De zoektocht naar Liefde

» Mediumchat blog » De zoektocht naar Liefde
De zoektocht naar Liefde 'Het is beter om lief te hebben en dat te verliezen, dan nooit lief te hebben gehad...'

Ik kwam deze prachtige tekst tegen en nam de tijd om erover na te denken... Al wandelend door mijn leven kwam ik prachtige momenten tegen. 

'Momenten van liefde geven, momenten van liefde ontvangen maar het mooiste waren de momenten van liefde delen...' 

'Houdt hij net zoveel van mij als ik van hem?'. Volgens mij is dit zo ongeveer de meest gestelde vraag als het gesprek over relaties gaat. Het antwoord is best simpel, want: 'Nee, natuurlijk niet, jij ervaart op jouw manier de liefde en hij beleeft dat op zijn manier.' Gevoelens van liefde zijn puur persoonlijk van aard en hebben vaak te maken met willen 'hebben'. Let voor de lol maar eens op het woord lief-hebben. Liefde kan je niet vastpakken, het is niet te hebben, wanneer je hart overstroomt van liefde is dat slechts te delen. Het leven is niet maakbaar en is afhankelijk van twee personen als het over 'de liefde' gaat. Je wilt die man want jij houdt van hem, en daarom wil jij die persoon in je leven. Dat is toch normaal? In de situatie dat jullie een relatie aangaan is dat prima, wees samen blij, geniet van elkaar en deel jullie gevoelens. Helaas zijn er ook andere situaties. Situaties van onbeantwoorde of verbroken liefde; jij houdt zoveel van hem en hij ziet/wil/kan/durft het niet. Het kan zijn dat hij net een relatie achter de rug heeft en nog niet toe is aan een volgende relatie of het gaat om een man die nog in een relatie zit. Hoe dan ook, hij doet niet wat jij van hem verwacht. 

Wat je verwacht is namelijk dat hij voor je kiest, maar in sommige gevallen gebeurt dat niet. Het gevolg hiervan is dat je het niet begrijpt en het maakt je hartstikke onzeker. Je bent verdrietig en je begrijpt het niet, een paar maanden verder voel jij je afgewezen en gekwetst. Je besluit op hem te wachten want jij voelt wat je voelt en het is niet mogelijk dat hij dat niet voelt. Als je maar geduldig genoeg bent, gaat hij vast wel zien hoe leuk jij bent en wat je allemaal voor hem hebt gedaan. Jij voelt (of iemand vertelde je) dat jullie zielsverwanten zijn. Zielsverwanten zouden een relatie moeten krijgen. Onvoorwaardelijke liefde, dat is wat jij het liefste wilt. Ja toch? Nee, het woord onvoorwaardelijk zegt het al. Liefde zonder voorwaarden. Een liefde zonder de labeltjes van hoe jij geleerd hebt dat het zou moeten zijn. Liefde zonder de ander iets op te leggen of te vormen naar hoe jij dat graag wilt. 

Onvoorwaardelijke liefde betekent dat je van hem houdt, en dat je blij bent dat het goed met hem gaat, ongeacht of hij jouw liefde beantwoord heeft of niet.

Inmiddels is er nog veel meer tijd verstreken en is hij nog steeds niet over de brug gekomen. In het meest positieve geval ben je nog in zijn leven. Veel vaker gebeurt dat niet, appjes worden niet beantwoord, er is slechts eenzijdige communicatie en - je snapt het niet - hij gaat veel liever met zijn vrienden op stap, of hij zit liever bij zijn gezin dan bij jou. Het gebeurt, soms heb ik iemand aan de telefoon die 8, 9 jaar of zelfs nog langer wacht op een onbeantwoorde liefde in de hoop dat hij ooit nog voor haar gaat kiezen. Wake up, die man is allang verder gegaan met zijn leven.

In veel gevallen zijn er slechts een paar kortstondige ontmoetingenen. Die trekken werkelijks alles in je open en je mag daar de les uithalen dat jij enorm veel liefde in je hebt. Inmiddels zijn jouw emoties met je op de loop gegaan en je hebt in je gedachten een mooi droomkasteel gaan gecreëerd. In gedachten heb je nog net geen trouwkoetsen besteld, maar wat gek, hij werkt op geen enkele wijze mee... Je wordt verdrietig, je voelt je afgewezen en wat nu? Wordt het misschien geen tijd om jezelf eens achter de oren te krabbelen, een slokje realiteit te drinken, te kijken wat er nu eigenlijk ECHT is gebeurd? Het wordt tijd dat je voor jezelf gaat kiezen, en dat je eens goed kijkt naar waar jij je verloren hebt door je maalstroom van gedachten. Het wordt tijd dat je het meest van jezelf gaat houden en grenzen gaat stellen aan je eigen gedrag. Om de gedachte los te laten wat je toch niet 'pakken' kan. Als een uitwisseling van liefde echt de bedoeling is, dan is het daar meteen op dat moment. Op liefde hoef je niet te wachten want liefde stroomt. Stroomt het niet? Ga dan verder met je leven. Als jij je hart open stelt komt er een nieuwe liefde met wie je deze gevoelens wel kunt delen. Echt, geloof me, dit geldt ook voor jou...

Wat zou het met je doen als je het eens probeert om lief te hebben zonder het 'hebben'? Om gewoon te genieten van het mooie liefdevolle gevoel wat het jou geeft. Zonder daar een oordeel aan vast te plakken van wat de ander zou moeten doen of zijn voor jou? 

Het is namelijk veel beter om (onvoorwaardelijk) lief te hebben dan het nooit te hebben ervaren...

Liefs YveDeel deze post op facebook:Blog geschreven door Yve


Lees ook


Lees ook Groepsangst
Groepsangst
Als je voor je gevoel toch weer even een minder moment, een terugval hebt in een groep.

Lees deze blog >

Lees ook Engeltje op mijn schouder: Moed
Engeltje op mijn schouder: Moed
Een engeltje op je schouder, hoe overkomt mij dat?

Lees deze blog >

Lees ook Een gemiste kans!
Een gemiste kans!
De liefdesbrief is een fictieve brief gebaseerd op ervaringen die ik meemaak in de praktijk.

Lees deze blog >

Lees ook Innerlijke kind
Innerlijke kind
Wij zijn min of meer allemaal beschadigd door allerlei gebeurtenissen uit het verleden.

Lees deze blog >

Lees ook Ik ben mijn lichaam. Of toch niet?
Ik ben mijn lichaam. Of toch niet?
En weer zit ik in een situatie dat mijn lichaam het even opgeeft. Zoals zo vaak in mijn leven.

Lees deze blog >

Top