De After-Vakantie dip


Inleiding

Hallo iedereen, vanaf deze maand ben ik aan de slag gegaan met de nieuwsbrief, we steken hem in een nieuw jasje! Dit om het leuker voor jullie te maken, zodat de nieuwsbrief ook echt iets is waar je lekker door heen leest en iets aan hebt.

Deze eerste nieuwe nieuwsbrief staat in het thema van de After-Vakantie dip. Je kent het vast wel; net weer terug van vakantie en alweer toe aan een nieuwe. We hebben ons best gedaan deze nieuwsbrief vol te stoppen met dingen die je nodig hebt om zo goed mogelijk weer door die vakantie dip heen te komen :) Veel plezier en tot de volgende keer! – Annemarie de Leeuw 


De After-Vakantie dip

Iedereen kent het wel; je bent net heerlijk op vakantie geweest en voelt je helemaal uitgerust tot dat je thuis komt en alle verplichtingen weer een feit zijn... direct ben je alweer toe aan een nieuwe vakantie. Als je hernieuwde energie is in een oogwenk weer weg en je voelt je uitgeput en futloos. Dit noemen we de after-vakantie dip. Uit een onderzoek van Auto Europe blijkt dat vrouwen sneller last hebben van deze after-vakantie dip. Ruim 53%  van de vrouwen voelen zich somber en futloos als de vakantie er op zit en ze weer moeten beginnen. Zelfs 19% van de vrouwen ervaart het weer te moeten beginnen met werk als zo stressvol dat ze daar door het gevoel hebben nooit op vakantie te zijn geweest.

Hoe komt dit toch? Je komt thuis in je vertrouwde omgeving met bekende mensen, de dagelijkse bezigheden, huishouden en/of je werk. Het contrast is snel te groot; van lekker lui helemaal niets doen tot direct weer in de benen om je gewone leven weer op de rit te hebben. Het gevoel van ‘moeten’ is bij thuiskomst weer sterk aanwezig en druk de napret van vakantie dan snel weg, wat natuurlijk zonde is! Een vakantie; daar moet je van nagenieten. Mediumchat heeft haar best gedaan om 5 nuttige tip voor je te verzamelen om die after-vakantie dip tegen te gaan.


5 tips om je energie terug te krijgen 

Om de after-vakantie dip tegen te gaan heeft Mediumchat hier 5 tips voor je!

1. Ga niet meteen aan de slag! Neem de tijd om thuis te komen. Vaak storten mensen zich direct weer op het werk of huishouden, niet doen. Gun je zelf een dagje om thuis te komen, begin rustig aan.

2. Drink in plaats van koffie liever thee. Koffie zorgt weliswaar voor (kortdurende) energie maar ook snel voor een opgefokt gevoel. Neem in plaats daarvan lekker een kop thee en je zult zien dat je daar een stuk overzichtelijker van word. 

3. Start met makkelijke taken. Spring niet direct in het diepe met ingewikkelde taken. Begin simpel en als je een taak klaar hebt? Tijd voor een kopje thee.

4. Nieuwe ideeën in de vakantie op gedaan? In de vakantie heb je vaak tijd genoeg om na te denken. Misschien zijn er wel dingen die je wilt verbeteren of heb je nieuwe ideeën voor je huis opgedaan. Maak een lijstje en ga het gewoon doen!

5. Plan de eerste week dat je terug bent niet direct vol met van alles zoals feestjes of helpen verbouwen bij de buurvrouw. Neem ook gewoon even rust voor je zelf, lekker lui op de bank een filmpje kijken of ga iets leuks doen zoals mooie wandeling.


