De kracht van het DOEN

» Mediumchat blog » De kracht van het DOEN
De kracht van het DOEN DOEN, dat is waar deze blog over gaat.

Er trekken hordes mensen met de mooiste plannen in hun hoofd voorbij. In hun hoofd, en dat is precies het onderwerp van vandaag. Heb jij plannen of een idee waarvan jij het gevoel hebt dat het geweldig zou kunnen zijn, zowel voor jezelf als voor anderen? Prachtig. Heb je dromen? Nog mooier.

Maarre... eventjes hè? Wat ben JIJ bereid ervoor te doen om ze te realiseren?
Ja maar:
'Ik kan het niet'
'Ik durf niet'
'Ik ben onzeker'
'Ik twijfel'
'Ze (god mag weten we 'ze' zijn), zullen wel denken dat...'
'Stel dat ik faal´

Ik kan het niet
Ik kan je verzekeren dat je wel degelijk alles kunt als je maar wilt. Het gaat om een duidelijk doel, focus, wat wilskracht en een grote dosis aan doorzettingsvermogen. Is dat spiritueel? Jazeker. Oef, tja, als je er aan denkt kan je er moe van worden, maar als je het gaat uitvoeren, dan heb je ook wat. Uitvoeren dus doen. Stappen gaan zetten. Als je dat oppakt ben je al goed op weg. Geloof me maar, het is echt waar. Geloof je dat je niets kunt? Ook dan heb je gelijk, het is maar net waar jij aan vast wilt houden. Dus... Waar kies je voor? 'Ik kan het niet is een keuze, jouw keuze. Jij kiest ervoor erin te geloven dat je het niet kunt, maar heb je jezelf al eens een kans gegeven?

Ik durf het niet
Laat me raden, je bent bang om fouten te maken en gekwetst te worden. Nou en? Hoe erg is het om fouten te maken, ervan te leren en weer op te krabbelen, omdat je nu het inzicht hebt dat je het de vorige keer niet op de juiste manier hebt opgepakt? Nu weet je tenminste hoe het niet moet toch? Kom op hoor, blijf jij je verschuilen achter je gekwetstheid of geef jij jezelf een liefdevolle schop onder je achterste en geef je het een nieuwe kans? Tip: ga eens biografieën van succesvolle mensen lezen. Je zult er al snel achter komen dat ze niet een, maar twee keer of nog vaker op hun plaat zijn gegaan. Ik kan je alvast een goed advies geven; de aanhouder wint en uiteindelijk lukt het je wel. Dus, alweer een nou en? Ook jij kunt leren, ook jij hebt de kracht te vallen en weer op te staan. Als jij een droom hebt, heb je die niet voor niets. Je levenslessen helpen je precies datgene te bereiken wat de bedoeling is.

Ik ben onzeker
Gefeliciteerd!!! Draai het om en zie in dat het een kwaliteit is in plaats van een betonblok wat je op je plaats houdt. Onzekerheid houd je scherp, het zorgt ervoor dat je bij jezelf naar binnengaat en dat je gaat reflecteren. Blijf er alleen niet in hangen door uitstelgedrag, dat kan namelijk wel een valkuil zijn wat je van je levenbestemming afhoudt. Denk jij nu echt dat al die andere succesvolle mensen die jou zijn voorgegaan, nooit onzeker zijn geweest? Ook zij hebben geleerd dat bij vallen het opstaan hoort, en ook zij hebben vast alle kleuren van de regenboog gepoept, net als jij en ik. Kom op hoor, word eens wakker. Ieder mens heeft een grens waar hij overheen moet om de dingen te bereiken die hij bereiken wilt. Onzeker? Echt, ik had het woord zelf uitgevonden kunnen hebben, maar al doende leerde ik steeds meer op mezelf te vertrouwen. Lees het woord 'mezelf' heel erg goed. Op anderen vertrouwen is een volledig ander verhaal, dat schept een mate van afhankelijkheid. Wacht jij nog steeds tot iemand over de brug moet gaan komen om jou te helpen (lees redden)? Vraag jezelf dan eens af of het wel de bedoeling is dat je dit doet. Achter welke smoes verschuil jij je, zodat jij zelf je eigen droom niet volgt maar wacht tot iemand anders hem voor je waar gaat maken? Durf jij die confrontatie metzelf aan? Durf jij in te zien dat jij de kapitein op het schip van jouw eigen leven bent? Gun het jezelf om te groeien, het is je geboorterecht!

