Heldervoelend en hooggevoelig

» Mediumchat blog » Heldervoelend en hooggevoelig
Heldervoelend en hooggevoelig Dit word mijn eerste blog die ik schrijf, en ja ik vind het lastig. Mijn gedachten overheersen mijn gevoelens en door mijn gevoeligheid, ga ik twijfelen. Misschien is dit herkenbaar voor diegene die dit leest. Wat heeft hooggevoeligheid met helderziendheid te maken? Voor mijn gevoel alles.

Je kent het wel: je zit in de klas en de leraar begint te praten, niet tegen jou maar tegen de klas. Maar wat voel jij? Juist. Je denkt: "Oeff, de leraar heeft het tegen mij en alle gezichten zijn gericht op mij". Je voelt je anders, want de andere kinderen hebben daar geen last van. Je voelt je nog meer alleen. Alleen met al die mensen om je heen. Dit maak je ook mee op verjaardagen en in andere groepen waar veel mensen aanwezig zijn, omdat je de prikkels van andere zo goed aanvoelt.

Ik heb dit nooit begrepen: bijna iedereen heeft hele groepen vrienden. Waarom kan ik dat niet? Waarom wil ik dit misschien ook niet?
Dit gevoel draag je je hele leven mee. Je voelt iedere prikkel en emotie van anderen aan. Je voelt dat er iets gaat gebeuren. Je veegt je moed bij elkaar en spreekt het uit en niemand die het snapt. Waarom? Het antwoord is simpel: niet iedereen heeft deze gevoeligheid. Voor mij is het gewoon, de normaalste zaak van de wereld.

Ik vind het niet altijd fijn om heldervoelend te zijn. Stel je voor, je bent gezellig op pad met je vriendin en je voelt je heerlijk en ineens voel je je neerslachtig. Je krijgt hoofdpijn en voelt je niet zo lekker meer als toen je vanochtend opstond. Dan vraag je je eerst af: "Huh, waar heb ik last van?"

Je vriendin begint te praten: "Ik heb gisteren toch wat mee gemaakt. Ik voel me er echt rot door en heb de hele nacht wakker gelegen en nu heb ik ook nog barstende hoofdpijn". Ineens worden je gevoelens bevestigd. Die nare gevoelens zijn niet van jou maar van de ander..

Vervolgens ga je het steeds meer herkennen en wil je er vanaf. Niet van je gave, want je kunt er mensen mee helpen, maar wel van die rot gevoelens en pijntjes die je van anderen aanvoelt. Gelukkig zijn daar vele verschillende manieren voor om je te beschermen.

Hoe bescherm ik mezelf?
Ik ga in meditatie en vraag de kosmos om mij te beschermen. Ik visualiseer en denkbeeldig laat ik de mooie energie vanuit mijn kruin naar beneden naar moeder aarde stromen. Deze energie laat ik ook om mij heen stromen en ik vraag om bescherming. Als dit niet meteen lukt is dit niet zo erg. Je moet het iedere dag of wanneer nodig herhalen en op een gegeven moment wordt het een gewoonte en voel je de energie aan van anderen wanneer je dit toelaat.

Ik kan je hier ook op afstand mee helpen, door middel van trance-healing.
Blijf er niet mee rondlopen. Bescherm jezelf of vraag hulp.

Liefs,
NatasjaDeel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook De betekenis van je dromen
De betekenis van je dromen
Je kent dat wel: je ligt lekker te slapen, maar je hebt een vreemde droom. Een droom die je al vaker gedroomd hebt gehad.

Lees deze blog >

Lees ook Holadiejee, mijn kind is HSP
Holadiejee, mijn kind is HSP
Gefeliciteerd, je hebt een prachtige zoon of dochter. Je komt erachter dat je kindje sneller of langer huilt dan gemiddeld.

Lees deze blog >

Lees ook Groepsangst
Groepsangst
Als je voor je gevoel toch weer even een minder moment, een terugval hebt in een groep.

Lees deze blog >

Lees ook De zoektocht naar Liefde
De zoektocht naar Liefde
'Het is beter om lief te hebben en dat te verliezen, dan nooit lief te hebben gehad...'

Lees deze blog >

Lees ook Hoe ruim je op in je hart en je hoofd?
Hoe ruim je op in je hart en je hoofd?
Ja, hoe kan ik dit het beste doen? Vraag je je af. Heeft het nog wel zin om dit te gaan doen?

Lees deze blog >

Top