Neem de tijd om alles te verwerken
Belangrijk is ook om alle indrukken van de vakantie te kunnen verwerken. Een kleine oefening om je hierbij te helpen; je energie weer op te schonen heb ik hieronder voor je neer gezet:

Ga lekker zitten en adem rustig in en uit.
Sluit je ogen en leg je handen op je buik, bij je navel.
Beeld je in dat er achter je handen, in je buik een kleine gele zon gaat stralen. 
Dat is jouw persoonlijke kern energie. 
Beeld je in dat deze zon achter je handen steeds feller gaat stralen.
Beeld je in dat de gele energie van de zon door je buik je benen in gaat tot aan je tenen.
Dat de gele energie van achter buik omhoog gaat tot aan je kruin.
Beeld je in dat je helemaal geel oplicht, voel jouw kern, jou zon stralen en energie door heel je lichaam brengen.
Adem rustig in en uit.
Open je handen en strek je armen uit naar voren met palmen naar boven. 
Breng je handen naar boven toe, naar je hoofd en laat ze dan elk naar zijn eigen kant toe zakken tot je armen weer naast je lichaam hangen. 
Adem nog een maal diep in en open je ogen.


AgendaMediumchat on Tour! 

Paranormale Liveshow door Mediumchat consulent Leroy: “Tijdens een Paranormale Liveshow maak ik contact met Gene Zijde en geef ik u d.m.v. bloemen, foto’s of voorwerpen een boodschap mee van uw overleden dierbaren! U mag zelf één foto of voorwerp meenemen van een levend of overleden persoon. Dit mag ook iets van uzelf zijn. Ik streef er zelf altijd naar om zo veel mogelijk mensen te voorzien van een boodschap. Heeft u zin in een bijzondere avond met een mooie boodschap van Gene Zijde? Kom dan naar de Paranormale Liveshow en laat u verbazen!”
Toegangskaarten zijn te bestellen via De Bronn.


Kort nieuws

Je chat consult na lezen!
Sinds deze maand is hij bij Mediumchat mogelijk om de chat die je hebt gedaan met een van onze mediums & paragnosten naar jezelf toe te sturen! Zo kun je die mooie boodschap die er speciaal voor jouw was nog een nalezen, of steun halen uit de toekomst. Nooit meer hoef je uren na te denken over wat ons medium nou precies tegen je had gezegd. Kom het snel proberen!


In het zonnetje 

Gaven
Medium
Heldervoelend
Helderwetend
Foto Reading
Engelenkaarten


Annemarie de Leeuw
“Met liefde gebruik ik mijn gave om jouw verder te kunnen helpen en inzichten te bieden.”


Inspiratie van de week


Column: Inspiratie halen uit de wereld om ons heen

Het was een drukke en bijzondere week deze week. De eerste nieuwe nieuwsbrief voor Mediumchat en natuurlijk mijn eerste stukje voor de column. Ik maak het mezelf gemakkelijk; kopje thee en een plak natte cake en dan de computer aan. Het lege document voor me en dan is het schrijven geblazen. Voor inspiratie kijk ik naar de wereld om mee heen. Het uitzicht van mijn balkon over de bomen, die langzaam aan al lichtjes beginnen te verkleuren, en het weiland. Of heerlijke muziek van Beethoven tot Nick & Simon net wat op dat moment bij me lijkt te passen. De muziek lijkt mijn hoofd dan te vullen en als een enorme machine beginnen mijn hersenen te draaien. Op volle toeren als een stoomlocomotief verweken mijn hersenen de inspiratie en zetten deze om tot woorden, zinnen en hele verhalen. Als ik eenmaal aan het schrijven ben lijkt er geen stoppen meer aan, tenminste tot dat mijn kopje thee op is. Dan is het tijd voor een pauze; lekker even knuffelen met mijn katten, nieuw kopje thee en hopla weer door. Juist de pauze in een moment van inspiratie kan verhelderend werken. Even afstand nemen van je werk en dan met frisse inspiratie verder.

Ik moet eerlijk zeggen; schrijven vind ik heerlijk. De kracht van woorden kan zo sterk zijn, zo prachtig. Een goed zin zegt meer dan duizend foto’s; hoe woorden je gevoelens kunnen raken, recht in je hart alsof de emotie via het woord recht je ziel ingelopen is. Maar mooie woorden kunnen ook een prachtige fantasie scheppen, een wereld waarin je jezelf kun verliezen of juist dapper meedoet met de held van het verhaal. Inspiratie en woorden; twee onafscheidelijke begrippen die een wereld tot leven kunnen laten komen. 

Annemarie