Tip voor meer focus in je leven!

» Mediumchat blog » Tip voor meer focus in je leven!
Tip voor meer focus in je leven! Focus! En communiceer….

Herken je dat? Je weet dat je iets aan het doen bent, waar je eigenlijk niet echt blij van wordt. Denk aan bijvoorbeeld:  je werk, relaties met vrienden en vriendinnen,  een opleiding…

Je krijgt allerlei signalen dat het niet meer lekker voor je voelt.

Ik zie het vaak gebeuren om mij heen.. Soms stel ik dan de vraag: "Maar waaróm blijf je er dan in hangen?". De meesten halen dan hun schouders op. Vaak is het uit gewoonte, zekerheid, het gevoel erbij te willen horen, of… ook zo’n vaste uitspraak: "Ik wil de ander niet kwetsen." Allemaal hele bekende en begrijpelijke, voorspelbare reacties.
Echter, wat doe je dan eigenlijk? Verwaarloos je dan niet je ziel? Belemmer je dan niet je persoonlijke groei? Houd je dan niet alles tegen?
Beseffen we onszelf dan weleens dat we eigenlijk op een spoor zitten, waarin we onszelf toestaan lui en gemakszuchtig te zijn? Of op de automatische piloot te leven, wellicht is het een blinde vlek? Ineens kom je erachter dat je het zolang hebt volgehouden voor de ander, dat je er met een flinke klap achter komt, dat het toch niet helemaal voor je werkt. Dat het niet meer gaat en dat je uitgeblust, geïrriteerd, neerploft en denkt; "Ik kán het niet meer." En dan? Vaak is het dan zo heftig geklapt of geëscaleerd dat je nog veel verder van huis bent.
 
Eigenlijk ben je dan al ver over je grens… en ben je laat zat om je focus! Op te pakken.
 
Vaak vragen mensen dan aan mij: "Maar Dees, moet ik dan alles maar achter me verbranden, weggaan, opnieuw beginnen?" Soms gebeurt dat inderdaad, maar wat mij betreft hoeft dat helemaal niet, dat kan je altijd nog later beslissen als dat goed voor je voelt. Meestal ligt het antwoord ergens in het midden.
Wat ik veel belangrijker vind, is dat je jezelf bewust kunt maken van de signalen die je krijgt. Dat is simpelweg: Focus! Je kunt dat trainen, oefenen, leren herkennen, door  goed te luisteren naar jezelf en de signalen die je lichaam, je gedachten en je gevoel je geven.

Wanneer het anders voelt, je er niet zo blij meer van wordt het je een bedrukt gevoel geeft, voel er dan eens op in. Waaróm voelt het niet goed voor me, wát gebeurt er met me dan? Je zult versteld staan met wat je met jezelf kunt bespreken. Er zitten zoveel mooie antwoorden verstopt in onszelf!
Vervolgens maak je het bespreekbaar met degene waar het over gaat! Waarom niet?  Voor wie niet? Voor de ander niet? Is dat dan respectvol naar een ander? Hmmm… daar heb ik eens goed over nagedacht. Wanneer je zo leeft, is het dan allemaal wel eerlijk naar jezélf?
Focus! Nu eens op jezelf… waar word je blij van, wanneer glimlach je, wanneer ga jij stralen, wat gebeurt er als je zegt: 'Hee, ik wil graag meer van al dat leuks, wat kan ik doen om het te veranderen?"
 
Zou het zo kunnen zijn, dat er veel leed kan worden voorkomen, wanneer we in alle respect en eerlijkheid mogen en kunnen aangeven:  het voelt niet goed, hoe kunnen we dit veranderen?
En nee, nee, nee! Dan ben je toch niet egoïstisch?…. Want, je vraagt toch  niet of de ander zich aan wil passen aan jou?
Het voelt niet goed voor jou, zou er een manier zijn, waarop het past voor jullie allebei?
 
Focus!…focus!….focus!…. En communiceer
 
Liefs,
DeesDeel deze post op facebook:Blog geschreven door Ester


Lees ook


Lees ook HSP, angst, paniek en ademhaling
HSP, angst, paniek en ademhaling
Tips voor hoogsensitieve personen over angst, paniek en ademhaling.

Lees deze blog >

Lees ook Een turbulente relatie
Een turbulente relatie
Verschillende tips en voorbeelden hoe je het beste met een lastige relatie omgaat!

Lees deze blog >

Lees ook Oordelen en voordelen
Oordelen en voordelen
Oordelen doen we omdat we een mening hebben, we doen het allemaal. Jij, ik, iedereen. Ben je het niet met me eens?

Lees deze blog >

Lees ook Tips voor nee zeggen!
Tips voor nee zeggen!
Hoe zeg ik nee? Hier een aantal tips hoe je het beste daarmee kan omgaan!

Lees deze blog >

Lees ook De regie ligt bij mij!
De regie ligt bij mij!
We doen het allemaal wel eens piekeren en malen. We denken en hopen hiermee vaak helderheid en inzicht te verkrijgen.

Lees deze blog >

Top