Numerologie de karakterschets

» Mediumchat blog » Numerologie de karakterschets
Numerologie de karakterschets Bij numerologie draait alles om getallen en de invloed die ze op ons leven hebben. Als je de getallen kent, ken je jezelf. Zo zei de oud wijsgeer Pythagoras al vele eeuwen voor christus.
 
Numerologie geeft een beeld van je kwaliteiten, uitdagingen, levenslessen en de weg naar je persoonlijke top wordt helder. Door het gebruik van Numerologie krijgt je een beter inzicht in je relaties en de situaties die in jouw leven spelen.

Wat kan je met Numerologie.
 • Een uitgebreide karakterschets maken
 • De rode draad in je leven herkennen
 • Relationele problemen helder krijgen
 • Er achter komen wanneer het tijd is voor (grote) veranderingen
 • Welke eigenschappen je huisnummer vertegenwoordigen
 • De problemen in je leven (weer) als uitdagingen zien
 • Je kan geen feitelijke toekomstvoorspellingen doen met numerologie*.
   
Wat ik veel meemaak tijdens mijn consulten is dat er geprojecteerd word op de ander hij dit hij zo….  of men vraagt wat de ander wil, voelt of doet. Liever kijk ik naar wat belangrijk is voor jou en of de handelswijze van de ander wel aansluit op jouw wensen en verlangens. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is te beginnen bij jezelf. Wat wil jij? Wat is het in jou dat je een gevoel van onzekerheid geeft. Welke angsten en emoties worden gespiegeld in het contact met de ander. 
In deze blog zal ik je zo goed mogelijk uitleggen wat je met de karakterschets kan doen en hoe het werkt.
Numerologie is de leer van de getallen, gebaseerd op een aantal vaste principes en is zo oud als het leven zelf. Je kan het op heel veel manieren inzetten. Door een numerologie karakterschets kom je veel over jezelf, je vriend, kind of collega’s te weten. Er vallen ongelooflijk veel aha’s en kwartjes! Je kunt de karakterschets o.a. als uitgangspunt gebruiken bij relatie en communicatie problemen, het vinden van je levensdoel of van de juiste baan of partner. Zie het als een route of een handvat wat je meeneemt onderweg op je levenspad.
Er zijn 6 uitgangspunten die je karakterschets bepalen
 • je geboortegetal
 • je naamgetal
 • je zielsgetal
 • je persoonlijkheidsgetal
 • je talentgetal

Je geboortegetal
Je geboortegetal wordt ook wel je bestemming of levensdoel genoemd. Het bevat het basisprogramma van jouw leven. De energie van je geboortegetal geeft de potentie van je levensdoel aan. Alle kwaliteiten die je kunnen helpen je doelen te verwerkelijken en alle valkuilen die je daar in tegen kunnen houden zitten in dit getal besloten. Als je deze kwaliteiten en valkuilen weet, kan dat je helpen je uiteindelijke levensdoel te begrijpen, te vinden en te leven.
“ mijn levensdoelgetal is 8 en staat voor zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Na verschillende banen waarin ik het nooit helemaal kon vinden ben ik nu gelukkig met mijn eigen coaching praktijk en het helpen van mensen zichzelf terug te vinden. 8 staat voor materieel succes. Het bevat de potentie om succesvol te zijn maar ook alle valkuilen op het hebben van succes en/of geld.”
Bereken hier je geboortegetal


Je naamgetal
Je naamgetal wordt ook wel  levensmissie of levensweg genoemd. Dit getal toont je welke eigenschappen je kunt gebruiken tijdens het bewandelen van je levensweg  en alle uitdagingen en leerprocessen die je daarbij tegen komt. Als je de eigenschappen van je naamgetal kent weet je in welke richting je het moet zoeken en wordt het gemakkelijker om je levensdoel te volbrengen.
Bereken hier je naamgetal


