Tips voor nee zeggen!

» Mediumchat blog » Tips voor nee zeggen!
Tips voor nee zeggen!

Driemaal N: Nu, Nee en Nooit.

Hallo daar!

Leuk dat je even de tijd neemt om mijn blog te lezen en ook deze keer hoop ik dat het jou wat ondersteuning bieden mag.

Deze keer gaat mijn blog over de bovengenoemde krachttermen: Nu, Nee en Nooit.

Let wel, het zijn natuurlijk pas krachttermen als je ze ook echt kracht geeft. Over hoe je er kracht uit kunt putten en jezelf er kracht mee kunt geven schrijf ik in deze blog. Ik ga de krachttermen hieronder ontleden en beschrijven.

Nu
Nu is een zeer kort woordje maar het heeft heel veel kracht in zich, wanneer je het kracht geeft.
Zo kan je bijvoorbeeld tegen je kind(eren) zeggen Nu,  omdat je wil dat het nu gebeurt. Maar al te vaak vergeten we dat ook tegen onszelf te zeggen, de tijd voor verandering en knopen doorhakken is pas Nu, als jij het ook die kracht geeft en de daad bij het woord voegt.
Begin niet morgen maar begin Nu, met oriënteren, verwerken, loslaten, die sollicitatiebrief, die gezondere leefstijl, die sport noem het maar op.
Van uitstel komt afstel is een zeer waar spreekwoord, begin daarom Nu met wat het ook is wat op jouw pad ligt aan ambitie, passie, verwerking, loslating en verandering.

Nee
Nee is ook een onwijs sterke krachtterm, vaak geassocieerd met negativiteit. Ik vind het juist erg positief toepasbaar en een positieve kracht hebben.
Zeg Nee tegen het verleden wat opduikt en je uit je kracht haalt. Zeg Nee tegen mensen die altijd maar een beroep op jou doen en er vaak niet voor jou zijn. Zeg Nee tegen negatieve gedachten en een negatief zelfbeeld. Zeg Nee als je aan je tax zit. Zeg Nee tegen op hetzelfde punt blijven als je het gevoel hebt niet vooruit te komen. Zeg Nee tegen de mensen die jouw kwetsen, Zeg Nee tegen doemgedachten, Zeg Nee tegen je angst.
Een NEE tegen al het negatieve is een JA tegen jouzelf!

Nooit

Dit wil ik nooit meer meemaken, is een gedachte die een ieder wel eens op zijn of haar pad heeft, men denkt hierbij ook aan een negatieve associatie.
Voor mij is het tegendeel waar, het besef van wat je Nooit meer of Nooit zou willen geeft jou inzicht en sturing op jouw pad.
Bovendien ontwikkel je dat inzicht vaak pas na een zware levensles, het is dus de vrucht van jouw lesmateriaal in het leven.
Als je denkt dat wil ik of doe ik Nooit of Nooit meer dan baken jij je grens daarmee af, erkent jouw ervaringen en voorkeuren, een hele gezonde manier van zelfbescherming. Het geeft je inzicht en kracht.

De enige manier waarop Nooit negatief kan uitpakken in mijn beleving is als je denkt dat kan ik Nooit, hiermee ontneem jij jezelf de kracht in plaats van dat je die aan jouzelf schenkt en naar boven haalt, maak jij jezelf onzeker en instabiel. Haal dat kan ik nooit uit je vocabulaire en maak daar dat kan ik misschien wel van, dan zet je de optie in jouzelf open en geef je jouw kracht de kans zich te ontplooien. Je kan ook denken dat kan ik wel, dat is nog sterker natuurlijk, maar voor iemand die erg onzeker in elkaar steekt is misschien een prettige eerste stap om te wennen aan een nieuwe mindset, en om in de kracht en het geloof in jouzelf te komen.

Je bent altijd meer dan van harte welkom op de chat als je hierover of over andere dingen zou willen praten.

Wees sterk, blijf sterk, sta in jouw kracht!

Ontzettend veel liefs,

Angelique

 

 

 

Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Oordelen en voordelen
Oordelen en voordelen
Oordelen doen we omdat we een mening hebben, we doen het allemaal. Jij, ik, iedereen. Ben je het niet met me eens?

Lees deze blog >

Lees ook De regie ligt bij mij!
De regie ligt bij mij!
We doen het allemaal wel eens piekeren en malen. We denken en hopen hiermee vaak helderheid en inzicht te verkrijgen.

Lees deze blog >

Lees ook Volg je persoonlijke groei
Volg je persoonlijke groei
Hoe volg ik mijn eigen gevoel? Verschillende tips en voorbeelden om je op weg te helpen!

Lees deze blog >

Lees ook Verhalen hebben altijd twee kanten
Verhalen hebben altijd twee kanten
Levensvisie: verhalen hebben altijd twee kanten, maar bekijken wij deze verhalen ook altijd van twee kanten?

Lees deze blog >

Lees ook Help! Ik heb HSP!
Help! Ik heb HSP!
Help! Ik heb HSP! Hoe leer ik hiermee omgaan en wat voor effect heeft het voor de mensen om mij heen?

Lees deze blog >

Top