Mediumchat blog » Lifestyle » Simpelweg gelukkig zijn...

Simpelweg gelukkig zijn...

Simpelweg gelukkig zijn...

Gelukkig zijn er uitzonderingen die de regel bevestigen, maar ik spreek dagelijks mensen die niet gelukkig zijn. De vier meest voorkomende vragen die ik daarbij krijg zijn:

* Ik wacht al een jaar op Pietje, wanneer komt hij over de brug?
* Ik ben niet tevreden met mijn werk.
* Mijn familie heeft zoveel problemen en daar word ik zo verdrietig van.
* Ik hou zoveel van Jantje maar ik weet niet hoe ik om moet gaan met mijn kind.

Weet je? Als ik naar mijn leven terug kijk dan zijn er heel veel momenten geweest dat ik niet gelukkig was. Na jaren van spitten in mezelf kwam ik erachter dat het in veel gevallen te maken had met het niet hebben, of het buiten mezelf zoeken van iets... Onthou deze woorden maar even; hebben en buiten jezelf zoeken...

"Ik wacht al zo lang op hem en als ik Pietje maar heb, dan word ik wel gelukkig."

Hoezo? Waarom kies je er nu, op dit moment, alvast niet voor om gelukkig te zijn? Veel mensen zuchten, kreunen en steunen, want ze willen zo graag die ene partner. Geloof me maar, als je langer dan een half jaar op iemand moet wachten, wordt het pure tijdsverspilling. Liefde hoort te stromen en als het dat niet doet, gaat het hoogstwaarschijnlijk niet meer komen. Zo simpel is het. 'Nou, als ik hem niet kan krijgen, dan hoef ik niemand anders'. Ik vind dat toch atlijd zo zonde als iemand met zoveel bitterheid reageert. "Wat jammer dat jij jezelf zwaar tekort doet en jij het jezelf niet gunt om te ervaren wat liefde is". Overigens, de zwaarmoedige jas die je hierdoor aangetrokken hebt, zorgt er nu niet echt voor dat een andere (vaak wel beschikbare) potentiële partner voor je openstaat. Vind je dat niet verdrietig voor jezelf? Besef, dat als jij blijdschap en tevredenheid uitstraalt, het veel gemakkelijker is de juiste partner aan te trekken. Welke leegte probeer je op te vullen door jouw liefde zo op de ander te richten in plaats van op jezelf? Wedden dat je veel gelukkiger wordt als jij het jezelf gunt die energie in jezelf te steken, daardoor meer van jezelf te gaan houden en dat met een partner te delen, in plaats van energie te verspillen aan een man met wie het niets wordt?

"Ik ben niet tevreden met mijn werk."

Misschien is het een stomme vraag van me, maar waarom blijf je daar dan werken? Oh ja, dom, je hebt verplichtingen: je huis, je vaste lasten, je kinderen, enz. Ik snap het allemaal, maar uhm... Ik snap inmiddels zo'n 85 werkgevers verder ook dat ik gelukkiger ben (en zeker ook blijf) wanneer ik mijn hart volg. Wat maakt dat je dagelijks naar een plaats toegaat waar je niet blij en tevreden mee bent? Wat is er precies de oorzaak van dat je er niet blij van wordt, en wat kan je er zelf aan doen om dat om te draaien in ieders voordeel? Of, als dat niet lukt te vertrekken. Wedden dat jij veel gelukkiger wordt als je ergens anders solliciteert en vertrekt naar een betere plaats met leuke collega's? Oh ja, om je een stukje inzicht te geven, ik praat zeker niet gemakkelijk vanuit een luxepositie en ben een alleenstaande moeder die geen vangnet had of heeft. En toch al deze risico's nemen? Jazeker...

"Mijn familie heeft zoveel problemen en daar word ik zo verdrietig van."

