Lenormand


 

Lenormand waarzegkaarten zijn al ruim 250 jaar populair. Lenormandkaarten werden na het overlijden van Mademoiselle Marie-Anne Adélaïde Lenormand (1771-1843) uitgebracht voor de verkoop. Niemand weet zeker of Mlle Lenormand de waarzegkaarten zelf heeft ontworpen. Mlle Lenormand was een benoemde helderziende en kaartlegster. Ze legde de kaarten in de straten van Parijs en haar gaven brachten haar tot het voorspellen van de toekomst in hoge kringen. Mlle Lenormand werd beroemd door de Franse keizerin Joséphine de Beauharnais, de vrouw van Napoleon Bonaparte. Lenormandkaarten zijn niet meer weg te denken en over de hele wereld een begrip. De Lenormand waarzegkaarten worden gebruikt om antwoorden te krijgen over het verleden, het heden en de toekomst.

Wat zijn Lenormand kaarten?

De 36 waarzegkaarten van Mademoiselle Lenomand zijn prachtig geïllustreerde orakelkaarten. Elke Lenormandkaart heeft een andere betekenis. Op elke waarzegkaart staat een woord, de afbelding van de waarzegkaart. Bijvoorbeeld: De Toren, De Ruiter, De Vrouw, De Beer of De Roede. Ook staan er op Lenormandkaarten de kaartspel symbolen harten, ruiten, schoppen, klaver en een tekst.

 

Kan iedereen Lenormandkaarten leggen?

Iedereen die interesse heeft in kaartleggen kan het kaartlezen leren. Hoe vaker je Lenormandkaarten legt, voor jezelf, of voor anderen hoe meer ervaring je krijgt. Door elke Lenormandkaart regelmatig te bestuderen, de handleiding te lezen en dagelijks te oefenen word je één met de waarzegkaarten. Trek bijvoorbeeld elke dag een Lenormandkaart dagkaart voor jezelf en zoek de betekenis van de door jou getrokken Lenormandkaart op. Wil je meer weten over hoe je een Lenormand dagkaart trekt? Lees hier meer over Lenormand dagkaartlegging.
 
 

Houd je altijd aan de regels van Mlle Lenormand

Mademoiselle Marie-Anne Adélaïde Lenormand (1771-1843), leende haar kaarten nooit uit. Ze droeg haar waarzegkaarten altijd, dag en nacht, bij zich in een stoffen zakje, of verstopte het zakje met kaarten op een donkere plek. Nadat ze een consult had gegeven veegde ze over elke kaart, om de energie van degene die ze één of meerder kaarten had laten trekken te verwijderen. Leg je Lenormandkaarten onder je hoofdkussen of op een andere voor jou belangrijke plek in het donker. Een Lenormandkaartendeck altijd bij je dragen is niet nodig.

 

Hoe moet je Lenormandkaarten leggen?

Lenormandkaarten kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Maar voordat je de kaarten gaat leggen is het belangrijk dat je ze reinigt. Waarzegkaarten zijn gevoelig, ze hebben veel energie opgenomen toen ze gemaakt werden in de fabriek en tijdens hun reis naar jou. Reinig je nieuwe, of gebruikte Lenormandkaartendeck door het hele stapeltje kaarten in je hand, de hand waar je niet mee schrijft, vast te houden. Raak elke Lenormandkaart een paar seconden, met je ander hand, aan. Het is genoeg als je een hoekje van elke Lenormandkaart aanraakt. Het is belangrijk dat je alle kaarten voorziet van jouw vingerafdruk. Houd dan het stapeltje Lenormandkaarten aan de onderkant vast en spreid de kaarten uit als een waaier aan de bovenkant. Leg de waaier op je hart met de afbeeldingen naar je toe. Je Lenormandkaarten nemen nu jouw energie en intenties op. Zeg hardop of in gedachten: ‘Bedankt dat jullie mij met alles willen helpen.’

 

Hoe gebruik je Lenormandkaarten?

Bereid je altijd goed voor, voordat je je Lenormandkaarten gebruikt. Soms hebben we zoveel vragen, of verdriet, dat we niet op de juiste manier te werk gaan. Lenormandkaarten vangen al je energie op, wanneer je veel vragen tegelijk stelt, of je vraag niet juist formuleert, krijg je een vaag antwoord. Stel altijd één vraag tegelijk en probeer je vraagstelling kort en bondig te houden. Adem een paar keer diep in en uit. Concentreer je op je vraag en laat je vraag dan los. Stel je voor dat je vraag zoals een ballon de lucht in zweeft. Schud dan de kaarten zolang jij het nodig vindt en leg ze in een waaier. Trek altijd met je linkerhand een kaart en probeer daarbij geen andere waarzegkaart aan te raken.


