Goede voornemens alweer de mist in?

» Mediumchat blog » Goede voornemens alweer de mist in?
Goede voornemens alweer de mist in? Hoe je het ook wendt of keert... Waarom lukt het jou nu niet?

Is het jou alweer mislukt om je goede voornemens door te zetten? Had je dit niet verwacht? Ben je alweer aan het roken geslagen? Of zit je weer in de kast om dat stuk chocolade te nemen? He bah, dat mag toch niet?! Ben je nu alweer met je hoofd boven de computer in slaap gevallen? Of zit je mobiel nog steeds vastgeplakt aan je hand? Hoe zit het ook alweer met sporten? Je wilt toch niet zeggen dat jou dit niet gaat lukken?

Geen goede voornemens?
Oh, toch niet? Nou, je bent niet de enige. Geloof me, het lukt velen met jou niet om van hun slechte *kuch* af te komen… hoezo kuch? Ja, slechte…. tja plak het maar een label op. 'Is het dan gezond als ik rook, drink, veel te veel snoep en niet ga sporten?', vraag je je dan verbaasd af. Dit is weer het andere uiterste. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat goede voornemens al vaak gedoemd zijn om te mislukken. Dit omdat ze vaak op 1 januari (elk jaar weer) beginnen, en een maand later weer stranden. Of wat eerder of later. Er zit een soort van moeten achter, en moeten is nooit best.

Begin juist niet op 1 januari
Wat is wel handig? Ga in ieder geval niet beginnen op 1 januari. Dat geeft al aan dat er eigenlijk helemaal geen motivatie is. Start gewoon op het moment dat je het echt wilt. Dat je er echt voor gaat, en dat moment is NU. Of het in maart, juli of september is, het maakt niet uit. Zeker niet voor je motivatie. Zeg tegen je jezelf wat de reden is dat je het doen wilt. Voor je gezondheid, tegen stress, omdat je een opgeruimd huis wenst. Dat je een goede vriendschap zoekt en dat je graag je wens op het gebied van werk wilt gaan verwezenlijken. Dus alle dingen die je belangrijk vindt. En dat je daar dan iets voor kunt laten of er iets voor kunt doen. En dat je het helemaal voor jezelf doet, en niet om een wit voetje te halen bij een ander.

Doe alles in kleine stapjes
Zeg niet meteen dat er over een maand 15 kilo vanaf moet zijn. Dat is zeker geen stimulans. Doe het goed en doe het met mate. Doseer je kunnen. Minder eten, maar volg geen dieet. Dat is ook weer een vorm van moeten, en daar wil je juist vanaf. Pak de fiets, loop iets meer, pas je ontbijt en je lunch aan. Ontbijt in ieder geval, dan gaat het motortje weer lopen. Wie weet heeft een ander ook zin om te stoppen roken of om wat kilo’s kwijt te raken. Motiveer elkaar! Je kunt kijken of je een groepsapp kunt aanmaken, of een Facebookgroep voor gelijkgestemden. Zo kun je elkaar motiveren je doel te behalen.

Wees niet te hard voor jezelf
Mocht het niet lukken om radicaal te stoppen met roken - ik noem maar even een zijstraat, - geef jezelf dan niet constant op je kop. Wees niet te hard voor jezelf. Het kan zijn dat jij alles perfect wilt, en soms is het ook heel fijn om niet in dat keurslijf te leven. Ik wil niet zeggen dat je meteen een kettingroker moet worden. Ik wil alleen zeggen dat je ook iets met mate kunt gaan doen. Met de goede motivatie en de juiste wilskracht is er zeker iets van te maken. Zo ben je ook meteen een goed voorbeeld voor je eigen kinderen. Die kunnen ook meteen zien dat je niet Miss Perfect bent, en dat dit ook niet hoeft. Jouw eigen behoefte en hoe je het graag wilt. mocht die stimulans er wel zijn, dan bestaat er zeker een kans dat het wel gaat lukken. Het duurt minimaal drie weken voor een nieuwe gewoonte is aangeleerd. De hersenen moeten wel even die nieuwe verbindingen kunnen leggen en die tijd mag jij jezelf gunnen. Na twee maanden is de kans nog veel groter dat het je is gelukt. Dan kan je het volhouden omdat het dan inmiddels met je leven is verweven.

Een nieuw begin
Zou jij het liefste een andere baan willen? Of een andere hobby? Wil je weg uit die sleur? Begin dan niet met nieuwjaarsdag. Stel je voor dat het al na 1 januari is.. Begin gewoon nu. Wil jij een partner? Word lid van een datingsite. Kijk om je heen. Ga weer uit! Die prins op het witte paard is er wel, maar hij kan je voordeur niet bereiken. Ga niet zitten mokken. Kom hem tegen op feestjes van vrienden, op je werk of op de sportschool. Je wilt toch al een aantal kilo’s kwijt, dus dat komt dan meteen mooi uit. Wil je iets nieuws leren? Kijk welke cursus er bij je past, en begin gewoon. Je humeur wordt dan ook weer een stuk stralender. Kies voor jezelf. Leer nieuwe mensen kennen en krijg iets nieuws onder de knie.

Ontspannen
Sauna, yoga, pilates, dansen, schilderen, Me-Time! Je ontspant je geestelijk en zo krijg je ook weer meer energie. Doe het eens wat rustiger aan zodat je ook weer wat vrolijker en bruisend door het leven kan gaan. Een hobby die  als rustpunt kan fungeren. Een kookclub en ieder die afwisselend kookt waarbij je meteen lekker kunt bijkletsen. Even shoppen, lunchen, die high-tea die ook eens mag, zo op z’n tijd. Gewoon omdat jij jij bent! En jij het ook waard bent. Zit niet altijd aan je partner vastgeplakt, maar zorg ervoor dat je ook een eigen leven hebt. Ga ook met vriendinnen weg zo nu en dan. Koester je vriendschappen. Hoor ik Barry Stevens al galmen: ‘Gewoon doorgaan!’ Ja, gewoon doorgaan op jouw tempo met de gewoonten die jij kwijt wilt en het leven hoe jij het wilt leiden. Zonder schuldgevoelens, maar wel met die bevrijding, zoals een paar puntjes op de i zetten, en een paar gewoonten van je afschudden. Dit een paar maanden lang, zodat het dan deel uitmaakt van je dagelijks leven. Jij blij en je omgeving ook weer blij. :)

Liefs,
Maja

 Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Overleden dierbaren…
Overleden dierbaren…
Tijdens mijn readings komt veelvuldig de vraag of ik iets door kan geven van een overleden dierbare.

Lees deze blog >

Lees ook Het gevoel van mislukken
Het gevoel van mislukken
Als je relatie is stukgelopen of als je date voor de zoveelste keer mislukt is, voel je de eenzaamheid en tegelijk die innerlijke twijfel.

Lees deze blog >

Lees ook De mevrouw, met de grote zwarte hoed…
De mevrouw, met de grote zwarte hoed…
Wanneer ik een reading heb, hetzij privé of via de chat vraag ik altijd mijn gidsen om hulp. Welke hulp er komt is voor mij altijd afwachten

Lees deze blog >

Lees ook De betekenis van je dromen
De betekenis van je dromen
Je kent dat wel: je ligt lekker te slapen, maar je hebt een vreemde droom. Een droom die je al vaker gedroomd hebt gehad.

Lees deze blog >

Lees ook Heldervoelend en hooggevoelig
Heldervoelend en hooggevoelig
Wat heeft hooggevoeligheid met helderziendheid te maken? Voor mijn gevoel alles.

Lees deze blog >

Top