Bingo, je hebt de jackpot gewonnen. Je hebt het goed gezegd, zij hebben problemen. Zijn het daarmee dus ook jouw problemen of maak jij het tot jouw probleem? Veel mensen eigenen zich de problemen van anderen toe, maar waarom zou je daarvoor kiezen? Geloof me, ik ken veel mensen die zich mee laten sleuren in vrij heftige familieproblematiek. Dan kan erg ver gaan. Ik hoorde gisteren deze zin; 'Echt, de vriendin van mijn broer heeft de hele familie kapot gemaakt, en nu heeft ze mijn relatie ook stukgemaakt'. Stomme vraag van me, maar hoe dan? Hoe is het mogelijk? Het zal vast aan mij liggen, maar ik begrijp het niet zo goed. Meeleven, de helpende hand uitsteken, een luisterend oor zijn, meedenken, natuurlijk dat zal ik altijd doen. De problemen van de ander tot mijn probleem maken waardoor ik zelf in de nesten terecht kom, ik dacht het niet...
Wedden dat als jij beziggaat met jouw problemen en je het probleem van de ander daardoor bij de ander kunt laten (maar nog steeds de ander kunt helpen door te luisteren), jij veel meer rust krijgt en dus gelukkiger bent?

"Ik hou zoveel van Jantje maar weet niet hoe ik om moet gaan met mijn kind."

Met enige regelmaat word ik benaderd door moeders die problemen hebben met hun kind/puber. Wat ik vaak tegenkom is dat de moeder het moeilijk vindt om confrontaties aan te gaan of niet de moederrol maar de rol van groot vriendinnetje op zich heeft genomen. Als ik dat vertel is het antwoord: 'Ja maar, hij heeft zoveel meegemaakt.' Ja, en wat wil je daarmee zeggen? Dat het prima is dat hij als een kleine terrorist tekeer gaat omdat hij veel heeft meegemaakt? Als er al een vader in het spel is, dan wordt naar hem over het algemeen wel goed geluisterd, maar zodra hij zijn hielen heeft gelicht is het feest. Het kind gaat van 's morgens vroeg tot 's avonds laat in discussie/strijd met de moeder. Waarom? Hoe is het mogelijk dat je het toestaat dat je jouw 4-jarige constant de ruimte geeft om met je in discussie te gaan? Je bent mama, geen vriendinnetje. Kinderen hebben grenzen, structuur en duidelijkheid nodig, daardoor creëer je veiligheid. Besef je eigenlijk wel hoe onveilig het voor een kind voelt als je hem teveel ruimte geeft? Jouw kind heeft een ouder nodig, geen vriendinnetje, zijn vriendjes kiest hij zelf wel uit. Wedden dat als je dit gaat uitvoeren, jullie hartstikke gelukkig worden met elkaar?
 

Ik snap het best als je het kort door de bocht vindt wat ik heb geschreven. Geloof me, ik leef zelf op deze manier en het werkt voor mij en vele anderen die ik ken. Probeer het voor de fun eens een keer uit om duidelijk te zijn. Duidelijk zijn is niet hetzelfde als ruzie maken, hard of egoïstisch zijn. Duidelijk zijn is kiezen voor jezelf en het uitspreken van je behoeftes en daar kan de ander op reageren of niet. Het is niet gemakkelijk en zeker geen appeltje/eitje als je het niet gewend bent. Gelukkig worden/zijn/blijven is keihard werken, been there, done that. Maar.... Het wordt beloond, echt waar. Uiteindelijk komt er een dag dat je opstaat met een big smile op je gezicht en je beseft dat je een gezegend mens bent. Gelukkig zijn is het maken van keuzes.
Wedden dat jij dat ook kan?

Liefs,
Yve

Deel deze post op facebook:Blog geschreven door Yve


Lees ook deze blogs


Lees ook Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Het woord Chakra betekent in het Sanskriet 'wiel of cirkel'. De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam.

Lees deze blog >

Lees ook Tweelingzielen: waar is de mijne?
Tweelingzielen: waar is de mijne?
Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Wanneer ontmoet ik mijn tweelingziel? Of ontmoet ik mijn tweelingziel?

Lees deze blog >

Lees ook Nieuwe Maan in Boogschutter
Nieuwe Maan in Boogschutter
Op 22 november heeft de Zon zich verbonden met het astrologische teken Boogschutter.

Lees deze blog >

Lees ook Aura en chakra`s
Aura en chakra`s
Jullie hebben vast wel eens gehoord van aura`s en chakra`s. Maar wat zijn ze precies? Waar dienen ze voor? Waarom zijn ze zo belangrijk?

Lees deze blog >

Lees ook Power van de Paardenbloem
Power van de Paardenbloem
Mijn liefde voor kruiden is groot. Met name mijn liefde voor de Westerse kruiden die vrijwel iedereen wel kent. Zoals de paardenbloem.

Lees deze blog >

Top