De kaarten willen jou iets vertellen...

De kaarten hebben een unieke boodschap voor jou, Start nu een Gratis Chat en kom erachter wat ze jou proberen te vertellen..

 

Lenormandkaarten die vallen tijdens het schudden

Wanneer er tijdens het schudden van de Lenormandkaarten één of meerder kaarten uit het stapeltje vallen leg je de gevallen kaart of kaarten opzij. Waarzegkaarten die tijdens het schudden eruit vallen hebben een belangrijke boodschap. De boodschap of betekenis van gevallen waarzegkaarten is: ‘Wat valt dat komt!’

 

Lenormandkaarten legging

Lenormandkaarten kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Je kunt één kaart trekken als je een ja/nee vraag stelt, of snel een antwoord wilt op vraag je. De driekaarten legging is een kaartlegmethode die uitermate geschikt is als je met kaartleggen begint. Je leert elke Lenormandkaart goed kennen, de combinatie van de kaarten te begrijpen en te interpreteren, wanneer je de driekaartenlegging voor jezelf of anderen vaak legt.

 

Populaire Lenormandkaarten leggingen zijn: 

 1. Lenormand dagkaart
 2. Lenormand weekkaarten
 3. Lenormand jaarkaarten
 4. Lenormand liefdes legging
 5. Lenormand driekaarten legging
 6. Lenormand vierkaarten legging
 7. Lenormand vijfkaarten legging
 8. Lenormand zevenkaart legging
 9. Lenormand wanneer legging

Wil je meer lezen over de verschillende Lenormandkaart leggingen? Klik dan hier.

 

Hoe leg je Lenormandkaarten?

Het is belangrijk dat je voordat je de Lenormandkaarten schudt de persoonskaart uit het stapeltje kaarten neemt. Leg de persoonskaart Vrouw, kaartnummer 29, wanneer de vraagsteller een vrouw is en de persoonskaart Heer, kaartnummer 28, wanneer de vraagsteller een man is op tafel. Schud de kaarten met je linkerhand en coupeer de kaarten.
Couperen is twee stapeltjes neerleggen. Draai de twee stapeltje Lenomandkaarten nu om. De twee kaarten die je ziet geven je belangrijke informatie over waar de vraag over gaat.

Voeg de twee stapeltjes Lenormandkaarten weer samen door het rechter stapeltje op het linker stapeltje kaarten te leggen. Waaier de kaarten met je linkerhand uit naar links en kies een kaart met je linkerhand. De plek waar je de eerst gekozen kaart neerlegt is bij een driekaarten legging links van de persoonskaart. De tweede kaart leg je rechts van de persoonskaart en derde kaart op de persoonskaart. Heb jij een vraag die je graag beantwoord wilt hebben? De kaarten kunnen jou nieuwe inzichten bieden en helderheid brengen over jouw toekomst..

 

Hoe lees je Lenormandkaarten?

Wanneer je een driekaarten legging, zoals hierboven beschreven, gelegd hebt betekent de eerste kaart, de kaart links, wat er in het heden afspeelt. De tweede kaart, de rechtse kaart, vertelt je wat er in de toekomst gaat gebeuren en de derde kaart, de kaart in het midden het resultaat, de uitkomst, de oplossing of de afloop van een situatie.
 

De Lenormand liefdeslegging

Heb jij de Lenormandkaarten voor jezelf gelegd, omdat je wilt weten of je een relatie krijgt? En ben je heb je nog steeds niemand ontmoet? Vraag aan onze kaartleggers naar een Lenormandkaarten liefdeslegging. Ze hebben veel ervaring in het leggen van Lenormandkaarten en kunnen je vertellen wanneer je hem of haar ontmoet. Start nu een gratis chat.

 

Betekenis Lenormand waarzegkaarten

Een Lenormandkaartendeck bevat 36 waarzegkaarten. Elke Lenormandkaart heeft een andere betekenis. De waarzegkaarten van Mlle Lenormand zijn wereldwijd de meest gelegde waarzegkaarten, omdat ze makkelijk te begrijpen zijn door hun illustratie en tekst op elke kaart. Ook jij kunt voorspellen wat er zal gebeuren, als je de tijd neemt de betekenis van elke Lenormandkaart te leren kennen. Je Lennormandkaarten nooit uitleent en ze na elke reading reinigt.

