Aura en chakra`s

» Mediumchat blog » Aura en chakra`s
Aura en chakra`s Jullie hebben vast weleens gehoord van aura`s en chakra`s. Maar wat zijn ze precies? Waar dienen ze voor? Waarom zijn ze zo belangrijk?
Dat zal ik even in het kort uitleggen.

Chakra’s zijn energie- en bewustzijnscentra in het lichaam en energieknooppunten van de aura. Ze stralen energie uit in het lichaam en hebben zo een invloed op de organen, orgaanfuncties, bloedsomloop, hormonen, emoties en op onze gedachten.

Het is dus van groot belang dat er geen blokkades aanwezig zijn in de chakra’s, want door een gebrekkige toevoer van energie naar de organen kunnen er daar klachten ontstaan. 
Als chakra’s langere tijd geblokkeerd zijn door emoties of trauma’s, kunnen er dus in het lichaam klachten en ziektes ontstaan.

In het lichaam bevinden zich 7 chakra`s.Elke chaktra heeft zijn eigen functie.

Wortelchakra, het eerste chakra:
Deze staat in verbinding met de darmen, benen, voeten, knieën, onderrug, eetstoornissen, boosheid, onzekerheid en angsten. Ook hier bevindt zich de basisveiligheid. Voel je je veilig? Ben je geaard? Sta je stevig in het leven?
De kleur rood hoort hierbij. Rood voedsel eten en rode stenen dragen, b.v. rode jaspis, robijn en granaat.
Indien deze uit balans is, is het goed te wandelen, te dansen en lekker op blote voeten lopen.


Heligbeenchakra/milt/sex chakra:
Deze staat in verbinding met menstruatieproblemen, hormoonhuishouding, voortplantingsorganen, seksuele klachten, zwakke grenzen, weinig plezier kunnen beleven en verslavingen. Mag je plezier hebben? Kan je goed voor jezelf opkomen? Heb je last van stemmingswisselingen?
De kleur oranje hoort hierbij. Oranje voedsel en oranje, rode, bruingele stenen dragen, b.v. tijgeroog, carneool en agaat.
Indien deze uit balans is, is het goed om aan yoga te doen en te bewegen met de heupen.

Zonnevlechtchakra:
Deze staat in verbinding met eetstoornissen, spijsverteringsstoornissen, diabetisch, chronische vermoeidheid, weinig discipline, weinig eigenwaarde, persoonlijke wil, macht, vertrouwen en zelfvertrouwen. Luister naar wat jij wilt? en handel je daar ook naar? Sta je goed in je kracht?
De kleur geel hoort hierbij. Geel voedsel en gele stenen dragen, b.v. topaas, barnsteen en citrien.
Indien deze uit balans is, is het goed om te gaan fietsen, sporten, tai-chi, vechtsporten.

Hartchakra:
Deze staat in verbinding met longen, hart, borsten, armen, hartzaken, hoge rug, transformatie van emoties, eenzaamheid, verdriet, angsten m.b.t. hartzaken en relaties, socialiteit, empathie en thymus. Houd je genoeg van jezelf? Kun je ook van een ander houden en onvoorwaardelijk lief hebben?
De kleur groen en roze horen hierbij. Groen en roze voedsel en groene en roze stenen dragen, b.v. jade, roze kwarts en peridot.
Indien deze uit balans is, is het goed om te dansen, aan yoga te doen en je te laten masseren.

Keelchakra:
Deze staat in verbinding met stoornissen van de keel, nek, stem, oren, inspiratie, creatie, communicatie, emoties, uiting geven aan, creativiteit, spraakstoornissen en geen eigen mening hebben. Te veel praten, niet goed luisteren en anderen onderbreken. Kun jij je emoties goed uiten? Heb jij een eigen mening en durf je deze te uiten?
De kleur blauw hoort hierbij. Blauw voedsel en blauwe stenen dragen, b.v. turquoise, aquamarijn en chrysoliet.
Indien deze uit balans is, is het goed om te zingen, schrijven en schilderen.

