Mediumchat blog » Paranormaal » Jezelf zijn altijd en overal

Jezelf zijn altijd en overal

Jezelf zijn altijd en overal Eerst wil ik je zeggen, dat ik dit dus niet altijd ben, mezelf. Maar al doende leer ik en leer ik te vertrouwen op mezelf. Het is een goed voornemen voor het nieuwe jaar voor mij! Trouw zijn aan jezelf kan voor jou ook een goed voornemen zijn. Want als je jezelf bent, stel je jezelf verantwoordelijk voor wat je doet en hoef je jezelf niet op een ander te richten. Je bent dus niet afhankelijk van een ander en bent eerlijk. Je laat zien wie jij bent en waar je voor staat. Je bent dus jezelf.

Hoe ben ik mezelf?
Als jij jezelf dat afvraagt, ben je dus niet bij jezelf gekomen. En dat aankomen, dat “landen” krijg je door te aarden. Door stil te staan bij jezelf en bewust te worden van jezelf. Je weet, dat het goed is hoe jij je voelt, hoe je bent, dàt je er bent. Je bent waardevol en voelt je compleet tevreden. Omarm jezelf met al je goede en “foute” eigenschappen. Zet jezelf op standje optimistisch. Om jezelf goed te kunnen voelen,  is het goed om af vaak bij jezelf stil te staan. Letterlijk. Dit kan door te ademen (dit doe je natuurlijk al, maar ik heb het dan over ademen met aandacht), visualiseren, meditatie, alleen wandelen, aardingsoefeningen en noem maar op. Jij weet vast wel een manier die bij je past! En waarom wachten? Ga vanmiddag maar eens beginnen met het uitvoeren van zoiets, een aardingsactie die bij jou past! Pas dit vaker toe in de week. Het liefst doe je dit elke dag 10 minuten.

Krijg ik te maken met tegenstand en afwijzing?
Ja, die kans zit er in, maar het kan je best eens meevallen wat er gebeurt. Anderen weten nu namelijk wel wat ze aan jou hebben en waarderen jou dan om wie je bent! Heb je het al eens geprobeerd, om voor jezelf te staan? Je geeft jezelf een beetje bloot en laat jezelf kennen. Het is vaak niet zo eng als je verwacht. Gewoon je mening durven geven op de manier die je zelf het meest passend acht op dit moment. Blijf dicht bij jezelf, denk aan jouw eigen ideeën over wat goed is, in alles wat je doet. Dan heb je jezelf achteraf niks te verwijten en hoef je een ander ook niet de schuld te geven! Vaak geven we een ander de schuld als je jezelf niet genoeg laat horen.  Je zegt bijvoorbeeld: “Hij of zij doet dat uit eigenbelang of is heel doortrapt.” Gewoon niet doen. Gewoon bij jezelf blijven. Wie naar jou wil luisteren, doet dat wel en anders maar niet. Zolang jij niet in je vrijheid wordt beknot. Als dàt zo is, mag je protesteren bij de juiste persoon om voor jouw recht op te komen. Lukt het dan nog niet, dan heb jij in elk geval je best gedaan en kan je trots op jezelf zijn.
Als je achteraf niet zo blij bent met jouw mening, kun je er altijd op terug komen, als het zich weer voordoet. We zijn hier om te leren.

Moet ik een open boek zijn?
Nee, dat hoef je niet te zijn. Zoals ik al zei, gaat het om de meest passende manier van reageren. Dat hoeft echt niet met zoveel woorden.  Door dichtbij jezelf te blijven (ook door vaak te aarden) weet je al hoe je over dingen denkt. Toch zijn er altijd situaties die je niet voorziet. Dan is het dus handig dat je in lijn bent met je positieve levenshouding. Als je die op knopje positief zet, met oog voor een liefdevolle toekomst, kun je goed reageren. Het is niet altijd makkelijk om positief te zijn. We hebben soms teveel aan ons hoofd. Je moet dingen regelen of er is ongemak of lichamelijke zwakte. Daarom is het goed om je bakje met (ge)moed aan te vullen. Hoe?

Hoe laad ik mezelf op?
Zorg goed voor jezelf. Laad jezelf letterlijk op als een auto. Stop er energie, oftewel goed voedsel in, rust genoeg en als je dingen doet, geniet er dan van onderweg. Glim en straal en verwonder je over de dingen die je onderweg tegenkomt. Kom in contact met een andere omgeving en mensen (letterlijk of door erover te lezen). Bepaal jouw route. Het maakt niet eens uit waar die heengaat, maar blijf in beweging. Houd je motor goed door controle of beweging. Je kunt een ander eens mee laten liften op jouw (levens)weg. Je straalt van de buitenkant en inspireert anderen om van jou te genieten en ook te gaan stralen en in beweging te komen. Door af en toe te pauzeren en van je pad af te gaan, kun je iets leuks doen en vol goede moed je weg vervolgen. Op naar het volgende mooie moment, waar je op terug kunt blikken.

Hoe merk ik dat het werkt?
Een mens presteert het beste en voelt zich het meest gelukkig als hij of zij ziet dat wat hij of zij bijdraagt een positieve tegenreactie geeft. Wie zelf een duit geluk of wijsheid uitdeelt, zal dit ooit terugkrijgen. Geef je dit keer niet je geld uit aan mooie spullen, maar houd je het wijselijk in je zak, voor andere misschien grotere uitgaven? Dan is de kans zeer groot, dat je vroeg of laat nog meer te besteden hebt of je krijgt een meevaller. Dit werkt trouwens niet alleen met geld. Als jij positief over iemand denkt, is dit niet echt te merken, toch? Toch zend jij dit de ether in en krijg je dit op een bepaalde manier terug. Test het een keer uit en je zult merken dat dit werkt. Het lijkt soms een opoffering, want ons vlees is zwak en we willen soms maar al te graag toegeven aan verleidingen of makkelijk gedrag. Toch heeft elke daad of gedachte die kracht in zich. Ik ben benieuwd hoe jij (jezelf) bent. 

Liefs,
AnnetteDeel deze post op facebook:Blog geschreven door Annette


Lees ook deze blogs


Lees ook Diagnose chronisch ziek, hoe verder?
Diagnose chronisch ziek, hoe verder?
Wanneer je te horen krijgt dat je een chronische ziekte hebt, krijg je te maken met allerlei emoties.

Lees deze blog >

Lees ook Ik voel me zo eenzaam...
Ik voel me zo eenzaam...
Eenzaamheid... Ken je het gevoel van God en iedereen verlaten te zijn? Dat het lijkt alsof niemand je begrijpt.

Lees deze blog >

Lees ook Over ego enzo...
Over ego enzo...
Het woord ego wordt volgens mij vaak verkeerd begrepen... Ik doe echt mijn best om het te snappen maar eerlijk gezegd kom ik er niet altijd

Lees deze blog >

Lees ook Wat is de definitie van geluk?
Wat is de definitie van geluk?
"Ik vertrouw echt niemand meer. Ik wilde alleen maar gelukkig zijn', zegt ze met een verdrietige stem... Ze is jong en mooi.

Lees deze blog >

Lees ook Witte en Zwarte engelen op je pad
Witte en Zwarte engelen op je pad
Het is vrijdagavond 20 uur. Een man, laat ik hem Henk noemen, zoekt contact. Hij stelt me de vraag of hij nog van zijn ex-partner zal horen.

Lees deze blog >

Top