 

De Betekenis van de 36 Lenormand waarzegkaarten

 1. De Ruiter - Je krijgt een bericht of bezoek van een dierbare. Kijk altijd naar de plek waar de Ruiter ligt, kijkt hij naar de toekomst of naar het verleden? Ligt de Ruiter naast het Hart, kaart 24? Je kunt op de komst van een geliefde rekenen.
   
 2. De Klaverbladen - Alles wordt anders, in positieve zin. Deze Lenormandkaart staat voor geluk in de liefde en succes op alle levensgebieden. Wanneer deze Lenormandkaart bij de persoonskaart ligt word je weer gelukkig. Kijk ook naar welke Lenormandkaarten dichtbij liggen. Is het de Ring? Dan duidt dit op een huwelijksreis of een nieuwe relatie met een vreemdeling.
   
 3. Het Schip - De Lenormandkaart het Schip betekent, als de kaart dicht bij de persoonskaart ligt, dat je op reis gaat. Of je leven 180 graden gaat draaien., alles wordt anders. Kijk goed naar welke Lenormand waarzegkaarten naast het Schip liggen. Deze kaarten vertellen je wat er gaat veranderen.
   
 4. Het Huis - Waar ligt de Lenormandkaart het Huis? In het verleden? Dan spelen je ouders nog een belangrijke rol in je leven. Ligt kaart 4, het Huis, in de toekomst? De Lenormandkaarten die kaart 4 het Huis omringen, of ernaast liggen, vertellen je wat je eigen woning, of toekomstige woning, voor jou gaat betekenen.

 5. De Boom - De Boom staat voor gezondheid en energie. Wanneer deze Lenormandkaart naast of boven de persoonskaart ligt zit je niet zo goed in je vel. De kaarten die dicht bij de Boom liggen vertellen wat er aan de hand is.
   
 6. De Wolken -Wanneer deze Lenormandkaart op de persoonskaart ligt is degen voor wie de kaarten worden gelegd een zwartkijker. Hij of zij bekijkt alles vanuit een negatief perspectief. Ook duiden de Wolken op problemen. Ligt kaart nummer 6, de Wolken naast, boven of onder de Heer of de Ring? Er zijn problemen op relationeel gebied.

 7. De Slang - Lenormandkaart de Slang voorspelt bedrog. Er is iemand die niet te vertrouwen is. Wees op je hoede. Kijk goed naar de omliggende Lenormandkaarten. Ligt de Hond dichtbij? Let er dan op dat je niet zomaar elke hond aait. De hond kan vals zijn.

 8. De Doodskist - Deze Lenormandkaart laat velen schrikken, we zijn bang dat er een dierbare zal komen te overlijden. Maar kaart 8 de Doodskist voorspelt, wanneer de kaart in de toekomst ligt dat plannen niet doorgaan. Er dingen gaan veranderen en een crisis mogelijk is. De kaarten die deze Lenormandkaart omringen voorspellen wat de verandering is.

 9. De Ruiker - De Ruiker voorspelt succes, geld, cadeaus, liefde en erkenning op alle levensgebieden. Een wijze dame, ze heeft donker haar, is degene die het antwoord heeft waar je graag een antwoord op wilt.

 10. De Zeisen - De Lenormandkaart de Zeisen duidt altijd op iets vervelends dat gaat gebeuren, als de kaart in de toekomst ligt of op de persoonskaart. Ligt de Zeisen in het verleden is er iets heel naars gebeurd. Kijk altijd naar de kaarten die naast, onder of boven de Zeisen liggen. De Ring en het Hart voorspellen een scheiding of relatiebreuk.

 11. De Roede - Deze Lenormandkaart voorspelt, als de Roede in de toekomst ligt, ruzie, onenigheid en roddels. De Lenormandkaarten die de Roede omringen vertellen met wie we problemen kunnen krijgen.

 12. De Vogels - De Vogels voorspellen verdriet, maar niet voor lang. Wanneer deze Lenormandkaart op de persoonskaart ligt betekent het liefdesverdriet, dicht bij de Maan op geroddel. Ligt de Heer of de Vrouw bij de Vogels? Degene voor wie de kaarten worden gelegd heeft problemen met zijn of haar partner op seksueel gebied.

 13. Het Kindje - De Lenormandkaart het Kindje voorspelt gezinsuitbreiding als de Ooievaar erbij ligt. Ligt de kaart het Kindje op de persoonskaart? Degene voor wie de kaarten worden gelegd kan soms naïef zijn en te lief.