Je zielsgetal
Je zielsgetal wordt ook wel hartgetal genoemd. Dit getal is de blauwdruk van je ziel. Hier huizen je gevoelens,  je verlangens en geheimen van je hart. Het vertelt je wie je werkelijk ten diepste bent. Het vertaald je innerlijke beleving.
“Ben jij je bewust van dat kleine stemmetje dat precies weet wat goed voor je is? Of wordt het weggedrukt door je persoonlijkheidsgetal; de invloeden van buitenaf, je opvoeding of je ratio?”   
Bereken hier je zielsgetal 


Je persoonlijkheidsgetal   
Het persoonlijkheidsgetal wordt ook wel image getal genoemd. Het laat zien hoe je op anderen overkomt. Het is door conditionering opgebouwd. Door je opvoeders en omgeving. Hierbij kan je ook denken aan aspecten als land, cultuur, geloofsovertuiging etc. Je persoonlijkheidsgetal kan in sommige gevallen ver weg staan van je innerlijk, je hartgetal. Als dat het geval is heb je het gevoel vast te zitten. Door je persoonlijkheidsgetal te vergelijken met je zielsgetal kan je er achter komen wat wel en niet van jou is. Je kunt het positieve van beide getallen integreren en los laten wat je in de weg zit.
“ mijn naamgetal is 11, mijn zielsgetal 6 en mijn persoonlijkheidsgetal 5. 6 heeft compleet tegengestelde eigenschappen ten opzichte van 5. Zo is 6 voornamelijk zorgend en zorgelijk wil veiligheid en zekerheid voelen. De 5 daarentegen is zorgeloos, luchtig, kan alles rationaliseren en vindt altijd wel een oplossing. 11 staat o.a. voor het bijeenbrengen van tegenstellingen. Hoe mooi is het als je daar je voordeel mee kunt doen!”
Bereken hier je persoonlijkheidsgetal


Je talentgetal   
je talentgetal is waar je in uitblinkt, je zielsmotivatie. Dit getal geeft aan wat je kernkwaliteiten en talenten zijn. Moet je het zoeken in creativiteit, spiritualiteit of juist in het exacte en concrete. Ben je meer een leider of een volger, een denken, voeler of doener? Waar wordt je blij van etc. Daar kan je achter komen als je de waarde van je talentgetal kent.
“ mijn talentgetal is 5. Dat is mooi want het komt overeen met mijn persoonlijkheidsgetal. Mijn talent is dat ik positief in het leven sta en creatieve oplossingen kan bedenken. In mijn contact met anderen krijg ik vaak te horen dat mensen worden geïnspireerd door mijn positiviteit en vindingrijkheid!”

Natuurlijk zitten er nog veel meer aspecten aan een getal. Belangrijk te weten is dat er geen 'slechte' getallen bestaan! Ieder getal heeft positieve en negatieve aspecten. Je eigen instelling, vrije wil en keuzes bepalen waar jij voor kiest!

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan reken ik graag jouw gegevens uit in een chatgesprek!
Wil je nog meer lezen over numerologie?
In mijn volgende blog behandel ik het relatiegetal, Numerologie en huisnummers, Numerologie en de jaarenergie.

© Anja DamhuisDeel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Zelfbehandeling met Engelenkleuren
Zelfbehandeling met Engelenkleuren
Stel je voor dat je op een wolk ligt met een heleboel engelen om je heen. Zie of voel hoe de engelen met hun handen door je aura gaan..

Lees deze blog >

Lees ook De Tweelingziel of Twinflame
De Tweelingziel of Twinflame
Wat is een Tweelingziel? In de literatuur en op heel veel websites van collega’s is terug te vinden dat de Tweelingziel is ontstaan door{..}

Lees deze blog >

Lees ook Hoe word je rijk?
Hoe word je rijk?
Iedereen wil de weg naar geluk vinden. Welke weg volg jij?

Lees deze blog >

Lees ook Eenzaamheid
Eenzaamheid
Eenzaamheid is op te lossen als je zelf de hand uit durft te steken naar mensen die jou met alle liefde een hand willen geven. Maar hoe?

Lees deze blog >

Lees ook Is de millennial generatie lastig?
Is de millennial generatie lastig?
Millennials lastig? Tips over hoe om te gaan met de millennial generatie.

Lees deze blog >

Top