Voorhoofdchakra/ derde oog:
Deze staat in verbinding met hoofdpijn, visuele problemen, zenuwstelsel, psyché, inzicht, wijsheid, intuïtie, slecht geheugen, gebrek aan fantasie, obsessie, waanideeën en concentratieproblemen. Ben je flexibel? Wil je graag controle houden? Of kun je vertrouwen om dingen los te laten en te laten gebeuren?
De kleur indigo hoort hierbij. Indigo, blauw-paars voedsel en het dragen van deze kleur stenen, b.v. lapis lazulli, saffier, amethist.
Indien deze uit balans is, is het goed om yoga en tai-chi te beoefenen en te mediteren.

Kruinchakra:
Deze staat in verbinding met hersenen
, geheugenverlies, spiritualiteit, zelfverwerkelijking, depressie, slapeloosheid, geestelijke kracht, schakel met de bron en geestelijke groei. Vlucht je voor de werkelijkheid? Voel je eenheid en verbondenheid met alles om je heen en met de bron?
De kleur violet en wit horen hierbij. Violet en wit voedsel en het dragen van deze stenen, b.v. bergkristal, amethist, seleniet.
Indien deze uit balans is, is het goed om te mediteren.


Chakra`s kunnen worden geoptimaliseerd d.m.v.: meditaties, visualisaties, edelstenen, voeding, kleuren, etherische oliën, affirmaties, healingen en klanken.
 
De aura is een energieveld/ halo waarmee elk mens en elk levend wezen omgeven is. Het bestaat uit 7 lagen en elke laag staat in verbinding met een chakra. De kleuren van de aura komen overeen met de kleuren van de chakra`s.
(plaatje aura met auralagen en de kleuren) (lukt mij niet)

De volgende oefening is goed om de chakra`s en aura te reinigen en op te laden:
Ga zitten en zet je voeten plat op de vloer. Visualiseer een wit/zilver koord van je stuitje/ wortelchakra naar moeder aarde. Diep de aarde in. Dan visualiseer je vanuit je hart, door je kruinchakra een witgouden koord naar de zon of de bron. Dan visualiseer je witgouden licht van de bron of de zon, door het koord naar je kruin. Visualiseer dit witgouden licht, naar beneden door alle chakra`s heen. Je visualiseert ook dat alle negatieve energieën en emoties, door het koord aan je stuitje de aarde weer in gaat. Doe dit een paar keer achter elkaar aan.
Dan visualiseer je vanuit de bron, een wit gouden licht. Deze laat je als een douche helemaal over je heen gaan. Zo schoon je je aura op. Doe dit ook een paar keer achter elkaar.
Doe deze oefening elke dag. Zo krijg je het beste resultaat.

Yourinnerself
Tea Dijkstra

 
 Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Tweelingzielen: waar is de mijne?
Tweelingzielen: waar is de mijne?
Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Wanneer ontmoet ik mijn tweelingziel? Of ontmoet ik mijn tweelingziel?

Lees deze blog >

Lees ook Hsp en relatieperikelen
Hsp en relatieperikelen
Veel hsp hebben problemen met hun familie, eerlijk gezegd kom ik er niet veel tegen die geen verbroken familieband hebben met minimaal een.

Lees deze blog >

Lees ook Wees bereid...
Wees bereid...
“Vreugde vinden we in de kleinste dingen…” wordt er vaak gezegd.

Lees deze blog >

Lees ook Wees wie je wilt zijn in je relatie!
Wees wie je wilt zijn in je relatie!
We willen heel vaak de liefde voor de ander behouden, de passie, het verlangen.. Ik vraag me dan heel vaak af, ten koste van wat?

Lees deze blog >

Lees ook Waarom ben ik toch zo moe?
Waarom ben ik toch zo moe?
Je hoort het bijna dagelijks, mensen die zeggen dat ze zo moe zijn! Er zijn diverse oorzaken van vermoeidheid, die niet meteen medisch zijn!

Lees deze blog >

Top