Mediumchat blog » Lifestyle » Slaapverlamming
Slaapverlamming

Slaapverlamming

Tijdens het slapen, REM- slaap of vlak voor het in slaap vallen verlammen de spieren. Dit is omdat bewegingen die in dromen voorkomen niet in het echt worden uitgevoerd. 


Wat gebeurt er tijdens de slaapverlamming?

Tijdens de slaapverlamming kunnen hallucinaties voorkomen. Het lijkt dan alsof er een entiteit jou bezoekt, dat je in je bed door iets naar beneden gedrukt wordt, dat je dingen hoort die er niet zijn. Deze stoornis heet hypnagogische waarnemingstoornissen.


Hallucinaties

Iedereen die een slaapverlamming heeft meegemaakt verteld dat er iets hem of haar bezocht heeft. Men kan zich niet bewegen, niet praten, enkel de ogen bewegen en men raakt in een soort van paniektoestand. Men probeert te gillen maar het lukt niet.
Een slaapverlamming gebeurt tijdens de REM-slaap, dat is een slaapfase waarin men droomt. Omdat je half aan het dromen bent terwijl je wakker bent treden er tijdens de verlamming soms hallucinaties op. Dit verschijnsel komt bijzonder realistisch over en gaat vaak gepaard met extreme angst. 


Wat is de oorzaak?

Een slaapverlamming kan voorkomen wanneer je last hebt van slaaptekort, wanneer je een wisselend slaapschema hebt, wanneer je last hebt van psychische stress en wanneer je op je rug slaapt. Slaapverlamming kan bij iedereen voorkomen, mannen of vrouwen van elke leeftijd hebben er last van. 

Toch is er niets om ongerust over te zijn want slaapverlamming kan geen kwaad.

Deel mijn post op facebook!


Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chatBlog geschreven door Helena


Blog door https://www.mediumchat.nl/media_consulenten/helena%20profielfoto.png
Mijn naam is Helena, Ik ben een heldervoelend persoon en relatie-coach. Zit je met vragen over je emoties of relaties met anderen? Dan kan ik je hierin ondersteunen zodoende je meer grip krijgt op je toekomst. Tot binnenkort op de chat!
Lees hier meer over Helena

Lees ook deze blogs :


Lees ook Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Het woord Chakra betekent in het Sanskriet 'wiel of cirkel'. De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam.

Lees ook Tweelingzielen: waar is de mijne?
Tweelingzielen: waar is de mijne?
Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Wanneer ontmoet ik mijn tweelingziel? Of ontmoet ik mijn tweelingziel?

Lees ook Nieuwe Maan in Boogschutter
Nieuwe Maan in Boogschutter
Op 22 november heeft de Zon zich verbonden met het astrologische teken Boogschutter.

Lees ook Aura en chakra`s
Aura en chakra`s
Jullie hebben vast wel eens gehoord van aura`s en chakra`s. Maar wat zijn ze precies? Waar dienen ze voor? Waarom zijn ze zo belangrijk?

Lees ook Power van de Paardenbloem
Power van de Paardenbloem
Mijn liefde voor kruiden is groot. Met name mijn liefde voor de Westerse kruiden die vrijwel iedereen wel kent. Zoals de paardenbloem.