Nieuwe Maan in Boogschutter

» Mediumchat blog » Nieuwe Maan in Boogschutter
Nieuwe Maan in Boogschutter Op 22 november heeft de Zon zich verbonden met het astrologische teken Boogschutter. In de periode hieraan voorafgaand werden we geconfronteerd met issues uit het verleden. Met name rond de afgelopen Super Volle Maan speelde dit nog eens extra op. Zo konden we afdalen in de kelder van onze ziel en voelen wat nog niet aan het licht was gebracht. Het doel was om licht te laten schijnen op onze emoties (uit het verleden) en ze te laten het gaan. Zo konden we ruimte maken voor nieuwe ervaringen, als voorbereiding op de komende periode.
 
Vandaag is het Nieuwe Maan, Zon en Maan staan beiden in het astrologische teken Boogschutter en elke Nieuwe Maan draagt een belofte in zich. Hoe één en ander zal uitpakken is nu nog niet te zien. De resultaten van onze acties worden zichtbaar als we een eerste glimp van de maansikkel aan de hemel zien verschijnen. Onze plannen aan de wereld kenbaar maken is minder geschikt rond de Nieuwe Maanfase.
 
Met de Nieuwe Maan in het vuurteken Boogschutter zien we weer licht aan de horizon, de intuïtie draait op volle toeren. We hebben nieuwe ideeën, zijn optimistisch en we kijken reikhalzend uit naar andere of betere tijden. We zijn weer gericht op groei. Hoop en vertrouwen horen echt bij Boogschutter. De Boogschutter ontpopt zich graag als de leraar, de goeroe, de mens die zijn boodschap of wijsheid wil uitdragen en ook kan overbrengen. De Boogschutter kan zich focussen en toeleggen op zijn doelen.

Met Saturnus in Boogschutter hebben wel wat hobbels te nemen. We kunnen ons geblokkeerd voelen en iets tot stand brengen kost extra moeite. Het spanningsaspect van Neptunus met de Nieuwe Maan betekent dat we afgeleid worden of ons zorgen maken over problemen. Een energie die ons kan doen vervallen in oude gewoonten of gedachten. Of we vinden onszelf niet sterk genoeg en lopen tegen eigenschappen aan van onszelf die ons hinderen om onze doelen voor ogen te houden.

Tip: Als je dezer dagen jezelf kunt observeren, wees dan niet te hard in je oordeel. Met deze vuurenergie kun je snel zijn in je oordeel, ook over anderen.  Misschien heb je een gewoonte die je zou willen veranderen of loslaten.
 
De Vissen Ascendant en Neptunus, Cheiron in Vissen wijst ons op het genezen van onze wonden en het loslaten van oude patronen of gewoonten. Cheiron loopt al heel lang in teken Vissen. Sommigen onder ons hebben offers moeten brengen. Zij stonden lange tijd klaar voor iedereen en voelden zich ondergewaardeerd. Anderen mochten er niet zijn en voelden zich buitengesloten of niet geaccepteerd. Zij voelden zich het zwarte schaap van de familie of het buitenbeentje. De tijd is aangebroken om af te ronden waar we lange tijd mee geworsteld hebben. 
 
Relaties
Het spanningsaspect tussen Venus en Uranus daagt ons uit om anders met elkaar om te gaan. Uranus is gericht op vernieuwing en kan grillig uit de hoek komen. We kunnen merken dat we ruimte nodig hebben om onszelf te zijn en aanpassing is nu niet onze sterke kant. Boogschutter ziet alles graag door een roze bril en de nuchtere Venus in Steenbok houdt ons met beide benen op de grond. Relaties gedijen goed bij wederzijds respect, aanvaarding en vanuit gelijkwaardigheid. Met Mars opposiet Jupiter wordt dit thema onder de aandacht gebracht.
Hoe kom ik op voor mijn vrijheid en mijn idealen?
 
Komende dagen zijn goed om gericht te werken aan dat wat we willen bereiken. Als we bovenstaande in de gaten houden, kunnen we veel tot stand brengen. Ook tegen het weekend zijn er dynamische aspecten die gunstig zijn voor groei in contacten. Met Mercurius in de Steenbok zal het heel concreet uitwerken.
 
Ik wens je veel inspiratie toe en een mooie start van de decembermaand!
 
Namasté RiaDeel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen
HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen
Vertaal dit naar het leven van een HSP en die zal vast meteen met zijn of haar hakken in het zand gaan staan.

Lees deze blog >

Lees ook Aura en chakra`s
Aura en chakra`s
Jullie hebben vast wel eens gehoord van aura`s en chakra`s. Maar wat zijn ze precies? Waar dienen ze voor? Waarom zijn ze zo belangrijk?

Lees deze blog >

Lees ook Power van de Paardenbloem
Power van de Paardenbloem
Mijn liefde voor kruiden is groot. Met name mijn liefde voor de Westerse kruiden die vrijwel iedereen wel kent. Zoals de paardenbloem.

Lees deze blog >

Lees ook Rust in je hoofd
Rust in je hoofd
Ken je dat gevoel? Alsof je hoofd continue overuren draait? De ene gedachte volgt de andere in sneltempo op?

Lees deze blog >

Lees ook Warhoofd
Warhoofd
Heb jij soms ook zo’n last van een vol hoofd? Gedachten die alle kanten op gaan, behalve de goede?

Lees deze blog >

Top