Wat is het verschil tussen een Medium en Paragnost?

Het verschil tussen een Paragnost en een Medium kan best verwarrend zijn. Wanneer raadpleeg je een Medium en wanneer een Paragnost? Graag leggen wij je uit wat de verschillen zijn, zodat je aan de juiste persoon de vragen stelt waarop je een antwoord op wilt hebben. Lees nu welke gaven een Medium heeft en welke gaven een Paragnost, zodat je de termen nooit meer door elkaar gebruikt.
   

Van Waarzegger naar Paragnost en Medium

Door de eeuwen heen werden mensen met paranormale gaven Waarzegger genoemd. Een Waarzegger kon een Paragnost, Medium, Helderziende, Kaartlezer, Tarotist, Sjamaan of Healer zijn. Tegenwoordig wordt de benaming Waarzegger bijna nooit meer genoemd.
Wanneer je Paragnost zoek op https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Paragnost&redirect=no word je doorwezen naar Helderziendheid https://nl.wikipedia.org/wiki/Helderziendheid terwijl een Paragnost niet altijd helderziend is. Hij of zij kan namelijk ook, of alleen, helderhorend, heldervoelend of helderwetend zijn.

 

Wat is een Paragnost?

Een Paragnost is paranormaal begaafd en kan beelden, gevoelens, geuren of geluiden opvangen die zich in het verleden, heden of in de toekomst afspelen. Paragnost is de benaming voor iemand die buitenzinnelijk kan waarnemen en één of meerdere gaven heeft zoals: helderruikend, helderziend, heldervoelend, helderhorend of helderwetend. Een Paragnost weet, ziet en voelt dingen zonder enige voorkennis.

Ben jij op zoek naar meer informatie over Paragnosten? Kijk dan op onze overzichtspagina.

 

De bekendste gaven van een Paragnost

Een Paragnost kan één gave hebben maar ook meerde gaven. Meestal is één paranormale gave het meest ontwikkeld. Onderstaand een aantal bekende gaven van Paragnosten.
 
 1. Een Paragnost kan in de toekomst kijken, ziet beelden en visioenen.
 2. Voelt de hulp van engelen
 3. Krijgt via energie door wat de ander denkt
 4. Krijgt hulp van gidsen.
 5. Ziet schimmen en gezichten.
 6. Ziet kleuren om mensen heen, aura’s
 7. Hoort geluiden die anderen niet kunnen horen.
 8. Kan channelen, een kanaal zijn voor liefde.
 9. Voelt emoties zoals angst, verdriet en vreugde van anderen.
 10. Kan energie overnemen, zoals negatieve energie
 11. Voelt energievelden.
 12. Kan de stemming uit voorwerpen opvangen.
 13. Automatisch schrift.
 14. Hoort stemmen die anderen niet horen.
 15. Een Paragnost kan beelden zien als hij of zij naar een foto kijkt.
 

Wat is een Medium?

Een Medium is ook een Paragnost, maar een Paragnost is geen Medium. Een Medium kan dezelfde gaven hebben die een Paragnost heeft, maar niet omgekeerd. Een Medium kan ook met gene zijde communiceren. Hij of zij kan contact maken met overledenen, entiteiten, engelen, demonen en geesten. Een Medium heeft de gave boodschappen van onze overleden dierbaren aan ons door te geven naast zijn of haar paranormale gaven.

 

Gaven die een Paragnost en Medium gemeen hebben zijn:

 
 1. Helderziendheid
Een Paragnost en Medium die helderziend is kan beelden zien, of een visioen van de toekomst. Een helderziende Paragnost of Medium kan aura’s en engelen zien. Er zijn ook Paragnosten en Mediums die beelden zien als ze naar een foto kijken of een voorwerp vasthouden. Ook kan het zijn dat een Paragnost of Medium bij het kijken naar een schilderij of een foto van iemand de afgebeelde persoon ziet veranderen.
 
 1. Heldervoelendheid
Een heldervoelend Paragnost of Medium kan de energie voelen van mensen, zoals verdriet, pijn, angst en blokkades. Ook kan een heldervoelend Paragnost of Medium de energie in een ruimte voelen, of een pek buiten. Heldervoelende Paragnosten en Mediums zijn ontvankelijk voor sfeer en stemmingen. Heldervoelen heeft niet alleen betrekking op mensen, ook in ruimtes, plaatsen, of bijvoorbeeld bij het aanraken van kleding, meubels en sieraden kunnen Paragnosten en Mediums iets voelen.
 
 1. Helderwetendheid
Een Helderwetend Paragnost of Medium weet dingen die hij of zij niet kan weten. De antwoorden en beelden die een Helderwetend Paragnost of Medium ontvangt zijn niet te verklaren. Het zijn juiste antwoorden op vragen waarover de Paragnost of het Medium niet van tevoren is geïnformeerd.
 
 1. Helderhorendheid
Een Helderhorend Paragnost of Medium hoort stemmen die anderen niet kunnen horen. Er zijn Paragnosten en Mediums die een stem horen die in hun oor lijkt te spreken en andere Paragnosten en Mediums horen woorden die in hun hoofd klinken. Soms horen helderhorende Paragnosten en Mediums muziek of een stem die zingt.
 

Weet jij niet zeker of jij dezelfde gaven hebt als een Medium of Paragnost? Lees dan nu hoe je een Paragnost kunt worden. 
 

Een Medium legt contact met gene zijde een Paragnost niet

Een Medium heeft de gave met geesten, demonen en andere entiteiten te leggen. Wanneer je vragen hebt over een dierbare overledene kun je een Medium raadplegen, naar niet een Paragnost. Heb je vragen over een overleden dierbare? Start nu een gratis chat.