Kom ik de ware tegen?

» Mediumchat blog » Kom ik de ware tegen?
Kom ik de ware tegen? Heel vaak krijg ik de vraag: "Kom ik de ware tegen?

Dit is een vraag die blijkbaar veel mensen hebben en waar ik dus graag antwoord op wil geven. Als je echt de ware tegen wil komen; je weet wel, die ene waar je gezellig oud mee wil worden en lief en leed mee wil delen, zijn er wel een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Meestal kom je uit diepe ellende, uit een relatie vol onbegrip en bedrog en dan zo gauw je alleen bent. Dan wil je de Ware Jacob in je leven hebben want die ander was toch eigenlijk maar niks. Zo werkt het dus niet. Helaas. Als je zo in een relatie stapt waarin je zelfvertrouwen nog steeds op het nulpunt zit, en je eigenlijk nergens meer vertrouwen in hebt, dan kom je geheid een partner tegen die hetzelfde is of nog erger dan degene waar je net van verlost bent.

Dus hupsakee, je hebt er nog een flinke deuk bij. Alsof je al niet genoeg ellende in je leven had meegemaakt.

Je snapt er niks van want je deed toch alles voor hem? Je gaf je hart en je ziel. Hoe kon hij dat doen, terwijl hij wist wat je al allemaal had meegemaakt. Hoppa nog meer verdriet en ellende op je toch al zo overvolle bordje. Zwaar uitgeput, verdrietig en gedesiilusioneerd zit je dan op de scherven af te vragen waarom juist JIJ, die het met iedereen zo goed bedoelde, dit nu weer moest mee maken.

De reden is heel simpel.

Je houdt niet genoeg van jezelf. Meestal krijg ik dan te horen, dat dit wel het geval is en dat het niet klopt. Het klopt wel! 
Je houdt niet genoeg van jezelf want als jij dat wel zou doen, zou jij je niet zo laten gebruiken. Dan zou je zorgen dat er een evenwichtige relatie was, een balans tussen geven en nemen. Als je werkelijk de ware tegen wil komen die jou net zo respecteert en van je houdt, zoals je graag wil. Dan zul je toch echt eerst moeten zorgen dat JIJ van jezelf houdt en jezelf waardeert. Want... Als jij niet van jezelf houdt en jezelf respecteert, waarom verwacht je dan wel dat een ander het doet?

Belangrijk is om te onthouden is: "wat je uitstraalt krijg je terug". 

Jij hebt geen respect voor jezelf en dan ontmoet je ook een partner die weinig respect voor je heeft. Het is eigenlijk heel simpel en toch heel moeilijk want hoe ga ik dan zo van mezelf houden zodat ik de ware tegen kom.

* Begin met jezelf lief hebben en doe voor jezelf wat je voor je allerbeste vriend zou doen.
* Geef jezelf complimentjes als je iets goeds hebt gedaan. Baggatelliseer het niet, wees er trots op.
* Zeg 'dank je wel' als je een compliment krijgt en wuif het niet weg.
* Durf NEE te zeggen en zeg geen ja omdat je denkt dat die ander je anders niet leuk vindt.
* Neem eens tijd voor jezelf en gun jezelf de tijd om eens lekker me-time te nemen.
* Dit is niet egoistisch maar juist heel erg helend.
* Doe iets wat je leuk vindt: mediteren, wandelen, sauna of wat dan ook.
* Sta niet alleen klaar voor anderen, maar ook voor jezelf. Met andere woorden; cijfer jezelf niet weg omdat je vindt dat die ander belangrijker is dan jij. Dat is diegene dus namelijk niet.

Als je dit voor elkaar hebt en je hebt jezelf opgewaardeerd, dan bestaat er een hele grote kans dat je inderdaad de ware tegen zal komen. Want doordat jij zelfverzekerdheid en liefde uitstraalt, trek je ook iemand aan die dat ook in zich heeft. De kans is dus dan heel groot dat je wel de ware ontmoet en de droom die je zo lang koestert waarheid ziet worden.

De Prins op het Witte Paard bestaat, maar zorg dan wel dat jij de prinses bent en niet de huishoudster.

Ik wens je veel liefde, licht en wijsheid in je zoektocht naar jezelf 

Liefs,
Kit


 Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Diagnose chronisch ziek, hoe verder?
Diagnose chronisch ziek, hoe verder?
Wanneer je te horen krijgt dat je een chronische ziekte hebt, krijg je te maken met allerlei emoties.

Lees deze blog >

Lees ook Ik voel me zo eenzaam...
Ik voel me zo eenzaam...
Eenzaamheid... Ken je het gevoel van God en iedereen verlaten te zijn? Dat het lijkt alsof niemand je begrijpt.

Lees deze blog >

Lees ook Over ego enzo...
Over ego enzo...
Het woord ego wordt volgens mij vaak verkeerd begrepen... Ik doe echt mijn best om het te snappen maar eerlijk gezegd kom ik er niet altijd

Lees deze blog >

Lees ook Wat is de definitie van geluk?
Wat is de definitie van geluk?
"Ik vertrouw echt niemand meer. Ik wilde alleen maar gelukkig zijn', zegt ze met een verdrietige stem... Ze is jong en mooi.

Lees deze blog >

Lees ook Witte en Zwarte engelen op je pad
Witte en Zwarte engelen op je pad
Het is vrijdagavond 20 uur. Een man, laat ik hem Henk noemen, zoekt contact. Hij stelt me de vraag of hij nog van zijn ex-partner zal horen.

Lees deze blog >

Top