Reiki

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht. Reiki betekent dus Universele Levensenergie. Elk levend wezen, "mens, dier, boom, plant", is met de Universele Levensenergie bezield. Reiki is een natuurlijke geneeswijze, waarbij de genezende levensenergie wordt doorgegeven door handoplegging. 

Reiki is het overbrengen van de Universele energie, door middel van een lichte aanraking van de handen op het lichaam, een licht aanraking op de energie banen en chakra's. Via deze zachte aanraking of strijkbewegingen op het lichaam of in de aura wordt energie overgebracht. Het verminderd de stress en het ontspant je. Maar ook kan het het bewustwordings-proces en het zelfhelend vermogen van het lichaam activeren. Vooral omdat wij in dit leven leerprocessen dienen door te maken, kan Reiki ons inzicht geven in onze levenswijze;  waardoor wij snellere vorderingen in onze levensprocessen maken. Reiki stroomt dus werkelijk door alle niveaus van ons bestaan en activeert daardoor ook de verdrongen structuren en blokkades die niet in harmonie met het geheel verkeren. Doordat ze naar de oppervlakte komen, krijgen we de kans de waarheid onder ogen te zien.
 


Als de energie in het lichaam uit balans is, helpt Reiki je om weer balans te komen, om weer te ontspannen in je levensenergie. Reiki is het vooral bedoeld om je energie weer te voelen, om deze weer te voelen stromen. Om je heerlijk bij te ontspannen. Reiki hersteld het balans tussen lichaam en geest. Op een liefdevolle manier ondersteund Reiki het zelfhelende vermogen van lichaam en geest. Het brengt je verlichting op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Reiki laat de levensenergie weer stromen. Zodat je ontspannen bent en weer in balans in harmonie in lichaam en geest. Reiki is alles omvattend, Reiki is een manier van leven, Reiki is onvoorwaardelijk liefde!