Betekenis van Kleuren en Chakra's

Alles is kleur. Wij bestaan uit allerlei kleuren, de natuur heeft vele mooie, verschillende kleuren en ook de dieren, de lucht, alle materiële dingen.


Kleuren hebben een speciale betekenis

In 1997 ben ik mij gaan verdiepen in de kleuren en hun betekenis. Dit eerst via een Aura-Therapeutische opleiding en daarna Aura-Soma Color Care System ®. In 2002 ben ik mijn praktijk gestart omdat kleuren mij fascineren en al het leven voor mij uit kleuren bestaat.


Kleuren van chakra’s vertellen u veel over uzelf.

Zij vertellen wat het beste bij u past. Geven informatie over uw talenten en gaven. Ook laten zij zien welke emoties het sterkst zijn op het moment bij u. Een voorbeeld van een sterke kleur is bijvoorbeeld Oranje. Als u een sterke emotie heeft gehad of een shock, dan laat de kleur Oranje zich heel duidelijk zien in uw aura. Oranje heeft ook andere betekenissen zoals een vrolijk karakter of een andere sterke emotie van blijheid. De kleur oranje is het tweede chakra. Het tweede chakra is uw buikgebied. Dit is het gebied waar u onrust in kunt voelen als er iets in uw leven is gebeurd waar u erg door geraakt bent. Dit kan positief of negatief zijn. Als iemand verliefd is zeggen ze niets voor niets dat men “vlinders in de buik heeft”.

Chakra's

Hoofdkleuren

Er zijn zeven hoofdkleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw, Indigo en paars (of wit). Het kruinchakra (dat is het chakra dat boven op uw hoofd zit) wordt door sommigen als wit aangegeven en door anderen als paars. Het kruinchakra is het chakra dat u verbindt met het Goddelijke, het Universum, Alles wat is.

De hoofdkleuren zijn echter maar een klein deel van alle kleuren die aanwezig zijn. Er zijn vele soorten nuances. Zo heb je bijvoorbeeld turkoois, dat is een combinatie van geel en blauw. Turkoois kan betekenen dat u een grote creativiteit bezit, maar dat is slechts één betekenis. Daarnaast heb je ook goud, de kleur van grote Wijsheid en Verbondenheid. Ook geel is de kleur van Wijsheid. Uiteraard is het niet allemaal standaard, want ieder mens is verschillend. Voor de een kan bijvoorbeeld rood betekenen passie en vuur en voor de ander kan het boosheid zijn.


Elk chakra heeft zijn eigen kleur

Van onder naar boven is dat rood voor je basis, onder je buik. Oranje voor uw buikgebied. Geel voor het maaggebied, de Zonnevlecht genoemd. Groen (sommigen zeggen roze) voor het Hartgebied (Hartchakra). Blauw voor het keelgebied (keelchakra). Indigo voor het voorhoofd ( het Derde Oog ) en tenslotte paars of wit voor boven op het hoofd (het Kruinchakra).

Dit is een klein inzicht in wat Kleuren en Chakra's zijn en wat ze betekenen. Vind u het leuk en interessant om te weten welke kleuren bij u horen en wat ze voor u betekenen? Ik nodig u uit om contact met mij op te nemen via Mediumchat en zal u met heel veel liefde en plezier inzicht geven in uzelf via de kleuren.

Lees hier meer over aura's en chakra's.