Je ex terug winnen, is dat verstandig? Ontdek het!


Mij is onlangs de vraag gesteld of je succesvol terug kunt gaan naar je ex….
Mijn eerste – impulsieve reactie – was: Nee…!!! Echter na een nachtje erover geslapen te hebben zeg ik eerder: Nee, tenzij…..
 

Mijn verhaal: Wil je je ex terugwinnen of niet?

Om maar met de deur in huis te vallen: Ik moet er persoonlijk niet aan denken!
Mijn scheiding betekende voor mij een bevrijding! Na jarenlange onderdrukking (want zo voelde het voor mij) was ik eindelijk vrij.
Zijn er dan geen leuke momenten geweest?! Ja wel, tuurlijk wel. Zeker met de kennis die ik toen had.
Maar nu na een jarenlange zoektocht naar mijzelf, mijn passies, mijn kracht, weet ik beter. Ik zat in een ongelijke relatie.
 
Dat bleek alleen al uit het feit dat ik na ‘de bevrijding’ eigenlijk meteen instortte. Ik kon niets meer. Ik was totaal en volledig burn-out. Hele dagen op de bank liggen, ternauwernood en met moeite voor mijn kindjes zorgen. Alles was te veel.
‘Toeval’ was dat ik net met een studie was gestart waarbij het eerste jaar vooral bestond uit ‘aan jezelf werken’. Dat was mijn redding! Ik begon te ontdekken wie ik zelf eigenlijk was, ik kreeg langzaam meer energie, werd weer vrolijk… Ik knapte dus langzaam weer op.
 
Een van de voornaamste dingen die ik ontdekte was dat ik onder zijn energie zat. Vele lagen bedekten mij. En die energie drukte mijn ware aard (positief, liefdevol en hulpvaardig) volledig naar beneden. Ik had mezelf ‘weggegeven’.


Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chat

 

Ontdekking van mijzelf

 
Ik herinner me een droom van voor mijn scheiding. Ik zag mezelf onder de zoden (grond) liggen: dood…. Op dat moment wist ik dat ik meteen aan de slag moest om weer levend te worden anders zou er niets meer over blijven van wie ik werkelijk ben.
 
Het moge duidelijk zijn dat deze keuze voor mezelf uiteindelijk geleid heeft tot mijn scheiding.
Ik kon alleen al door die keuze steeds beter in mijn eigen energie blijven en dat werd niet op prijs gesteld. Een – veelzeggende - anekdote kan ik nu wel delen: door meer voor mijzelf te kiezen, kreeg ik meer zelfvertrouwen. Enthousiast (en onwetend) vertelde ik dat tegen mijn ex (op dat moment man). Zijn reactie was simpel en keihard: “Jij? Jij hebt totaal geen zelfvertrouwen!” Boink, klap, pijn……. Ik lag weer onder de grond…. Maar niet voor lang. Ik wist inmiddels wel beter dan dat toe te laten.
 
Nou goed, na meer van dit soort voorvallen en andere situaties waren we binnen korte tijd gescheiden. Ik was onder de onderdrukking uitgekomen.
Eindelijk vrij, eindelijk mijn energie…. Nou ja, zo simpel was dat nu ook weer niet. Er was werk aan de winkel, veel werk. Mijn overtuigingen, gedachten en energie waren doorspekt met ‘hem’ en dat moest opgeruimd worden. Dat heb ik gedaan door me op mijzelf te richten, mezelf te leren kennen en te ontwikkelen. En door hulp daarbij te zoeken.

Mijn huwelijk met mijn ex was een zware periode, die ik pas daarna ben gaan doorgronden. De onevenwichtigheid begon al in de eerste maanden van onze verkering en heeft zich tot het einde voortgezet.
 
Toch heeft het doorgronden me veel gebracht. Ik ben het gaan zien als een hele leerzame periode. Ik ben gaan leren over het effect van energie tussen mensen. Hoe de een neemt en de ander geeft (en vaak over zijn of haar grenzen laat gaan). Maar eerlijk is eerlijk, ik heb ook geleerd dat ik in dit alles ook mijn eigen aandeel had. Ik liet het gebeuren. Ik kopieerde gedrag van anderen. Ik was niet echt… en liet me gebruiken. De mate waarin ik mij aanpaste (‘voor de lieve vrede”, ‘omdat het zo hoort’ etc.) was enorm. Ik ontwikkelde een o zo belangrijke dosis aan zelfreflectie….
 

Ex terug? Nee, tenzij……

 
En zo kom ik op het Tenzij….. Want ik geloof en uit ervaring weet ik, dat het ook allemaal anders kan uitpakken……
 
Guus Meewis maakte er een lied over ‘liefde is een werkwoord’. En dat klopt als een bus voor mij! Aan een relatie moet je werken. Het gaat niet altijd ‘als vanzelf’ goed. Individueel en als stel krijg je de nodige uitdagingen op je pad, grote en kleine. En ieder mens heeft zijn of haar eigen manier om daar mee om te gaan. En daar begint het verschil tussen een duurzame relatie en een relatie die eindig zal zijn…
 
Na mijn scheiding begon ik dus mezelf te leren kennen en ontwikkelen. Ik had soms wel eens contact met een man maar dat werkte steeds niet goed uit. Totdat….! Ja, totdat ik besloot: alleen de man die mij volledig waardeert voor wie ik ben, iets voor mij over heeft en volledig voor mij gaat, is de juiste! Ik had mezelf goed leren kennen en wist dat ik een zacht en gevend karakter heb. Nu wilde ik dus iemand die ook weet hoe te geven in plaats van te nemen.
En ja hoor na een aantal jaren kwam hij. We zijn nu 10 jaar bij elkaar. We gingen samenwonen, trouwen en werden een samengesteld gezin. Leuk, leuk leuk!