 14. Het Vosje - Deze Lenormandkaart is een waarschuwing, pas goed op jezelf, iemand wil je bedriegen. Wanneer de kaart de Ring of het hart bij het Vosje liggen klopt er iets niet op relationeel gebied. Het Vosje dicht bij de Muizen betekent opletten voor dieven en oplichters.

 15. De Beer - De Beer kan iets positiefs betekenen, maar ook iets negatiefs. Ligt de Beer naast de Lenormandkaart de Vissen? Dan kun je op geld rekenen, maar bij de kaart het Vosje op jaloezie. Kijk naar alle omliggende Lenormand kaarten, zijn de kaarten positief of negatief?

 16. De Ster - De Ster voorspelt geluk op alles levensgebieden, als de kaart op de persoonskaart of in de toekomst ligt. De betekenis van deze Lenormandkaart met de Ooievaar dichtbij duidt op gezinsuitbreiding.

 17. De Ooievaar - Deze Lenormandkaart voorspelt verandering. Een verhuizing, een nieuwe baan, een nieuwe liefde, de omringende Lenormandkaarten vertellen wat er zal veranderen.

 18. De Hond - De Hond is een positieve Lenormandkaart, of de kaart nu in het heden verleden of in de toekomst ligt. De betekenis van de Hond is dat dat familie en vrienden je steunen en beschermen.

 19. De Toren - Omdat de Toren een neutrale Lenormandkaart is kan de betekenis positief of negatief zijn. Welke Lenormandkaarten liggen dichtbij? De Ring duidt op een echtscheiding, de Lelie op een huwelijk.

 20. De Tuin - De Lenormandkaart de Tuin voorspelt gezelligheid. Veel uitnodigingen en nieuwe vriendschappen. Wanneer de Slang bij de Tuin ligt betekent de kaart de Tuin dat het over een slecht gezelschap gaat.

 21. De Berg - De Berg voorspelt problemen. Voor de betekenis van deze Lenormandkaart moet goed gekeken worden naar de omliggende kaarten. Maakt degene voor wie de kaarten worden gelegd zich zorgen? De omliggende Lenormandkaarten vertellen welke moeilijkheden moeten worden overwonnen.

 22. De Weg - Deze Lenormandkaart duidt op het maken van keuzes. Wanneer de Berg op de persoonskaart ligt of dichtbij, is de betekenis van de kaart dat er snel een beslissing moet worden genomen.

 23. De Muizen - De betekenis van de Lenormandkaart de Muizen is verlies. Of de kaart in het verleden, het heden of in de toekomst ligt, de Muizen duiden op verlies. De Lenormandkaarten die dichtbij liggen vetellen wat het verlies is. Wanneer de kaart de Muizen op de persoonskaart ligt betekent het dat je hetgeen je kwijt bent snel terugkrijgt.

 24. Het Hart - De Lenormandkaart het Hart is de kaart van de liefde en erotiek. Wanneer de kaart het Hart op of bij de persoonskaart ligt betekent de kaart dat je veel liefde zult ontvangen. Kijk goed naar welke Lenormandkaarten de kaart het Hart omringen. Deze kaarten vertellen je welk soort liefde je ontvangt.

 25.  De Ring - De Ring staat voor succes, een nieuwe verbintenis, samenwonen of een huwelijk. Maar als de kaart het Hart in het verleden ligt, links van de persoonskaart, betekent de kaart dat een relatie die beëindigd is nog niet helemaal verwerkt is.

 26.  Het Boek - De betekenis van de Lenormandkaart het Boek is dat er iets geheimzinnigs gaande is. De kaarten die het Boek omringen vertellen je meer over het geheim. Ligt de Ring naast het Boek? Heeft je partner een geheime minnaar?

 27.  De Brief - De Brief is een kaart die waarschuwt voor grote veranderingen. Als de Lenormandkaart de Brief op de persoonskaart ligt is de betekenis dat je een bericht krijgt dat je nooit verwacht had. De omringende kaarten vertellen meer over het bericht. Ligt de Brief naast de kaart Vissen? Het bericht gaat over geld.

 28. De Heer - De Lenormandkaart de Heer is een persoonskaart. Ligt de Heer in het verleden of in de toekomst? In het verleden is de betekenis van de Heer dat degene voor wie de kaarten worden gelegd nog vaak aan een ex-partner denkt. Wanneer de Heer in de toekomst ligt, dan ontmoet de vraagsteller binnenkort de man of vrouw van zijn of haar dromen.