Ik twijfel
Twijfels zijn te koppelen aan onzekerheid maar het is toch net even iets anders. Twijfel je omdat je van nature alles wikt en weegt tot je er zelf een ons van weegt, of twijfel je alleen in het geval van jouw droom? In het eerste geval ga ik het weer over die liefdevolle schop onder je achterste geven, en je vertellen dat je eigenlijk gewoon niet wilt. Je wilt gewoon je droom niet volgen, omdat je bang bent succesvol te worden. ook dat is een keuze. Want stel je nu eens voor dat het je lukt? Wow, hoe ga je om met die weelde? Stel je eens voor dat jij gewoonweg een tevreden en een zo probleemloos mogelijk mens bent! Of twijfel je omdat anderen je verteld hebben dat je het niet kunt? Uhm... waarom geef je ze niet het nakijken, ga je het een kans geven en laat je ze zien dat jij in staat bent jezelf te overstijgen door het wel te gaan doen met als uitkomst een positief resultaat? Wat ik verdrietig genoeg nog steeds tegenkom is deze zin: 'Mijn man (ouders, vrienden o.i.d.) vinden het niet goed dat'... Wow, dus als ik het goed begrijp, laat jij je leven bepalen door anderen? Geloof mij maar, jouw innerlijke stem is altijd sterker dan die van anderen. Ik garandeer je dat er een dag zal aanbreken dat je er klaar mee bent, omdat jouw innerlijke stem je vertelt dat jij je los mag breken uit die neerhalende meningen van anderen. Wacht je daarop en blijf je twijfelen of durf je zelf de stap te zetten voor het vervullen van jouw droom?
'Ja maar de tijd is nog niet rijp', sorry, dit is klinklare onzin. Jij bent er nog niet klaar voor, en het is een stuk eerlijker te bekennen dat het de zoveelste smoes is die je verzint om jezelf klein te houden. En hierdoor je groeiproces uit te stellen. Maar goed... oké, als dit jouw keuze is?

Ze zullen wel denken
Nou en? Heb jij de goedkeuring of erkenning nodig van anderen? Waarom erken jij jezelf niet? Waarom erken jij niet dat het je geboorterecht is, blij, tevreden en succesvol in het leven te staan? Iedereen die je vertelt dat het niet zo is, zit vast in zijn eigen kleinhoudende en beperkende wereldje. Betekent dit dan dat jij je ook zo moet gedragen? Dat jij je leven beperkt om wat anderen van je kunnen denken en vinden? Wat doe jij jezelf tekort met deze gedachten, en wat jammer, want je hoort te stralen en blij in het leven te staan. Het maakt niet uit hoe jij vindt dat succes eruit moet zien. Voor de een is dat een fijne relatie met een leuke baan, voor de ander een sloot met geld op de rekening. Hoe dan ook, wat is jouw droom en wat kan jij eraan doen om die te verwezenlijken?

Stel dat ik faal
Simpel gezegd? Je kunt niet falen. Je kunt hooguit een levensles leren,  goed bekijken wat er mis ging en ervan leren. Daarna neem je het besluit het de volgende keer op een andere manier te doen. Misschien door niet zomaar ergens op een naïeve manier in te stappen en iets meer onderzoek te doen. Of, en dat is ook een geweldige optie, door het totaal op een andere manier te doen en juist NIET te beredeneren, maar in te gaan op je ingevingen en het volgen van je hart...

Zoals ik eerder al zei: 'Het leven is niet maakbaar, maar het is absoluut leuk en gezellig te maken.' Dat doe je door te leven, door jezelf goed te leren kennen, door het jezelf te gunnen 'fouten' (al bestaan deze niet) te maken. Daarna krabbel je weer op, geef je het opnieuw een kans en sta je weer op. Wat gun jij jezelf?

Ik wens je een mooie levensreis...

Liefs,
Yve
 Deel deze post op facebook:Blog geschreven door Yve


Lees ook


Lees ook Help! Ik heb HSP!
Help! Ik heb HSP!
Help! Ik heb HSP! Hoe leer ik hiermee omgaan en wat voor effect heeft het voor de mensen om mij heen?

Lees deze blog >

Lees ook Overvloed en dankbaarheid
Overvloed en dankbaarheid
Dankbaarheid staat gelijk aan liefde, het is een samenhangend geheel.

Lees deze blog >

Lees ook Gelukkig zijn
Gelukkig zijn
Hoe gelukkig ben je met je leven? Lijk je wel zo gelukkig te zijn dan je daadwerkelijk bent?

Lees deze blog >

Lees ook Rouwen om je huisdier
Rouwen om je huisdier
Veel mensen met huisdieren begrijpen dat een hond een onderdeel van een gezin is.

Lees deze blog >

Lees ook Hoe geef je een compliment?
Hoe geef je een compliment?
Een compliment geven, een compliment ontvangen. Hoe ga je daarmee om?

Lees deze blog >

Top