Alles is liefde... Toch?

» Mediumchat blog » Alles is liefde... Toch?
Alles is liefde... Toch? 'Alles is liefde'

Het is nog vroeg, mijn vijf jaar jonge kleindochter ligt nog lekker boven in haar bed te slapen en als ik aan haar denk loopt mijn hart over van vrolijkheid en liefde.

Gisteren had ik een Skypegesprek met mijn dochter in Curaçao. Haar baby van bijna 5 maanden lag op het speelkleed, er kwam een Big Smile op haar gezicht want ze herkende de stem van oma. Zoekend keek ze om zich heen, waar is dat mens dan eigenlijk gebleven en waar kwam die stem toch vandaan? Haar kontje kwam eigenwijs omhoog want inmiddels zijn er pogingen om te gaan kruipen, ze heeft een prachtige kop met haar, wat kwijl op haar toetje want ze krijgt tandjes... Ahhh, smelt, smelt, mijn hart loopt over van liefde...

"Liefde is; het overborrelen van mijn hart omdat er zoveel te delen is..."

Liefde, het meest favoriete onderwerp van mijn dagelijkse gesprekken. De gesprekken gaan van; 'Ik heb iemand leren kennen, kan het iets worden?', tot 'Hij is weg, komt hij nog terug?', of 'Is hij mijn ware?'.

We leven in een totaal andere tijd dan onze ouders. Je kent ze wel, die bijna prehistorische mensen die aan een huwelijk begonnen en die dit ook afmaakten. Tot de dood hun scheidde, zeg maar. Of ze elkaar nu mochten of niet, of ze een goed huwelijk hadden of elkaar de tent uitvochten of niet. De tijd is verandert maar toch zijn wij niet meeveranderd als het gaat om totaal andere vormen van relaties dan het geijkte huisje, boompje en beestje. Vraag aan een willekeurig kind wat ze wilt worden als ze groot is en het antwoord zal een Disneyfiguur (in het geval van mijn kleindochter Ariël, de kleine Zeemeermin) of moeder zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ze zegt dat ze een marketingdeskundige met high targets wilt worden. Jij wel?

 'Ik wil hem terug want ik hou van hem'

Ik snap het, maar wat als hij dat niet wilt? Wat, als hij besloten heeft geen relatie meer met je te willen? Hoe ga je er dan mee om? Blijf je dan volhouden dat je hem terug wilt, of kies je voor jezelf en je zelfliefde?


Zelfliefde is een prachtig woord, want van anderen kunnen we prima houden. Maar van onszelf? Wow, dan wordt het moeilijk. Toch vertel ik je dat je pas echt van de liefde zult kunnen genieten wanneer jij het jezelf gunt meer van jezelf te gaan houden.  Als jij het durft om jezelf op de eerste plaats te zetten in plaats van jezelf te verliezen in een relatie waar je achteraf toch niet zo gelukkig mee zal blijven. Jij hebt jezelf verloren in je idee van liefde, in plaats van het daadwerkelijk beleven van de liefde zelf...

Liefde, het is en blijft mijn favoriete woord. Stel je eens voor dat we gaan beginnen het meest van onszelf te houden? Zou dat de wereld niet veranderen?

Fijne dag

Liefs Yve


 Deel deze post op facebook:Blog geschreven door Yve


Lees ook


Lees ook Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Het woord Chakra betekent in het Sanskriet 'wiel of cirkel'. De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam.

Lees deze blog >

Lees ook Tweelingzielen: waar is de mijne?
Tweelingzielen: waar is de mijne?
Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Wanneer ontmoet ik mijn tweelingziel? Of ontmoet ik mijn tweelingziel?

Lees deze blog >

Lees ook Nieuwe Maan in Boogschutter
Nieuwe Maan in Boogschutter
Op 22 november heeft de Zon zich verbonden met het astrologische teken Boogschutter.

Lees deze blog >

Lees ook Aura en chakra`s
Aura en chakra`s
Jullie hebben vast wel eens gehoord van aura`s en chakra`s. Maar wat zijn ze precies? Waar dienen ze voor? Waarom zijn ze zo belangrijk?

Lees deze blog >

Lees ook Power van de Paardenbloem
Power van de Paardenbloem
Mijn liefde voor kruiden is groot. Met name mijn liefde voor de Westerse kruiden die vrijwel iedereen wel kent. Zoals de paardenbloem.

Lees deze blog >

Top