Mediumchat blog » Lifestyle » Some see a Weed. Some see a Wish...

Some see a Weed. Some see a Wish...

Some see a Weed. Some see a Wish...

Some see a Weed.. Some see a Wish

Perspectief
Weten wat dit woord betekent is geen probleem. Maar pas toen ik het woord begreep en doorleefde werd mijn leven een stuk simpeler. Het gaf zoveel rust en eindigde elke vorm van frustratie in mijn lijf.

In veel relaties, eigenlijk alle relaties. Maar in de relatie met partner of kinderen in het bijzonder komt de grootste frustratie voort uit het idee dat we niet begrepen worden. We hebben onze eigen overtuigingen en projecteren deze graag op een ander. We bekijken de wereld namelijk als vanzelfsprekend vanuit onze eigen visie. We kennen de principes van het perspectief best. Op de momenten dat het erop aan komt, vergeten we gauw hoe het ook alweer zat, en is er vooral onbegrip waarom de ander toch niet jouw boodschap lijkt te horen of te begrijpen.

We herhalen wel honderd keer hetzelfde verhaal tegen elkaar en de frustratie wordt alleen maar groter als blijkt dat jouw visie op de situatie toch echt niet begrepen wordt.

Je focus bepaald hoe jouw versie van de waarheid eruit ziet. We hebben het hier natuurlijk niet over de mensen die doelmatig liegen om te bedriegen. Iemand die niet eerlijk is naar zichzelf kan ook niet eerlijk zijn naar jou. 

De informatie die via de ogen verkregen wordt, zal in je brein maar voor 20% gebruikt worden om een beeld te vormen. De rest wordt door de hersenen in samen- of tegenwerking van het onderbewustzijn zelf aangevuld. Op welke manier je dit aanvult is afhankelijk van eerdere ervaringen, verwachtingen, opvoeding, cultuur en andere zintuigen. Je zult dus begrijpen dat een groot deel van je overtuigingen al bepaald zijn bij je geboorte. De taal die je spreekt, een geloofsovertuiging, normen en waarden en het feit of je in een warm of een koud nest terecht gekomen bent. Het is alsof je voor je tiende jaar al gehersenspoeld word met de ideeën, patronen en overtuigingen van je opvoeders en omgeving. Niet met kwade bedoelingen, maar het is nu eenmaal zo. Onze hersenen zijn niet in staat de gehele waarheid aan informatie te kunnen waarnemen. Waar je focus ligt bepaald dus wat je ziet.

De acceptatie van dit gegeven is wat wat mij persoonlijk de rust gaf. Het is namelijk niet zo dat mensen liegen. Hun waarheid is gewoon anders dan de mijne. Hun inzichten zijn anders. Hun overtuigingen en patronen zijn anders. Dus het is geen onwil om mijn versie niet te begrijpen. Het is gewoon een kwestie van andere inzichten. 

Aangezien ik in de schoenen heb gestaan van degene die mij probeert te overtuigen van zijn of haar waarheid, begrijp ik wat deze persoon doet en het frustreert me niet langer als iemand mij probeert te overtuigen van hun ideeën. Ik luister, kijk of ik er iets mee kan en ga door met mijn leven. Ook heb ik geen enkele behoefte meer iemand anders te overtuigen. Want als deze persoon nog niet kan horen wat ik zeg, heeft het geen zin om daar over bezig te blijven.

Pas dit gegeven toe bij je partner. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je dit onderwerp vooraf aansnijd. Want als je vanuit beide kanten op deze manier accepteert dat jullie manier van denken verschilt en dat dit niet goed of slecht is, is elk gesprek totaal anders. Als je mensen accepteert zonder te willen overtuigen geeft dat rust en ruimte voor een gesprek waarin je bekijkt waarom de ander denkt zoals hij of zij denkt. Dit zonder oordeel. Het is niet goed of slecht. Het is gewoon.

Liefs Daisy

 

Deel deze post op facebook:Lees ook deze blogs


Lees ook Durf kwetsbaar te zijn
Durf kwetsbaar te zijn
‘Gaat het goed met je?’ wordt er vaak aan me gevraagd. Wat zeg ik als het nu niet goed met me gaat?

Lees deze blog >

Lees ook HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen
HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen
Vertaal dit naar het leven van een HSP en die zal vast meteen met zijn of haar hakken in het zand gaan staan.

Lees deze blog >

Lees ook HSP en weerbaarheid
HSP en weerbaarheid
Je bent gevoelig, hooggevoelig en de manier waarop jij in deze wereld staat verschilt enorm van hoe de gemiddelde mens dit ervaart...

Lees deze blog >

Lees ook Alles is liefde... Toch?
Alles is liefde... Toch?
Liefde, het meest favoriete onderwerp van mijn dagelijkse gesprekken. Maar is alles echt liefde?

Lees deze blog >

Lees ook Lenormand: wat is mijn toekomst?
Lenormand: wat is mijn toekomst?
Ben jij ook geïnteresseerd in de Lenormandkaarten? Vind je het leuk om een kaartje te leggen? Lees hier meer over deze lenormand kaartenset.

Lees deze blog >

Top