 
Uitdagingen en overlevingstechnieken

 
Maar elk huisje krijgt zijn kruisje…. Wij dus ook. Er kwamen flinke uitdagingen op ons pad. Een scala aan problemen volgden elkaar in rap tempo op (heftige problemen met kinderen, ontslag, financiële problemen, ouders niet meer zien etc. etc.). En zo kwam er een eind aan onze leuk, leuk, leuk periode.
En op zulke momenten komen de overlevingsinstincten naar boven die we tot dan toe gebruikten. Ik trok me terug en mijn partner liet zijn frustraties juist naar buiten. Samen ging dat natuurlijk niet helemaal goed. Er ontstond weer een scheefgroei  en daardoor een onevenwichtige relatie. En dat had makkelijk tot een scheiding kunnen leiden. Tenzij…..
 
Tenzij je beide hebt begrepen dat liefde een werkwoord is….
Wij bleven samen praten en samen aan onszelf en onze relatie werken. Soms voelde het alsof we een hele steile berg opliepen maar we liepen en praatten door. Gelukkig waren we beiden gezegend met een gezonde dosis zelfreflectie. We stonden open voor elkaars feedback en wilden beide hetzelfde: dat het weer goed kwam! Vaak stelden we ons ook kwetsbaar op en durfden onze fouten toe te geven. Er zijn tranen gevloeid en soms in emoties pijnlijke dingen gezegd. Maar we vergaven elkaar en gingen weer verder op pad….. die steile weg omhoog.
 
De sleutel tot succes was en is voor ons: de liefde die aan alles ten grondslag ligt. Ook al leek die soms bijna gedoofd, het was er wel en liet zich uiteindelijk ook niet doven. Een van de twee liet dit altijd wel merken. Tezamen met doorzettingsvermogen, goddelijke begeleiding en zelfreflectie hebben wij onze weg gelopen en lopen we nog altijd.
 
Is deze tocht nu ten einde en leven we weer leuk, leuk, leuk? Nee eerlijk gezegd niet altijd. Er blijven uitdagingen en problemen. Toch weet ik nu met zekerheid dat wat er op ons pad komt: wij slaan er ons (samen) doorheen. Zolang we de liefde hebben, vinden wij elkaar!
 
Nu terugkijkend kan ik alleen maar zeggen dat ook deze tijd wederom een enorm leerzame is geweest. Ik heb mijn eigen kracht en die van ons samen nog beter leren kennen. Ik trek me niet meer terug maar laat me horen.
We gingen door een stormachtige rivier met ook vaak veel tegenstromen maar net als een zalm (zwemt tegen de stroom in) hadden we de kracht om er door heen te gaan en weer op een mooie oever aan te komen. Ik ben dan ook dankbaar voor de periode en haar uitdagingen.
 

Of toch wel… misschien je ex terug?

 
Lief mens ik wens ook jou veel liefde, vertrouwen en wijsheid in jouw relatie(s). Waar liefde is, is een weg. Dus ga vooral eerst na of de basis liefde is, liefde voor jezelf en liefde voor de ander. Als beiden ‘ja’ zijn …. Ga dan de weg naar elkaar (terug) lopen, samen hand en hand leren en ontwikkelen.
 
Na een lang verhaal wil ik mijn antwoord op de vraag: kan je weer in een goede relatie terugkeren bij je ex? graag opnieuw beantwoorden: Ja, mits….. je beide begrijpt dat liefde een werkwoord is en dat je dus in jezelf en in je relatie moet investeren.
 
Zou je wel eens van gedachten willen wisselen of het voor jou verstandig is om je ex terug te willen winnen? Wij zijn er voor je wanneer je ons nodig hebt!
 
 

Shaneqa

Profielfoto van Medium Shaneqa
Krijg antwoorden en inzichten waarmee jij verder kunt
 • Liefdes- en relatievragen
 • Toekomst/ algemeen
 • Persoonlijke ontwikkeling

Lees meer over Shaneqa


2768 gesprekken | 51 beoordelingen

Dirkje

Profielfoto van Medium Dirkje
💫 Heldervoelend, Energy work, Tarot expert, Liefde
 • Break-up / relatieproblemen
 • Spirituele ontwikkeling
 • Liefdes- en relatievragen

Lees meer over Dirkje


2146 gesprekken | 62 beoordelingen

Daniël

Profielfoto van Medium Daniël
Eerlijke Inzichten in jouw Relaties, Carrière & HSP
 • Liefdes- en relatievragen
 • Carriere / Financieel
 • Persoonlijke ontwikkeling

Lees meer over Daniël


2505 gesprekken | 66 beoordelingen

Marina

Profielfoto van Medium Marina
Samen met jou kijken naar inzichten op jouw levenspad
 • Liefdes- en relatievragen
 • Break-up / relatieproblemen
 • Persoonlijke ontwikkeling

Lees meer over Marina


411 gesprekken | 16 beoordelingen

Toon alle consulenten