 29. De Vrouw - De Vrouw is een persoonskaart, wanneer deze kaart in het verleden ligt heeft de vraagsteller zijn of haar verbroken relatie nog niet verwerkt. Ligt de Vrouw in de toekomst of op de persoonskaart van de vraagsteller? Hij of zij ontmoet binnenkort degene waarnaar hij of zij verlangt.

 30.  De Lelie - De Lelie is een positieve Lenormandkaart en betekent dat er iemand is die je helpt. Het is een oudere man, hij is betrouwbaar en wijs. De man is een soort van vaderfiguur die hulp en bescherming biedt.

 31. De Zon - De Zon is een positieve Lenormandkaart en de betekenis van deze kaart is dat er een gelukkige periode aanbreekt. Wanneer er negatieve kaarten bij de Zon liggen zal de Zon deze kaarten overstralen. Degene voor wie de kaarten worden gelegd gaat een gelukkige periode tegemoet.

 32. De Maan - De Lenormandkaart de Maan voorspelt succes wat werk betreft. Promotie of een andere baan met een hoger salaris, wanneer de kaart de Vissen dichtbij ligt. Maar ligt de Roede of de Muizen naast de Maan kan de kaart het verlies van een baan betekenen.

 33.  De Sleutel - De betekenis van de Lenormandkaart de Sleutel is, waar de kaart ook ligt in het verleden heden of in de toekomst, altijd positief. Problemen worden opgelost, antwoorden op vragen, die al heel lang onbeantwoord zijn, worden beantwoord.

 34.  De Vissen - De Vissen is een positieve Lenormandkaart. De kaart de Vissen voorspelt overvloed.
  Deze kaart wordt ook wel de geldkaart genoemd. Degene voor wie de kaarten worden gelegd kan rijk worden met zijn of haar onderneming.

 35.  Het Anker - Wanneer de Lenormandkaart het Anker op de persoonskaart ligt voorspellen de Vissen een stabiele liefdesrelatie en welvaart. De Lenormandkaarten die de kaart de Vissen omringen vertellen op welke levensgebieden de vraagsteller nog meer stabiliteit mag verwachten.

 36. Het Kruis - De betekenis van de Lenormandkaart het Kruis is altijd negatief. Ket Kruis voorspelt verdriet, ruzie en problemen. Het is belangrijk zorgvuldig naar de Lenormandkaarten te kijken die de kaart het Kruis omringen.
   

Welke Lenormandkaarten moet ik kopen? 

De waarzegkaarten van Mlle Lenormand worden door verschillende uitgevers verkocht. Koop altijd de originele Lenormandkaarten. In het originele Lenormandkaarten deck vind je 36 Lenormandkaarten en een klein boekje, de handleiding. Je kun het originele Lenomandkaarten deck hier bestellen, maar ook bij www.tarot.nl kun je de originele waarzegkaarten van Mlle Lenormand bestellen. Er zijn ook Lenormandkaarten decks te koop waarin zich meer dan 36 Lenormandkaarten bevinden. Deze kaartendecks zijn niet beter of slechter dan de originele Lenormandkaarten, maar gewoonweg niet de originele waarzegkaarten van Mlle Lenormand. Mademoiselle Marie-Anne Adélaïde Lenormand voorspelde de toekomst altijd met 36 waarzegkaarten.

 

Geschiedenis en Carrière van Mademoiselle Lenormand

Mademoiselle Marie-Anne Adélaïde Lenormand was tijdens de revolutie, aan het einde van de 18e eeuw, gedwongen te werken in de straten van Parijs, waar Mlle Lenormand 
de kaarten legde voor burgers, straatverkopers, artiesten en criminelen. Ze was ervan overtuigd dat ze voorbestemd was voor iets bijzonders, iets groots. Haar gave en haar geloof in een betere toekomst brachten haar tot de hoogste kringen, het Napoleontische hof. Wil je meer weten over de waarzegster van de revolutie? Lees hier dan de geschiedenis van Marie-Anne Adélaïde Lenormand. 

 

Gratis Lenormandkaarten laten leggen

Je kunt nu door onze ervaren kaartleggers Lenormandkaarten voor je laten leggen. Vertel aan de kaartlegger, die je zelf gekozen hebt, wat je wilt weten en wat de Lenormandkaarten voorspellen. Start nu een gratis chat. Laat je verrassen! Het antwoord waarnaar je zoekt is dichtbij dank je denkt.

Tarotlegging

Wat hebben de kaarten te vertellen?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen
  [3:30minuten gratis testen]