HSP en weerbaarheid

» Mediumchat blog » HSP en weerbaarheid
HSP en weerbaarheid

Je bent gevoelig, hooggevoelig en de manier waarop jij in deze wereld staat verschilt enorm van hoe de gemiddelde mens dit ervaart...

Vroegah, was alles anders, wanneer je toen een hsp-er was, werd je niet altijd begrepen. Er waren mensen die wat meerwarrig naar je keken en je voelde je over het algemeen een vreemde eend in de bijt. Zelf heb ik wel eens gedacht dat ik per ongeluk verwisseld was en per ongeluk in het verkeerde gezin was geboren :) Achteraf kwam ik er natuurlijk achter dat ik precies bij het gezin geboren werd waar ik bepaalde vaardigheden kon ontwikkelen waar ik later in mijn leven nog veel aan zou hebben... Maar dat is achteraf, heel erg achteraf...

En jij? Hoe gaat het met jou? Hoe voel jij je wanneer je jezelf in een situtatie gemanouvreerd ziet waar je het gevoel hebt dat het je naar de keel vliegt? En de volgende stap. Hoe ga je hiermee om?

Je wordt tegenwoordig werkelijk doodgegooid met allerlei deskundigen die hun diensten aanbieden en je vertellen je te kunnen helpen. Ja toch? Ik hoef alleen maar op mijn facebook pagina te kijken en ik kom zo om de 10 berichtjes wel een oproep van mensen die hun diensten aanbieden tegen. Mensen die vanuit hun eigen hooggevoelige zijn, je de handvatten kunnen bieden om te leren met je hooggevoeligheid om te gaan.

Ik vind het fantastisch, en ben dan ook oprecht blij dat wij - als mensen die ons vaak op de achtergrond hielden -, naar voren durven te stappen door te zeggen: 'Hey, ik heb geleerd van mijn leven, ik heb het mezelf gegund me daarin te verdiepen en op te laten leiden en dat heb ik op een dusdanige manier gedaan dat ik nu anderen kan helpen in hun proces.'

Gunnen, daar gaat het om... Niet alleen van de collega's die mij mijn plekje gunnen maar ook wat JIJ jezelf gunt.

Wat kun jij doen wanneer je als hooggevoelige klemloopt op het leven? Wat vindt jij jezelf waard en wat is jouw GUNFACTOR?

Tips:

* Internet is geduldig en er is tegenwoordig een overvloed aan informatie over HSP. Doe jezelf een plezier en lees alles wat los en vast zit over hooggevoeligheid en voel voor jezelf wat voor jou geldt en wat niet.

* Je voelt sfeertjes, situaties, emoties van anderen goed aan. Dat is mooi, maar niet erg handig. Begin maar met zelfkennis. Ga bij jezelf naar 'binnen', en leer jezelf goed kennen. Daar vindt je de sleutel om anderen te helpen.

* Denk voor jezelf, vul niet in voor anderen.

* Leer het jezelf aan om dagelijks meerdere keren te gronden. (zie oefening in de blog: Aarden, gronden of centreren)

* Sporten, dansen, drummen, sex en op tijd eten, zijn goede technieken om goed gegrond te blijven.

* Een snelle geest heeft sneller voeding nodig. Wacht niet tot je honger krijgt anders kan je een energiedip krijgen.

* Blijf ten alle tijde jezelf en laat je niet van alles en nog wat aanpraten door anderen.

* Jij bent haarscherp in het oppikken van hints. Hou er alsjeblieft rekening mee dat anderen dat niet doen/kunnen.

* Wees precies daarom - juist omdat je zo ontzettend gevoelig bent - heel erg duidelijk in het benoemen van je behoeftes.

* Je bent waarschijnlijk behoorlijk perfectionistisch. Onthou dat 100 % meer dan voldoende is. Probeer het te voorkomen dat je over je grenzen heen gaat. (helaas wordt dit vaak genadeloos afgestraft omdat je jezelf uitput)

* Je hebt meer rust en ruimte nodig om (omgevings)prikkels te verwerken. Trek je terug wanneer je daar de behoefte toe voelt.

* Blijf bij jezelf en verlies je niet in je relatie(s). Ieder mens heeft zijn eigen levenspad. Belangrijk!!! Denk goed na of je iemand wel echt helpt door altijd en eeuwig voor hem/haar klaar te staan.

* Heb je kinderen? Fijn, uhm, dat wil zeggen... Durf je ze stap voor stap los te laten? Durf je ze zelf hun eigen dingetjes op te laten lossen zodat ze later weerbare volwassenen worden, of ben jij die (over)bezorgde ouder die ieder steentje op hun pad wegveegt?

* Last but absolutely not last; Geef jezelf een kans en durf het eens om keihard om jezelf te lachen wanneer er iets mis gaat. Juist een flinke dosis humor helpt je te relativeren :)

Er zijn nog veel meer tips maar die komen een andere keer aan de orde.

Fijne dag,

Liefs Yve 

 

Deel deze post op facebook:Blog geschreven door Yve


Lees ook


Lees ook Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Het woord Chakra betekent in het Sanskriet 'wiel of cirkel'. De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam.

Lees deze blog >

Lees ook Tweelingzielen: waar is de mijne?
Tweelingzielen: waar is de mijne?
Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Wanneer ontmoet ik mijn tweelingziel? Of ontmoet ik mijn tweelingziel?

Lees deze blog >

Lees ook Nieuwe Maan in Boogschutter
Nieuwe Maan in Boogschutter
Op 22 november heeft de Zon zich verbonden met het astrologische teken Boogschutter.

Lees deze blog >

Lees ook Aura en chakra`s
Aura en chakra`s
Jullie hebben vast wel eens gehoord van aura`s en chakra`s. Maar wat zijn ze precies? Waar dienen ze voor? Waarom zijn ze zo belangrijk?

Lees deze blog >

Lees ook Power van de Paardenbloem
Power van de Paardenbloem
Mijn liefde voor kruiden is groot. Met name mijn liefde voor de Westerse kruiden die vrijwel iedereen wel kent. Zoals de paardenbloem.

Lees deze blog >

Top