Waardering, hoeveel liefde is dat?

Mediumchat blog » Liefde » Waardering, hoeveel liefde is dat?
Waardering, hoeveel liefde is dat? Voel jij je niet gewaardeerd? Wil jij het liefst elke dag goedkeuring en hunker je hier ook naar? Voel je je niet fijn als je het niet krijgt, en ben je een pleaser?

Wees geen pleaser
Stop met het geen nee durven zeggen. Voel je hierdoor niet schuldig. Nee, is geen negatief woord. Het is om je eigen grenzen aan te geven. Zodat de anderen weten waar ze aan toe zijn. Er kan dan een moment komen waarbij je stopt om door iedereen aardig gevonden te worden. Dat betekent dat je ook gaat kijken om alleen nog te gaan voor mensen die jou waarderen. Zo kies je ook voor jezelf. En ben je blij met je besluit en kun je hier helemaal achter staan. Stop ook met het uitleggen wat de reden is van je nee zeggen, je hoeft je niet te verdedigen. Het betekent dus dat je aardig en duidelijk bent. En dit ook aan anderen laat zien. Dat jij je tijd zo indeelt, dat je die aan anderen geeft waarvan jezelf weet dat ze deze verdienen. Niet aan Jan en alleman. Zo word je tijd ook niet meer versnipperd en houd je zelf de regie hierover. Jij hoeft het anderen niet meer naar de zin te maken, en te zorgen dat je altijd maar zo lief overkomt. Zo voorkom je dat mensen (onbewust) misbruik van je kunnen maken.

Sorry hoor...
Jij begint je zin vaak met: ‘sorry maar...’ Dat hoeft niet. verontschuldig je niet steeds. Als jij een relatie hebt die jou volledig naar beneden haalt, en je er niets meer uit kunt halen kies dan voor jezelf. Het kan zijn dat je dit echt niet gemakkelijk af gaat, en je je een junk voelt die plotseling beroofd wordt van zijn drugs. Het duurt even en langzaam zul je gaan beseffen dat jij ook recht hebt op een eigen leven. En kun je jezelf weer laten zien. Heel langzaam, steeds een stukje meer. Het kan zelfs zo zijn dat jij niet meer weet wie je bent. Omdat je jarenlang naar de pijpen hebt gedanst van hem. Zie de voordelen van zijn vertrek. Zie in dat het voor jou echt bevrijdend kan zijn. Ook al kan het gebeuren dat je soms nog een traantje moet laten. Wie weet, wie weet ben je zelfs stiekempjes opgelucht. Ook al is een nieuw begin heel eng. Geen grillen meer van hem, geen dronken buien,, je kunt eten wanneer je wilt... en je kinderen hebben er ook profijt van. Voor hen was het immers ook een hele stressvolle situatie.

Je zult vaker tevreden zijn met wat je hebt, inplaats van boos te worden over wat er ontbreekt in je leven. Met een 'het moet precies gaan zoals ik wil'  houding, richten we ons teveel op wat de wereld ons verschuldigd is, maar we vergeten te genieten van alles wat we al hebben vergaard. Teleurstellingen op z’n tijd zijn helemaal niet erg. Sterker nog; het zijn belangrijke leermomenten. De grootste les is, dat je niet meteen altijd alles kunt krijgen op het moment zelf. Je kunt het zeker gaan manifesteren. Dan zal het de kans kunnen krijgen om zich ook daadwerkelijk te gaan ontwikkelen. Geef het een kans, en geloof erin. Werk er elke dag aan.

Leer om in mogelijkheden te denken en bij de dag te leven. Het is niet de situatie die maakt hoe je je voelt, het is hoe je denkt over de situatie. Als je denkt dat je iets niet meer kunt, lukt het ook niet meer.

Waardering en goedkeuring
Waardering en goedkeuring zijn twee totaal verschillen dingen. Waardering is de natuurlijke en spontane energiestroom die bij je terugkomt als anderen zich verbonden voelen met jou en jouw verhaal. Je kunt niets doen om waardering te krijgen, behalve jezelf te zijn en de waarheid te spreken. Het streven naar goedkeuring is iets anders. Dat is gebaseerd op het besef dat je niet goed genoeg bent. Je verwacht dat anderen je datgene geven wat naar jouw gevoel aan je leven ontbreekt. Dit schrijft Paul Ferrini, het is fijn om het verschil te weten. Je misschien tijdens een verloren moment eens af te vragen: "Hoe komt het dat ik nog zoveel goedkeuring nodig heb?"

Vertrouw op jezelf,
op je eigen kunnen.
Vertrouw op degene die jij bent,
en degene die jij wilt zijn.
Kies, besluit.


Liefs van Maja. Deel deze post op facebook:Lees ook deze blogs


Lees ook Self fulfilling prophecy
Self fulfilling prophecy
Zie je wel.... Ik wist het wel! Herkenbaar?

Lees deze blog >

Lees ook Doe normaal, dan doe je al gek genoeg!
Doe normaal, dan doe je al gek genoeg!
Ik ben opgegroeid met de woorden; “ Doe normaal, dan doe je al gek genoeg!”

Lees deze blog >

Lees ook Vergeven versus goedpraten…
Vergeven versus goedpraten…
Ik denk de laatste tijd steeds weer aan de veelvuldige gesprekken die ik heb op de chat over woede en haat.

Lees deze blog >

Lees ook Overleden dierbaren…
Overleden dierbaren…
Tijdens mijn readings komt veelvuldig de vraag of ik iets door kan geven van een overleden dierbare.

Lees deze blog >

Lees ook Goede voornemens alweer de mist in?
Goede voornemens alweer de mist in?
Is het jou alweer mislukt om je goede voornemens door te zetten? Had je dit niet verwacht? Ben je alweer aan het roken geslagen?

Lees deze blog >

Top