Huisreinigen

Wat is een huisreiniging?

Een huisreiniging is een energetische schoonmaak van ongewenste en/of verouderde energieën. Ongewenste energieën kunnen oude energieën zijn maar ook entiteiten. Bij entiteiten spreken we ook wel van de zogenoemde klopgeesten en plaaggeesten. Wat mij vaak is opgevallen dat de angst voor deze entiteiten groter is dan dat zij werkelijk gevaarlijk zijn. Over het algemeen zijn het aardgebonden zielen die nog vast zitten aan hun huis of schuilen in jouw huis.

Verouderde energieën stagneren de stroming van levensenergie in huis. Deze oude energieën staan stil en kunnen voor gevoelige mensen en dieren net zo vervelend aanvoelen als entiteiten. Dit komt omdat oude en gestagneerde energie ook nog oude situaties en herinneringen kan vasthouden. Daarom kan het aanvoelen alsof het niet meer bij je past of dat de ruimte niet van jou is.Wanneer reinig je je huis?

Wanneer je dus verhuist kun je heel goed een energetische schoonmaak doen. Maar ook wanneer je een kamer gaat gebruiken waar je eerst van alles had opgeslagen. De energieën van die opslag zullen dan namelijk de energiestroom kunnen belemmeren wat voor gevoelige mensen en dieren weer als vervelend aan kan voelen. Het kan zelfs zo erg zijn dat mensen weer terug vallen in het verleden door de energie van het verleden.


Hoe reinig je je huis

Wierook is in principe al een zuiverend middel, vooral als je de geuren salie of palo santo gebruikt. Uiteraard kun je ook witte salie smudgen, je steekt daarbij een bosje gedroogde salie aan en laat dit smeulen. Met de wierook of smudge bundel kun je elke ruimte helemaal af gaan. Met een veer of met je hand kun je de rook van de smudge bundel of wierook in de hoeken krijgen, neem ook vooral deuren mee.

Met water en zout kun je ook gemakkelijk een ruimte reinigen. Water heeft volgens sommigen ook een bewustzijn en staat voor emoties, water kan herinneren en daardoor energie opslaan. Het zout trekt water aan en zuivert de energie. Wanneer je dus schaaltjes water in de hoeken van een kamer zet en een schaaltje zout bij een open raam trek je als het ware alle negativiteit de kamer uit naar het raam waar het eerst nog eens gezuiverd wordt en dan door de wind kan worden opgepikt (om het zo maar even te zeggen).

Tevens kun je met geluid zoals een klankschaal, een Tibetaanse bel, een gong of gewoon door in je handen te klappen energie weer laten stromen. Volgens de Feng Shui traditie kun je een windgong aan of bij de deur hangen zodat deze geluid maakt wanneer je de deur open, mensen die dan binnen komen worden direct gezuiverd, daarbij zou de fijne energie van jouw eigen huis niet door de voordeur kunnen ontsnappen.

Edelstenen kunnen energie opnemen en afnemen, hierdoor kunnen zij de stroming van levensenergie in huis weer opgang brengen en negatieve energie opnemen. Door het opnemen van energie kunnen zij wel vol raken en daarom ontladen moeten worden. En door het afgeven van energie dienen zij ook weer opgeladen te worden.

De heksenbezem is ook een goed middel om je huis energetisch te reinigen. Je begint in het uiterste hoekje van de bovenste kamer en bezemt alle energie steeds richting naar de voordeur of achterdeur waar je dus alle oude energieën van het huis naar buiten veegt.

Let op: Mocht je het heel eng vinden of mocht de reiniging niet lukken, vraag dan altijd een deskundige.