Last van pds of derde zonnevlechtchakra?

» Mediumchat blog » Last van pds of derde zonnevlechtchakra?
Last van pds of derde zonnevlechtchakra?

Persoonlijk heb ik meegemaakt, dat het belangrijk is om aandacht aan je energiepunten te besteden! In mijn geval het punt onder mijn middenrif. Daarom dit stukje, zodat een ander hier ook wat aan heeft. Zoals je misschien weet, gaat het bij chakrapunten om zogenaamde energiepunten die zich concentreren op bepaalde plaatsen in je lijf. Ze staan elk voor een ander aspect. 

Afbeeldingsresultaat voor nederlandse chakra
Zo is het tweede chakrapunt in je onderbuik verantwoordelijk voor je creatieve uitingen, om jezelf te zijn dus! Om in een goede balans te zijn en je gelukkig te voelen, is het eigenlijk goed dat alle chakra's tot hun recht komen en dus aan de orde zijn in jouw leven.

Om het derde chakrapunt, ofwel je zonnevlechtchakra, sterk te maken, is het goed om te sporten (tegen of met anderen). Of relaties met anderen aan te gaan en spelen met wat je wel of niet kunt of wat uit te vinden wat er bij jou past, als individu. Deze dingen doe je vooral in je leeftijd van 14 tot 21 jaar. Als er dan iets niet helemaal goed is gegaan, kun je daar nog last van hebben als volwassene. Fouten maken en "mislukking" hoort hierbij. Dat leer je vanuit dit punt los te laten. Dit energie/chakra punt bevindt zich in je maagstreek, vlak onder je middenrif.

Ik had al een hele lange tijd last van die streek rond mijn maag. Vooral 's ochtends na het slapen, voelde het als uitgeput en aangedaan. Ik kan het maar lastig omschrijven aan de medici die ik in de loop der jaren ervoor heb bezocht. Ik vroeg mij na een bezoek aan een medium af, of ik vanuit spiritueel (of geestelijk) oogpunt wat met de kennis van dit chakrapunt zou kunnen. Ik heb een boek over chakra's en dook er maar weer eens in om meer over dit energiepunt te lezen. Het is de plek van het zelfbewustzijn en eigenwaarde, de strijd voor geluk omdat je jouw eigen geluk moet koesteren. Het is het recht dat je hebt om je gelukkig te voelen, zonder het idee bijvoorbeeld, dat je dingen opgelegd krijgt door anderen. Ik heb het in de praktijk geprobeerd te brengen! Ik zat vaak in de defensieve modus, in spanning over wat ik fout heb gedaan en bang voor een negatieve beoordeling. En daar gaat het nou juist om!

Juiste gedachte
Je hoeft niet meer bang te zijn. Iedereen maakt fouten. De basis is het besef, dat jij mag doen waar je gelukkig van wordt en beseffen dat je jezelf mag zijn. Je niet vanuit angst om er niet bij te horen te conformeren aan je omgeving, of ongeschreven regeltjes, maar je uitspreken, of gewoon voelen, dat je je gelukkig màg voelen, dat je je gelukkig MOET voelen. Dat recht heb je namelijk. Dat is er voor iedereen. Iedereen heeft dit recht om gelukkig met zichzelf te zijn.

Meditatie oefening
De meditatie die ik in het boek vond bij dit punt. Als jij je overweldigd voelt overdag, of je voelt je steeds zwakker worden, kun je deze eenvoudige meditatie proberen! Het gaat ongeveer zo:

Sluit je ogen, ontspan bij elke uitademing. Zie in gedachten een gouden bal in je maagstreek, die steeds groter wordt in je hele buik. Neem hier de tijd voor. Dit is jouw geluksbal en die die neem je met je mee. In wat voor situatie je je ook bevindt. Dit moet toch niet al te moeilijk zijn om uit te voeren? Niemand die het in de gaten heeft!

Hoe ik er zelf mee omga? Ik heb onder andere deze meditatie en het gevoel en gedachte die ik hierboven vertel, bewust meegenomen in de uitdagingen waarvoor ik stond en die ik moest oplossen. Het besef, dat ik er mag zijn zoals ik ben en me daarmee happy voelen, is zo prettig! Dat is dus niet afhankelijk van gedrag (soms doe je iets niet perfect)  of uiterlijk (letterlijk of bezit van luxe spullen). Door dat te beseffen, kreeg ik rust. Ik hoop jij ook.
 

Liefs,
Annette

Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Altruïsme versus Egoïsme
Altruïsme versus Egoïsme
Altruïsme versus Egoïsme, hoe ga je daar mee om?

Lees deze blog >

Lees ook Wie of wat zijn wij eigenlijk?
Wie of wat zijn wij eigenlijk?
Er wordt heel wat over geschreven, over de vraag wie of wat zijn we eigenlijk.

Lees deze blog >

Lees ook Energievreters in je hoofd
Energievreters in je hoofd
De grootste energievreters komen voort vanuit je eigen gedachten en overtuigingen.

Lees deze blog >

Lees ook De traditionele tarot, Rider Waite
De traditionele tarot, Rider Waite
De oorsprong van tarot is onbekend. De kaarten zijn opgedoken in de 15e eeuw in het Middellandse zeegebied, vooral eerst in Italië.

Lees deze blog >

Lees ook Engelen bestaan!
Engelen bestaan!
Het is belangrijk dat iedereen op de hoogte is van het bestaan van Engelen en het besef dat zij in dienst staan van de mensheid.

Lees deze blog >

Top