HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen

» Mediumchat blog » HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen
HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen

'Think out of the Box'

Tegenwoordig gebruikt iedere zichzelf benoemde Goeroe deze tekst.
Vertaal dit naar het leven van een HSP en die zal vast meteen met zijn of haar hakken in het zand gaan staan. Het is voor een HSP zo gemakkelijk om op een creatieve manier in beelden te denken. Maar de uitvoering ervan wil nogal eens rammelen... Wow, die uitvoering... Dat is pas out of the box!!!

Ik krijg ze regelmatig op de chat; pas begonnen HSP ondernemers die me vragen of hun zaak een succes zal worden. In negen van de tien keer kom ik een groot gebrek aan profileren tegen. Herken je dit? De angst om de telefoon op te pakken om zomaar met iemand een gesprek te beginnen over jouw producten, je zaak of waar jij jezelf dan ook maar mee bezig houdt...

Praktijkvoorbeeld:
Maria is heel erg gevoelig en heeft sinds jaar en dag een 'vaste' baan waar ze niet gelukkig mee is. Maar ja, het inkomen geeft haar 'zekerheid' en het betaalt de rekeningen nietwaar? Maria droomt er stiekempjes al jaren van... In haar vrije tijd is ze enorm creatief en maakt prachtige kunststukken die ze - als ze maar zou durven - graag een keer zou laten exposeren. Precies hier komt de aap uit de mouw; als ze maar zou durven, want...
- Mensen vinden het vast niet mooi genoeg. (Hoezo, heb je dat gevraagd?)
- Mensen vinden het vast te duur. (Wat vindt jij jezelf waard?)
- Dan moet ik mezelf gaan profileren en op iemand afstappen en durf ik dat wel? (Als mensen niet weten wie je bent, kunnen ze je ook niet vinden)
- Ik wacht wel tot iemand het een keer aan me vraagt... (Keep on dreaming, dit gaat niet gebeuren)
– enz...

Wat hier aan de hand is, is dat Maria zich (te) bescheiden opstelt. Ze neemt aan dat haar kunstwerken niet goed genoeg zijn en daarom blijft alles precies zoals het is... Maria, die over vijf of tien jaar nog steeds blijft hopen om ontdekt te worden. Uiteindelijk zullen haar kunstwerken haar atelier niet verlaten omdat ze het zichzelf niet gunt een succesvol leven te hebben door over haar eigen grenzen heen te gaan.

In plaats van succes creëert ze een gemiste kans...

Het beste wat Maria zou kunnen overkomen is dat ze zichzelf gaat opwaarderen. Dat zij het zichzelf voldoende waard vindt om te genieten van haar werk. Dat ze dagelijks met haar kunststukken bezig kan zijn en zich niet druk hoeft te maken over de regeltjes die haar baas haar oplegt. Want dat is allemaal wat Maria het liefste zou willen. Er is maar een ding voor nodig en dat is LEF!!!

Niet praten maar DOEN!!!

Pak die telefoon maar eens op en ga mensen eens vertellen hoe mooi en bijzonder jouw kunststukken zijn. Stuur digitale kiekjes naar mensen die iets voor je kunnen betekenen. Na het eerste telefoontje (bibberen, zweet in je handen en nog net geen hartkloppingen), zal de tweede keer dat je dit doet al ietsje gemakkelijker gaan. Je hebt de keuze om jezelf je hele leven te blijven verschuilen achter de grenzen waarbij jij je veilig voelt. In dat geval kies je ervoor om in je comfort zone, dus toch die vaste baan te blijven hangen, ongelukkig te blijven en te blijven dromen. Of!!! Je kiest ervoor om door de zure appel heen te bijten, even de angst te voelen, er doorheen te gaan en daarna iets goeds voor jezelf te bereiken; levensvervulling door te doen waar je blij van wordt...

Een droom is mooi, maar jij bepaalt of het een droom blijft of dat je het gaat vertalen naar de relatiteit.

Ik las ooit een mooie spreuk die ik nooit ben vergeten;
"Een droom is 1 % inspiratie, maar de uitvoering ervan is 99% transpiratie." En zo is het maar net :)

Fijne dag allemaal

Yve
HSP Motivatie Coach

 

Deel deze post op facebook:Blog geschreven door Yve


Lees ook


Lees ook Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Het woord Chakra betekent in het Sanskriet 'wiel of cirkel'. De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam.

Lees deze blog >

Lees ook Tweelingzielen: waar is de mijne?
Tweelingzielen: waar is de mijne?
Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Wanneer ontmoet ik mijn tweelingziel? Of ontmoet ik mijn tweelingziel?

Lees deze blog >

Lees ook Nieuwe Maan in Boogschutter
Nieuwe Maan in Boogschutter
Op 22 november heeft de Zon zich verbonden met het astrologische teken Boogschutter.

Lees deze blog >

Lees ook Aura en chakra`s
Aura en chakra`s
Jullie hebben vast wel eens gehoord van aura`s en chakra`s. Maar wat zijn ze precies? Waar dienen ze voor? Waarom zijn ze zo belangrijk?

Lees deze blog >

Lees ook Power van de Paardenbloem
Power van de Paardenbloem
Mijn liefde voor kruiden is groot. Met name mijn liefde voor de Westerse kruiden die vrijwel iedereen wel kent. Zoals de paardenbloem.

Lees deze blog >

Top