Mediumchat blog » Lifestyle » Ik krijg het label ADHD wat nu?!

Ik krijg het label ADHD wat nu?!

Ik krijg het label ADHD wat nu?! Het is zowel een zegen als een vloek, vind ik. Da’s fijn denk je… waar zit die zegen dan?
We gaan allemaal op verschillende manieren met prikkels om. De ene ontgaat alles, de ander voelt alles. We praten in de alternatieve sector niet zozeer in labels, maar in gevoeligheid. Teveel voelen geeft een “system overload”. Je kunt je niet concentreren. Zeker bij jongeren is dit een probleem. Geen goede resultaten op school. 

Onze maatschappij is gericht op het gemiddelde; op de kudde, wat ervoor zorgt dat jij met wat voor label dan ook - Autist, Borderliner, ADD, ADHD, PTSS, dyslect, enz. enz. - al gauw het gevoel hebt, dat je buiten de boot valt. Misschien omdat je dom bent of niet normaal, niet goed bij je hoofd. Er gebeurt iets in een grote groep met veel prikkels. Iedereen volgt waar het over gaat, behalve jij. Dat is niet zo best voor je zelfvertrouwen. De grootste angst van de mens is dat ze wordt uitgesloten van de kudde. Afwijzing.

Niet een vloek maar een zegen
Wat nou, als dit label niet een vloek is maar een zegen…
Mijn kindertijd bestond uit dagdromen, slechte focus en niet begrijpen waar anderen van mijn leeftijd mee bezig waren. Ik ervoer complete uitsluiting. Pestgedrag is me ook niet bepaald vreemd en mijn cijfers waren altijd met de hakken over de sloot.
Wat nou... als het eigenlijk niet zo erg was om niet bij de kudde te horen?
Toen kon ik dat niet zien. Tot ik van school afging, ging werken en opleidingen ging doen over dingen die me echt raakten. Geschiedenis... sorry.. dat Google ik wel. Aardrijkskunde pff... lekker belangrijk. Google maps. Dit soort dingen kunnen mij blijkbaar gewoon niet interesseren.  
Toen kwam ik bij kruidengeneeskunde. Ik kon me daarop niet alleen concentreren, maar de hele wereld verging zowat als ik zat te studeren. Ik vond dit wel zo extreem interessant. Ik kreeg een hyperfocus.  Dat is namelijk ook ADHD. Tunnelvisie. En wel ja! Een 8 was mijn laagste punt. En het was ook nog op HBO-niveau. Hoe kan dat nu? Ik deed de MAVO met de hakken over de sloot.

Zie het niet als pech
Dit is de kracht van een hooggevoelig persoon, een lichtwerker of wat voor naam je er ook aan geeft. Je gaat in sneltreinvaart je levenslessen door. Je maakt zoveel mee, want je maakt domme keuzes. Maar is dat wel zo? In 10 jaar heb je er een compleet mensenleven opzitten. God, god wat hebben we een pech. Nou niet echt eigenlijk. 

Je gaat sneller door het leven, je bent sneller waar je wilt zijn. Alleen maar omdat je niet met de kudde mee kan. Alleen maar omdat je niet kan concentreren op wat je eigenlijk niet boeit. Is het dan niet zo, dat je dan des te sneller je roeping gevonden hebt? Dat je des te sneller bent waar je thuis hoort?
Dat is wel mijn ervaring. Laat je niet gek maken. Je bent niet gek! Je “label” geeft je ook een voorsprong. Kijk eens naar beroemde mensen met dyslexie. Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Beethoven, Walt Disney, Thomas Edison hadden allemaal dyslexie en het heeft ze tot grootse creativiteit gebracht.

Liefs,
DaisyDeel deze post op facebook:Lees ook deze blogs


Lees ook Emoties. Wat moet je ermee?
Emoties. Wat moet je ermee?
Emoties zijn een brug tussen denken en lichaam(sgevoel). Het denken is snel en vluchtig.

Lees deze blog >

Lees ook Gratis chat met een medium
Gratis chat met een medium
Bij Mediumchat kun je vrijblijvend kennis maken met de consulenten.

Lees deze blog >

Lees ook Succesvolle mensen inspireren
Succesvolle mensen inspireren
Ik ben al een tijdje bezig met een mindswitch en eerlijk is eerlijk, als je positief in het leven staat komen er schitterende dingen voorbij

Lees deze blog >

Lees ook Last van pds of derde zonnevlechtchakra?
Last van pds of derde zonnevlechtchakra?
Persoonlijk heb ik meegemaakt, dat het belangrijk is om aandacht aan je energiepunten te besteden!

Lees deze blog >

Lees ook Een engeltje op mijn schouder
Een engeltje op mijn schouder
Ze reizen een tijdje mee op mijn schouder en vragen mij om door hun ogen naar mijn leven en het leven om me heen te kijken.

Lees deze blog >

Top