Mediumchat blog » Lifestyle » Help, een energievreter!

Help, een energievreter!

Help, een energievreter! Wat is een energievreter?

Wat is dat dan? Een energievreter? Komt het wel eens voor dat je bekaf bent na een gesprek? Heb je het idee dat je helemaal niet aan het woord geweest bent? Voel je je een maatschappelijk werker in plaats van een vriendin? Er zit een kans in dat je met een energievreter te maken hebt. Extroverte mensen die het heel fijn vinden om alsmaar door te ratelen over onderwerpen waarover jij niet kunt meepraten. Ze hebben het over personen die je niet kent, alles is teveel en niemand is leuk. Het leven dat zij leiden bestaat uit niets anders dan kommer en kwel. Zij zijn zielig. Wil jij ook een duit in het zakje doen en zeggen dat ook jij het soms moeilijk hebt op z’n tijd? Dan luisteren ze niet, of ze hebben het altijd zwaarder. Ze springen van onderwerp naar onderwerp, van de hak op de tak. Van jou wordt alleen verwacht dat je luistert en hen begrijpt. Op alle fronten.

Gelijkwaardigheid, verbinding en warmte.

Waar is die gelijkwaardigheid? Waar is die gebleven? Waar is de interesse naar jou toe? Of was deze er toch al niet? Hoe komt het dat zo’n iemand, nadat je elkaar al maanden niet zag... je bij de deur begroet met: ‘Ik was bijna dood geweest? Ik had bijna een ongeluk op de snelweg gehad.’ Tja, en dat je dit niet een keer te horen kreeg, want dan zou je enorm schrikken... nee hoor, dit kreeg je tig keer te horen! Inplaats van: ‘Goh, wat leuk dat ik je weer zie! Ik heb je gemist!’ Dat is wat je had gehoopt te horen, maar wat je niet kreeg te horen.

Waar is die verbinding? Waar is die warmte? Alleen in het begin wordt er standaard gevraagd: 'hoe gaat het met je?' Maar ja, daar kun je niets mee want in feite betekent dit dat ze niet weet hoe jouw leven op het moment reilt en zeilt. Anders hadden ze wel naar de onderwerpen gevraagd waar jij op dat moment mee bezig bent. Zoals: ‘hoe is het afgelopen in het ziekenhuis?’ ‘Heb je nog ruzie met die collega?’ Of 'Wil je me vertellen over dat vrijwilligerswerk wat je sinds kort doet?’ Kijk, dan weet je tenminste dat de ander geïnteresseerd is. Mochten ze iets aan je vragen dan betrekt dit meestal henzelf.
‘Heb jij ook zo’n last van....?’ Waarna er een heel verhaal komt over hoeveel last ze heeft van het een of ander.

Energie voor haar, een hoofd vol met watten voor jou
Heerlijk voor haar, want na afloop voelt zij zich opgeladen. En jij zit met een hoofd vol met watten. Dit zijn de welbekende energievreters. Eigenlijk vind ik het op een bepaalde manier ook knap brutaal dat zij alles over je uitstorten. Net of jij het allemaal zo interessant vindt wat ze te vertellen hebben als zijzelf niet kunnen of willen luisteren. Eigen fouten toegeven? Nee, dat doen ze niet want het ligt altijd aan de ander! Bovendien zijn al die monologen niet fijn, dialogen, dát is wat je wilt. Zouden deze mensen te weinig bevestiging hebben gehad in hun jeugd? Nou, die heb jij ongetwijfeld ook te weinig gehad, maar maakt dat van jou een energievreter? Eenzaamheid en onzekerheid? Tja, hebben we daar niet allemaal mee te maken op zijn tijd?  

Geef je grenzen aan
Als de ander gewoon doorgaat kun je twee dingen doen: niet meer met degene omgaan of een confrontatie aangaan. Dat laatste zal niet gemakkelijk zijn. Stel jij constant vragen en blijf je deze ook stellen? Houd jij steeds je mond, en laat je de ander praten? Dan blijft het bij het oude. De ander snapt het gewoon niet, het zal niet tot hem doordringen.

Ben jij soms zelf een energievreter?
Heb jij zelf het idee dat je weinig contacten hebt? Dat mensen je mijden? Dat je nooit in staat bent om een relatie op te bouwen? Denk dan na of jij misschien toch ook een energievreter bent. Vertelt een ander jou nooit iets persoonlijks? Is degene altijd stil en aan het luisteren? Luister actief naar de ander. Stel tussendoor vragen. Meestal gaat dit vanzelf bij dialogen. Vertel ook eens leuke dingen aan de ander, die zijn er echt. Wees oprecht blij voor de ander als deze iets fijns in zijn leven meemaakt. Interesse en medeleven. Het laten merken dat je het leuk vindt om hem of haar te zien. Zeg: ‘ik houd van je’, en meen dat dan ook oprecht. Het kan zeker interessant zijn om ook meer van het leven van een ander te weten te komen.

Praat met elkaar, interesseer je voor elkaar, maar vooral leer van elkaar.

Een hele fijne dag!
Maja.Deel deze post op facebook:Lees ook deze blogs


Lees ook Altruïsme versus Egoïsme
Altruïsme versus Egoïsme
Altruïsme versus Egoïsme, hoe ga je daar mee om?

Lees deze blog >

Lees ook Wie of wat zijn wij eigenlijk?
Wie of wat zijn wij eigenlijk?
Er wordt heel wat over geschreven, over de vraag wie of wat zijn we eigenlijk.

Lees deze blog >

Lees ook Engelen bestaan!
Engelen bestaan!
Het is belangrijk dat iedereen op de hoogte is van het bestaan van Engelen en het besef dat zij in dienst staan van de mensheid.

Lees deze blog >

Lees ook Engelen getallen
Engelen getallen
Engelen geven je graag boodschappen via tekens en signalen. Zij zijn 100% liefde en willen vrede voor iedereen op aarde!

Lees deze blog >

Lees ook Energievreters in je hoofd
Energievreters in je hoofd
De grootste energievreters komen voort vanuit je eigen gedachten en overtuigingen.

Lees deze blog >

Top