen medisch zijn!

Lees deze blog >

Top