Energievreters in je hoofd

» Mediumchat blog » Energievreters in je hoofd
Energievreters in je hoofd De grootste energievreters komen voort vanuit je eigen gedachten en overtuigingen.
Je kunt je voostellen dat de woorden “ik ben niet goed genoeg” of “dit gaat me nooit lukken” of “ik ben dit niet waard” enz, enz. heel veel energie bij je wegtrekken. Deze gedachten en overtuigingen heb je in de loop van het leven jezelf eigen gemaakt, doordat het tegen je gezegd werd of doordat je het jezelf wijs hebt gemaakt. Je kunt je voorstellen dat deze gedachten geen energie zullen geven, maar dat het je veel energie kost om daar tegen te vechten, wat overigens niet zal helpen.
In feite ben je perfect zoals je bent en kan je aan wat er op je pad komt, dit is je goddelijke deel of hogere zelf. Op het moment dat je gedachten en overtuigingen dit tegenspreken, voel je gevoelens van onmacht, frustratie, onzekerheid, twijfels, angst en verdriet opkomen.
Het EGO, dé grootste “leraar” in je leven!
Dit proces van “vechten tegen jezelf” zijn je grootste energievreters. Ze komen voort vanuit het ego, wat een belangrijk deel is in jou en als doel heeft om je uit te dagen. Het is de dualiteit in jou die je laat ontdekken of jij wel dicht bij je hogere zelf kunt blijven en jezelf herinnert wie je echt bent. Het ego en de ziel zijn de twee dualiteiten in jou zoals de aarde een dualistische planeet is met een min -en plus pool. Buiten deze planeet bestaat het ego niet!  Het is onderdeel van “het grote spel” wat je hier speelt om uiteindelijk het ego te overstijgen en volledig in je kracht te staan, zodat je in balans bent. ( ook wel verlicht genoemd).
Het helpt om zo luchtig mogelijk in het leven te staan, er soms met een knipoog naar te kijken en te relativeren. Er naar te kijken vanuit het oogpunt van levenslessen en leerervaringen, die je zullen helpen met je spirituele ontwikkeling. Door liefdevol met jezelf om te gaan zal het ego meer naar de achtergrond verdwijnen.
De 10 meest belemmerende gedachten en overtuigingen in een denkpatroon
Het is belangrijk om voor jezelf te ontdekken welke gedachten en overtuigingen rond gaan in jouw hoofd. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van belemmerende hoofdspinsels die een energievretende werking hebben op je energiesysteem:
 • Ik kan dit niet, omdat ik de capaciteiten niet heb
 • Een ander is beter, mooier, intelligenter, wijzer of bekwamer dan ik
 • Ik ben niet goed genoeg, want……..
 • Het zal me nooit lukken, omdat……
 • Mensen vinden mij niet interessant genoeg, omdat…….
 • Ik zal nooit rijk worden, want……
 • Als ik iets zeg dan is het niet goed genoeg, omdat…….
 • Mijn lichaam zal nooit gezond, sterk of vitaal zijn, want……..
 • Mijn ideeën zijn niet goed genoeg, een ander weet het beter.
 • Ik zal nooit echt gelukkig worden, omdat…….
Deze voorbeelden hebben alles met zelfrespect en eigenwaarde te maken. Door het wegcijferen van jezelf en het niet aangeven van je grenzen zullen er situaties ontstaan in je buitenwereld die deze overtuigingen zullen aantonen. Alles werkt via de wet van de aantrekkingskracht op energetisch niveau en zal jouw binnenwereld spiegelen vanuit je omgeving. Bijvoorbeeld dat iemand je niet met respect behandelt of uitprobeert hoe ver hij/zij met je kan gaan.
Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om jezelf te blijven “trainen” positief in het leven staan en je “energievreters” de baas te blijven. Lees hieronder welke simpele technieken jou kunnen helpen.
Hoe jij door middel van je gedachten meer aantrekt in het leven van wat jij graag wilt.
Een krachtige manier van manifesteren bereik je vooral met de woorden “ik ben” en “ik heb” . Dit zijn magische woorden die heel sterk kunnen verwoorden wat voor jou belangrijk is en daarmee een krachtig signaal uitzenden naar het universum.
Jij bent een goddelijk wezen en daarmee verwijs ik meteen naar het feit dat jij datgene manifesteert wat je uitzendt door middel van je gedachten, gevoelens en woorden. Hieronder volgen enkele voorbeelden van affirmaties die je voor voor jezelf kunt opzeggen, uitbreiden en aanpassen naar wat voor jou belangrijk is in het leven.
5 krachtige affirmaties met de woorden “ik ben…..”
 • Ik ben waardevol!
 • Ik ben succesvol!
 • Ik ben liefdevol!
 • Ik ben op het pad van mijn levensdoel!
 • Ik ben vitaal en gezond!
5 krachtige affirmaties met de woorden “Ik heb…..”
 • Ik heb een geweldig lichaam!
 • Ik heb voldoende geld!
 • Ik heb een liefdevolle familie!
 • Ik heb een mooi huis!
 • Ik heb de kracht en het doorzettingsvermogen om mijn levensdoel te voltooien
Schrijf jouw krachtige affirmaties op briefjes en plak ze op de kast, aan de muur, op de spiegel, enz, zodat het onder ogen blijft en door ze dagelijks en vaker op de dag op te zeggen zal er een positieve transformatie op gang gaan komen.
Kijk eens naar jouw buitenwereld, voelt het goed, is het naar je zin en word je met respect behandeld? Zo niet…..ontdek bij jezelf de overtuigingen en gedachten die dit veroorzaken…….schrijf ze op…….en buig ze om naar positieve affirmaties.
 Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Wie of wat zijn wij eigenlijk?
Wie of wat zijn wij eigenlijk?
Er wordt heel wat over geschreven, over de vraag wie of wat zijn we eigenlijk.

Lees deze blog >

Lees ook Integriteit is een prachtig woord...
Integriteit is een prachtig woord...
Mijn zoektocht naar het werken op een integere manier heeft me langs heel veel paden geleid en uiteindelijk kwam ik voor mijn gevoel thuis.

Lees deze blog >

Lees ook Durf kwetsbaar te zijn
Durf kwetsbaar te zijn
‘Gaat het goed met je?’ wordt er vaak aan me gevraagd. Wat zeg ik als het nu niet goed met me gaat?

Lees deze blog >

Lees ook What we think - we become (Buddha)
What we think - we become (Buddha)
Hoe vul jij je leven in? Wat doe jij om jezelf weer op de rit te krijgen? Heb jij het idee dat je dit niet zelf in de hand hebt?

Lees deze blog >

Lees ook Tips voor een positief leven
Tips voor een positief leven
Wil jij tips om positief in het leven te gaan staan? Lees dan deze korte blog.

Lees deze blog >

Top